OK, když si to myslíte nebudu vám to vyvracet... Jen bych chtěl ještě říci, že je jednoduchší postoupit ze skupiny kde jsou 4 vyrovnaná mužstva, než ze skupiny kde jsou třeba dva týmy, které jsou daleko lepší než ostatní... U vás mají šanci 4 týmy na postup, skoro ve všech ostatních dvojkách je jeden, nebo dva týmy, které se "nedají" porazit. ;-) Jinak my máme v lize taky silnou trojku na postup a k tomu dva velice kvalitní týmy ve vedlejší konferenci...
Já bych k tomu dodal, že jak já, tak Přerov, tak i Deathwalkers, jsme se kdysi potkali v červené části II.4 a teď znovu v červené půlce první ligy (byť MarVad to teda vzal napřed přes třetí ligu). A jakkoliv je to samozřejmě hlavně tím, jaký jsem měl tenkrát kádr a jak daleko v rozvoji týmu jsem byl, tak na II.4 vzpomínám jako na velmi tuhý boj o každý bodík, v podstatě jsem odtud postoupil jen díky tomu, že konkurence prodala a nestačila vhodně doplnit a že jsem si s rezervou 3 bodů (!) ve skrze zajistil první zápas finále doma a tne první zápas v podstatě rozhodl. Jinak bytam Kollerova Gumma byla tenkrát místo mě. d těch dob se to tam asi pomalu vylidnilo a nahradilo novými rostoucími týmy, tak možná kvalita je jiná. Nedokážu říct.
Tady loni v modré to bylo snesitelnější, jendak díky tomu, že jsem měl nakoupeno z peněz z první ligy a taky díky tomu, že v modré nebyli žádní starousedlíci, co začali už ve třetí sezóně apod. ale sešli jsme tam náhodou manažeři, co začínali zhruba ve stejnou dobu.
Sílu jednotlivých skupin druhé ligy posoudit nedokážu, hodnotil bych asi podle a) šance na postup do finále ligy b) šance na play off c) šance na udržení ; hodně záleží na konferenci, každá ligy bude mít asi tuhost konkurence u těhle cílů trochu jinou, ze II.4 pamatuju nemilou tendenci návratu exprvoligistů nahoru rok co rok a hodně limitovaný prostor pro posunutí se někam dál, než se nám to nakonec podařilo nějak prolomit. Určitě třeba pomáhá, že ve II.4 hraje Február, který má za cíl hlavně trénink reprezentačního monstra Hány a ne maximální výkonnost.