שלום לכולם ...
קודם כל , אני אצטער מראש על אריכות ההודעה.. כמו בכל נאום בחיים, צריך להשקיע הרבה בכתיבה ובפירוט הדברים כדי שיובנו על הצד הטוב ביותר..
ובכדי לדעת שעשיתם את הבחירה הנכונה או ביכלל לדעת לעשות את הבחירה הנכונה , תצטרכו לקרוא את כל הנאומים כולל נאומים ארוכים מהסוג הזה.. שניסתי אגב לרכז הכל בסיכום של הודעה אחת גדולה שתתפרש על כמה הודעות[כי אין מקום] כדי שהכל יהיה ברור ..
אז אני מקווה שאף אחד לא יתעצל כי זה כרוך בעתיד הנבחרת הצעירה אז יש לקרוא את הכל.. תודה מראש .
אז כמו שכבר רובכם יודעים אני עופר, מאמן קבוצת "חיפה ווריורס" מליגת העל .
אני אשתדל באמת לסכם את כל הדברים שאני חושב שאתם צריכים ורוצים לדעת עליי כמועמד לאימון הנבחרת הצעירה.
אתחיל מזה שאני כבר יודע על רעיון הנבחרת הצעירה מאז שהוא הוצע .. מלפני עונה בערך וכבר אז ידעתי שאני מאוד רוצה את התפקיד כשעל הדרך כבר הספקתי למצוא ולשמור המון שחקנים ישראליים שיכולים להשתלב[שאגב גם אם אני לא אבחר אני אשמח להעביר את הכל למאמן שכן ייבחר]
ואני באמת חושב שהחיבור שלי עם צעירים יכול להיות טוב.. אמשיך לפרט בנושא בהמשך .
אני אתן את ההשקפה שלי קודם לכן..
אני מאוד מאמין במעקב וסקאוט ארוך וממושך אחרי היריבות .. כולל ניסיון לתרגילים והפתעות ודברים לא הכי שגרתיים בתקווה שיביאו תוצאות..
יש פעמים שאני יושב כמעט כל הבוקר/צהריים עד המשחק ובוחן את היריבה לפרטי פרטים .. אני חושב שזה חשוב וזה תורם מאוד לידע הכללי על הקבוצה/נבחרת ואיך להתכונן על הצד הטוב ביותר מבחינה טקטיקת ולהימנע מהפתעות של היריבה.. כמובן התאמת מאצ'אפים בין השחקנים.. ועוד.
ובמידה ואבחר, זה גם מה שיהיה בנבחרת ללא כל צל של ספק... אני חושב שרשמתי הישגים יפים בתור מאמן .. עליית ליגה כל עונה ועונה מכובדת מאוד בליגת העל כולל פלייאוף והרבה מעל הציפיות גם מול קבוצות הרבה יותר חזקות ..
את רוב הדרך עד הלום וגם 70% מהזמן בליגת העל עשינו עם סגל שרובו ישראלים ..ולמה? אני פשוט לא מסתנוור מיכולות ומשכורות ככל שיהיו גבוהות .. אני יותר מאמין בתרומה של שחקן ואיך הוא משתלב עם שאר החברים בקבוצה ... וגם אם הוא 6 בקליעה והוא קולע טוב ומציג יכולת טובה , הוא יישחק...(לפחות אצלי בקבוצה.. בנבחרת רף התכונות מן הסתם יעלה) זה עבד על כה העונה ועובדה שעבודת צוות בלי הרבה יכולת הצליחה לעמוד יפה מול יכולת וברמות הגבוהות ביותר..
וזאת באמת הסיבה שאני חושב שיש לי את הכלים להצליח עם הצעירה... אני מאוד מאמין בלאום שלנו ובשחקנים הישראליים ופחות מאמין בלתת לשחקנים זרים לשחק על חשבון שיתוף ושיפור של השחקנים המקומיים והצעירים עם העתיד המבטיח..
ואני יודע ומכיר המון צעירים ישראלים שמועמדים חזקים לנבחרת הצעירה וגם אלה שלא ייכנסו , נמשיך לעבוד איתם ונכוון את המאמנים שלהם לאיפה לאמן אותם ומה כדאי יותר ומה פחות .. על מנת שכן ימשיכו להתאמן וייכנסו בעתיד..
וגם אם לא , אחת המטרות היא לשפר את המעמד של ישראל ולצמצם את הפערים מהמדינות הגדולות והכל מתחיל מכיוון ואימון הצעירים שלנו בצורה הטובה ביותר והמקסימלית לכל אחד ואחד מהם .
אגב, מי שיעבור על הטקטיקות יראה קצת כל מיני סגנונות מעורבים ולא יראה הרבה משחקים שעליתי משחק פנים לדוגמא.. מהסיבה הפשוטה שאין לי עדיין את הכלים כדי לעשות את זה בטח שלא בליגת העל.. ופשוט עם הכלים שיש לי , עדיף לי כבר ללכת על קצת יותר בטוח ולשחק על מה שיש לי יותר..
מן הסתם שבנבחרת אם אבחר לא יהיה עדיפות למשהו מסויים והטקטיקות ישתנו בהתאם ליריבה ובהתאם לשחקנים ולמאצאפים שנתאים באותו המשחק וליכולת המקסימלית שנוכל להוציא מאותם שחקנים באיזור מסויים .. הכל יחושב בקפידה לפני המשחקים ...
:אגע קצת בנושא הנבחרת הבוגרת
.. אני חושב שחשוב שהמאמן שייבחר היה או עדיין מעורב בענייני הנבחרת הבוגרת ומכיר בידיוק את העבודה מקרוב ..
אני אישית עזרתי והייתי במערכת גם בקדנציה של עומר ובעיקר עכשיו בקדנציה של יהודה, אנחנו בכללי גם חברים די טובים ומסתדרים נפלא שאני חושב שזה גם חשוב מאוד אפילו מערכת היחסים בין המאמן של הצעירה והבוגרת ..
אנחנו משוחחים הרבה בנוגע לטקטיקות ולפעמים יוצאים מצבים שאנחנו מדברים ארוכות על משחקים קרובים ואיך לעלות.. עם מי , איך לשמור איך להתקיף וכו וכו .. ועד התייעצויות של החלפת משמרות ושחקנים בסגל בשחקנים חדשים ורעננים שיתרמו יותר..
כשהוא נבחר לתפקיד התחלנו ביחד במסע של חיפוש שחקנים ישראלים בהמון מדינות .. ועל לא מעט שחקנים שהיום בסגל יש גם חותמת שלי.. כגון גיא פאר, אבני אהרון , מעיין סעדון ועוד רבים שנמצאים במאגר השחקנים אצל יהודה.. ככה שאני מכיר את העבודה מאוד מקרוב..
המשך למטה..
Last edited by Warrior at 8/14/2008 2:17:11 PM