BuzzerBeater Forums

Israel - I.1 > גישה למשחק - טור דעה

גישה למשחק - טור דעה

Set priority
Show messages by
From: Warrior

To: Ehud
This Post:
00
74372.6 in reply to 74372.4
Date: 2/23/2009 3:37:49 AM
Overall Posts Rated:
1010
אני חושב שעלי ספציפית אי אפשר להגיד שאני לא מהמסתכנים בנושא ההתלהבות והרבה פעמים עליתי רגוע בלי הסכם כי באמת לא כולם בעד הסכמי רגוע ויש כאלה שלא ידעתי מה עמדתם ביכלל ופשוט לקחתי את הסיכון ולא רק בקבוצה..

אבל צריך לדעת גם מתי אין סיכויים לנצח שמבחינתי זה לאו דווקא מול יריבה חזקה כי תמיד כשפגשתי את ארתור(לדוגמא) אצלי בבית הוא ירק הרבה דם, רק במשחק בליגה הפרטית השבוע שבו גם יכלתי לנצח עם קצת יותר התלהבות וכושר טוב יותר..

אבל גם מול יריבה מאוד חזקה אצלי בבית אני רוב הפעמים יאמין בקבוצה וינסה לנצח.. כשזה גם בחוץ וגם מול יריבה מאוד חזקה או לחילופין בצירופים אחרים כשאני גם סובל מפציעה או מכושר משחק ירוד מאוד בעוד שהיריבה עם כושר משחק שיא..
הכל מתחשב כי אם בשבוע שארתור יהיה בכושר נמוך ואני בכושר שיא אז גם בחוץ אני אנסה לנצח ואמצא שבוע אחר עם משחק חוץ ואיזון פחות טוב מול היריבה ואעשה את השיקולים שלי מבחינת האימון ..

בקיצור מה שאני מנסה להגיד שיש כמה סוגים של וויתורים.. והוויתור שאתה מדבר עליו שהוא רק ביגלל פחדנות והכנסה לתת מודע מראש שאין סיכוי גם לא בבית וגם עם עומס משחקים של היריבה ואולי גם אם היא לא בשבוע טוב מבחינת הכושר ועדיין לא מנסים לנצח זה מבחינתי גם לא בסדר ואני לא חושב שנראה את זה הרבה העונה אולי לעומת העונה הקודמת..
ויש וויתרים שהם בלתי נמנעים לפעמים ונשאר רק להמתין עם זה ולראות..

Last edited by Warrior at 2/23/2009 3:38:19 AM

From: Ehud

This Post:
00
74372.7 in reply to 74372.6
Date: 2/23/2009 3:47:07 AM
Overall Posts Rated:
274274
אני לא נכנס לדוגמאות ולא רושם שמות.

פשוט צריך למקסם את הרצון לנצח ולהוריד למינימום את הויתורים שצריך לפעמים לעשות - זאת דעתי.

וכשעושים אותם אז לעשות אותם בשקט. זה הכל.

ואם כבר נתת דוגמאות אז ככה - לוותר בליגה פרטית זה כבר יהיה שיא חדש

אבל ברצינות - זה שאתה מצליח לעשות תוצאות כאלו טובות נגד קבוצות צמרת רק מצדיק יותר את זה שאתה צריך לעלות בטירוף נגד קבוצות כאלו ולנצח - כי אתה מסוגל

Last edited by Ehud at 2/23/2009 3:48:45 AM

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy

This Post:
00
74372.8 in reply to 74372.7
Date: 2/23/2009 3:54:27 AM
Overall Posts Rated:
1010
אבל זה מה שאני עושה.. ויש עוד הרבה שיכולים לעשות את אותו הדבר וזה מה שאני גם מקווה שיהיה..
אם הכוונה שלך הייתה לקראנץ אז פשוט צריך לדעת מתי.. לא בכל תקופה או תיזמון זה טוב לתת הכל לניצחון כשיש לך אחר כך משחקים יותר חשובים, רק כדי שיזכרו שאיקס ניצח את וואי וייתנו לו כבוד על זה או כשלעצמו ירגיש גאווה.. יש מעבר לזה לדעתי..
אבל נמשיך לתת פייט כשצריך מבחינתי וסך הכל אני מקווה שהמצב באמת ישתנה אחרי שטחנו את הנושא הרבה פעמים העונה..

Last edited by Warrior at 2/23/2009 3:54:51 AM

This Post:
00
74372.9 in reply to 74372.8
Date: 2/23/2009 3:58:22 AM
Overall Posts Rated:
274274
לפעמים צריך לטחון - כי אם כל הכבוד שיש לי לעומר ולארתור שהובילו את הליגה בלי בעיות העונה - הם יכלו לסיים את העונה עם קצת יותר הפסדים.

This Post:
00
74372.10 in reply to 74372.8
Date: 2/23/2009 4:04:13 AM
Overall Posts Rated:
274274
לפעמים צריך לטחון - כי אם כל הכבוד שיש לי לעומר ולארתור שהובילו את הליגה בלי בעיות העונה - הם יכלו לסיים את העונה עם קצת יותר הפסדים.

ההפסדים של עומר הגיעו שהמקום הראשון שלו כבר היה דיי סגור

דיי מבאס שאחרי סיבוב ידוע מי מקום ראשון בכל בית

From: ranic
This Post:
00
74372.11 in reply to 74372.9
Date: 2/23/2009 4:46:50 AM
Overall Posts Rated:
1717
אני יודע שהנושא הזה מאוד בוער לאנשים, במיוחד לאהוד, אבל חושב שבשורה התחתונה הוא משפיע בעיקר על עניינים של רוח צוות ולא על נצחונות והפסדים.
לדעתי בסופו של דבר הקבוצות הגדולות יגיעו עם מספר מינמלי של הפסדים לפלייאוף העליון ובגלל הפערים בין המקום הראשון לשני זה לא אמור להשתנות גם אם הקטנות ישחקו קראנץ' כל העונה.
אהוד צודק בכך שעדיף לוותר על הסכמים ושכל אחד פשוט ישחק איך שהוא חושב שמתאים לקבוצה שלו לשחק. בכלל אני חושב שהסכמים לפני משחקים הם דבר שילך ויעלם עם הזמן והצטמצמות הפערים שתגיע בכל מקרה בגלל עניינים כלכליים והמקום לשיפור שיש עוד אצל הקבוצות הקטנות.
אחד הדברים הבעייתים שיש בהסכמים, בלי קשר לעניין האתי, זה שאין ממש מושג באיזה רוח צוות נמצא הצד השני. אומנם הרגוע אמור לגרום למשחק זהה לרגיל על רגיל, אבל רוח צוות יותר גבוהה בהחלט תשפיע לכיוון כזה או אחר. מה שכן, אם יש משחק שהגיוני לעשות בו הסכם זה דווקא המשחק הראשון של העונה כשכולם בכושר משחק סביר ורוח צוות מאוזנת.
בקיצור, הפסד צפוי שווה לשחק רגוע. גם נצחון צפוי שלא יושפע יותר מדי.
ביחס לישורת לקראת הפלייאוף - בגלל שמרבית הקבוצות כבר לא נמצאות בגביע בארבע השבועות האחרונים אי אפשר באמת להחזיק רוח צוות אימתנית ולקראת הפלייאוף הכל מתאזן לכיוון ה 8-9 אצל כל מי שמשחק גם רגוע.
בקיצור, תעשו מה שטוב לכם... תתכופפו כשצריך, תלחמו כשצריך... העיקר לשרוד עוד עונה בליגה שהופכת להיות קשה ברמה חצי מוטרפת.

This Post:
00
74372.12 in reply to 74372.11
Date: 2/23/2009 6:04:46 AM
Overall Posts Rated:
274274
כמה דברים לגבי מה שרשמתי רני.

א) הפערים אכן יצמצמו עם הזמן - אבל ויתור על משחקים והסכמי רגוע רק מאריכים את הזמן הזה.

ב) יש המון בעיות נוסופות בהסכמי רגוע - ואני חוזר ומדגיש וגם עופר יכול לספר לכולכם - כשמישהו מפר הסכם רגוע לא כולם ישר יקפצו ויגידו שהוא רמאי, כבר יש קולות של אנשים שיגידו שזה בסדר להפר הסכמים כאלו, ואגב אני מסכים.

From: adomole

This Post:
00
74372.13 in reply to 74372.12
Date: 2/23/2009 8:04:50 AM
Overall Posts Rated:
22
קודם כל אני אסכם את הדעה שלי בנושא- לדעתי וויתור על משחקים זהו מעשה לא ספורטיבי שלא מוסיף כבוד לאף אחד. את קקאוטים לעולם לא תראו מרימה ידיים וזאת הגאווה שלי, אבל כל אחד בשלו, ואין לזה קשר לסיטואציה שנוצרה שבה אני מהמובילים בד"כ בליגה.
בנוסף, סתם ככה... שימו לב לקני וואדים שירדו ליגה... הם הפסידו ביתיות על הפרשי סלים ואולי גם ירדו בגלל זה. שניהם זה מאמנים שכן מוותרים על משחקים, ולא על מעט משחקים אפילו. בדיעבד-לא היה עדיף לא לוותר על משחקים בשביל הפרש סלים טוב יותר? בדיעבד אין ספק שכן.. עכשיו זה לא שאני בא לתקן את וואדים או את קני כי להיות חכם בדיעבד זו לא חכמה גדולה, אבל אני מקווה שהקהילה כן תלמד מקטעים כאלה.

אם מעלים את זה לפורום או לא? מאמנים חושבים (לדעתי בצדק) שאם מוותרים על משחק ומודיעים על זה אז הם יקבלו פחות הפרש על הראש-הם צודקים, זאת אמנם סוג של תחמנות כזאת, אבל עובדות מראות שהם מקבלים 25 הפרש במקום 40 הפרש-אפשר להאשים מישהו שנגרר אחרי מהלך כזה?
הפתרון? אני יעשה את החלק שלי ואני קורא לכל מי שמפריע לו שיעשה באופן דומה-מי שמודיע לי שהוא מוותר על המשחק, אני אדאג לכך שהוא יקבל הפרש גדול יותר. איך? לא יעלה על איזי, ולא יתפשר על כלום מלבד ההרכב הראשון, ושמבחינתי יגמר 80 הפרש אם צריך. גם אני אהיה במחאה לבד- אני יעשה את זה.

אגב, אני לא מסכים שמותר להפר הסכמים. אל תתן מראש את המילה שלך אם אתה לא סגור על עצמך. שקר זה בד"כ לא פתרון.

This Post:
00
74372.14 in reply to 74372.12
Date: 2/23/2009 8:07:24 AM
Overall Posts Rated:
1010
כשמדובר בנבחרת הדבר הופך לבעייתי..
אבל אתה לא רוצה להיכנס לזה, אני חושב שהעניין ברור ושכל אחד יעשה מה שנראה לו ..

This Post:
00
74372.15 in reply to 74372.13
Date: 2/23/2009 8:13:34 AM
Overall Posts Rated:
274274
זה לא קשור לשקר.

אם הייתי רוצה לשקר אנשים אז הייתי מציע להם הסכמים ומפר אותם.
או שלא הייתי מודיע על זה.

אבל אני אומר שמי שיכניס אותי לסיטואציה ויציע לי - אז שלא יתפלא אם ההסכם יופר. ואני חושב שכל אחד יכול להתנהג ככה - הוא לא יחשב לרמאי בעיני.

הרי רק השאלה - "רוצה לשחק רגוע?" נותנת יתרון לזה ששואל אותה - אז למה שאני בתור זה שנשאל לא יהפוך את זה ליתרון בעצמי...??

This Post:
00
74372.16 in reply to 74372.15
Date: 2/23/2009 8:21:16 AM
Overall Posts Rated:
1010
אבל גם אתה מקבל את היתרון מצבירת ההתלהבות.. האינטרס הוא של שתי הקבוצות ולא של אחת..
והקטע של הוא הציע לי אני הצעתי לו לדעתי מיותר.. שקר זה שקר ואני בדעה של עומר..
סך הכל כמו שאמרתי האינטרס הוא משותף ולשקר זה באמת לא הדרך לפתור את העניין, זה אפילו עושה את ההפך .

Advertisement