Zyld kaznio igrace treningom u 6 ujutru!
Dan posle poraza od strane Beer Drinkers-a u velikom derbiju II.3 lige, menadzer Revan utd-a, Qaaph Zyld, zakazao je trening u ranim jutarnjim casovima. Kako i on sam, a i igraci tvrde, ovo nije vid kazne, vec poziv na uzbunu i mobilizaciju pred drugu polovinu sezone.
"Naravno da ovo nije kazna. Kako kazniti igrace zbog tesnog poraza u gostima od ekipe cija je spoljna odbrana briljantna, a i unutrasnja vise nego izuzetna? Vodili smo ceo mec, oni se nisu predavali, publika ih je nosila, i na kraju donela do pobede. Ostaje zal sto sjajan ucinak unutrasnje linije nisu ispratili spoljni igraci, pre svih Maximovas."
Na pitanje da li je doslo do odredjenog sukoba sa litvanskim internacionalcem, kako se tokom dana spekulisalo po kosarkaskim kuloarima, i da li je istina da Maximovas ima nekih licnih problema, QZ odgovora:
"Recicu vam iskreno: istina je da mi je bilo krivo zbog njegove uzasne i bezvoljne igre, ali i takvom asu kao sto je on se desi lose vece, pa nije bilo nikakvih teskih i neoprostivih reci, narocito imajuci u vidu te druge faktore koje ste pomenuli. Stavise, Opaca (Dragan Opacic) je posle meca razgalio ekipu u svlacionici rekavsi da Maximovasovi cuvari kao da su metle u rukama imali. Jasno je da su glasine o losoj atmosferi u klubu apsolutno netacne.
Ne znam kako ste saznali za Maximovu situaciju, ali da, tacno je da ima problema licne prirode, jer mu je supruga bolesna. Potrebna joj je operacija, ali se jos uvek trazi bolnica koja ima neophodnu opremu. Kad sam vec sve ovo rekao, dodacu i da Maximovas najverovatnije uskoro napusta klub, upravo iz tog razloga. Ipak, nista jos nije definitvno - pregovori sa brojnim klubovima zainteresovanim za njega su jos uvek u toku, pa vam nista vise o tome ne mogu reci."
Maximovas nije bio raspolozen da daje izjave.
Lebedev: Ja sam jednom cetvrtinom Srbin!
Za razliku od njega, novajlija Lebedev je bio dobro raspolozen. Iskusni ruski internacionalac nastavlja sa dobrim partijama. I sinoc je bio nezaustavljiv: 23 poena, 16 skokova i 2 blokade, uz odlican procenat iz igre.
"Uh, rado bih pristao da nisam dao nijedan poen, a da je moj tim pobedio. Posebno mi je krivo sto sam promasio oba slobodna bacanja u samom finisu meca, ali nekada jednostavno nije sudjeno da dobijete. Izgubilo smo od velikog rivala, u vaznom mecu, ali nas cilj ostaje isti, a to je titula"
Na pitanje zasto se odlucio da u poznim igrackim godinama, posle bogate internacionalne karijere, zaigra za jedan srpskim tim, Lebedev odgovara da je tome umnogome dorpinela i njegova ljubav prema Srbiji i srpskom narodu.
"Pre Revan-a, kao sto znate, igrao sam za jednog litvanskog treceligasa. Vec sam polako pocinjao da razmisljam i o penziji, ali negde u to vreme, moj menadzer mi je rekao da se za mene interesuje jedan ambiciozni srpski drugoligas. Iskren da budem, do tada nisam ni cuo za moj sadasnji klub, ali sam se po uspostavljanju kontakta sa upravom Revan utd-a brzo uverio o kako ozbiljnom klubu se radi.
Odmah sam uvideo da je to odlicna prilika da spojim lepo i korisno, jer su Srbi i Rusi dva bratska naroda. Ovde se zaista osecam kao kod svoje kuce."
Zanimljivo je da Lebedeva za Srbiju vezu jos neke stvari:
"Moja baka, Marica Lebedevna (rodjena Ljubojevic) je poreklom iz Celopeka, koji je se nalazi nedaleko od Banje Koviljace. Vec sam se upoznao sa svim rodjacima i prijateljima. Jos uvek ne znam srpski dovoljno dobro, pa je bilo odredjenih poteskoca u komunikaciji, ali sigurno da je bilo divno upoznati sve te ljude."