Hyviä perusteluja heneltä. Kommentoin osittain niihin.
Jos ja kun nykymalli pysyy, ehdottomasti vähintään nuo pelipaikkasidonnaiset treenin vaikutusprosentit täytyy heittää roskikseen. Se jos mikä nimenomaan ajaa siihen, että esim. SENTTERIÄ PELUUTETAAN 5 kautta takamiehenä ja sitten joskus 30 vuotiaana ehkä pääsee luontaiselle pelipaikalleen korin alle. Ei mitään järkeä. Tosin kaiken voi perustella, että on kaikille sama.
Jos tässä pelissä jotain muutetaan, ei kai se lähtökohtaisesti tarkoita, että kaikki vanha menee hukkaan? Jos sinulla on 5 kautta aikaa valmistautua treenimuutokseen, voit treenata jo aika pitkälti sillä ajatuksella, että pelaajat ovat tähän muutokseen valmiit. Jos taas sinulla on ollut pelaajat jo ennen ilmoitusta treenissä, niin uusi tapahan jatkuu tästä ja ei tosiaan millään muotoa pyyhi jo tekemääsi työtä pois. Kellään ei ole sen parempia pelaajia kuitenkaan sillä hetkellä. Yksittäisen pelaajan tehokkaan treenislotin ollessa nyt sen max. 10 kautta, ei siihen ehdi kovin suurta vaikutus ”puskista” tulla.
Tosiaan siihen, että koko rosteri saisi treeniä kerralla, kuulostaa toisaalta ehkä vähän hurjalta. Taas toisaalta pelaajan potentiaali ja muut ominaisuudet edelleen vaikuttaisi siihen, kuinka paljon se treeni tarttuu. Ja vaikkei tätä saisi oikeaan elämään kuulemma verratakaan, niin eikös näin tapahdu oikeassakin koripallojoukkueessa? Kaikki joukkuetreenissä/joukkueessa mukana olevat jollain tavalla treeniä saa, toiset vaan tehokkaammin kuin toiset.
Itse ajan tässä kaikessa lähinnä sitä, että saisi tämän kilpailullisuuden kasvuun. Maan pääsarjassa pelaa vuosittain muutama joukkue kerrallaan tosissaan ja muut sinnittelee lähinnä välttääkseen boikotin. Alemmista sarjoista puhumattakaan. Tämä ei ole väärin, mutta nykymalli ajaa siihen. Itse en siitä tykkää.