Pozdrav ekipa, dobre vijesti stižu iz Njemačke večeras...
Mladi Zmajevi su u polufinalu!!!!nakon teške borbe, uspjeli smo pobijediti domaćina Njemačku, +6
(46700)Bosna i Hercegovina vs. Deutschland 82 - 76mi smo igrali CT očekivano, Švabe laganicu, bez GDPa... bilo je dilema šta će tko igrat, očekivao sam da će Švabo skrivat karte za polufinale, a mi s obzirom na formu, odluka je pala na LI, jer ipak smo tu najjači...
krenuli smo jako, vodili smo većinu utakmice... držali Švabe na odstojanju, 4-5 razlike...
u prve probleme upadamo krajem treće četvrtine, kad nam Švabe zabijaju dvije trice zaredom, i prelaze u vodstvo 61-59...
u tom trenutku gasim BB, nemam više živce da gledam, tekma protiv Poljske mi je oduzela 10g života...
insajderi na FBu mi javljaju da smo u zadnju četvrtinu krenuli žestoko, serijom 10-0 i da vodimo +8...
nada za medaljom i dalje tinja, ali ne usuđujem se paliti tekmu... pratim dvoboj Mađara i Francuza gdje se Mađari vraćaju u život...
no kako se vraćaju Mađari nakon što su gubili više manje cijelu tekmu, vraćaju se i Švabe ponovo...
3 minute do kraja, rezultat na semaforu je 71-71, još jedna drama u najavi...
skupljam svu hrabrost koju imam, i palim ponovo live...
taman što sam upalio, Haris Bajraktarević pogađa tricu za +3...
Švabe odma zakucavaju idući napad, i vraćaju se na -1...
onda nekoliko napada s obje strane, drhte ruke, ne hvataju se skokovi, nitko ne može ništa pogodit...
66s prije kraja, Milošev pogađa polaganje za +3...
uspijevamo se obraniti, i u novom napadu Crnogaća je fauliran na šutu, 17s do kraja...
Svebor pogađa prvo, ali promašuje drugo... sreća za nas, Švabe ne hvataju skok, i nakon novog faula, Milošev siguran oba puta, i odlazimo na +6...
Švabe pogađaju tricu, u očajničkom pokušaju da se vrate, ali ovaj put Trbović siguran sa linije slobodnih, 3 od 4 pogođena, i slavlje može početi...
najbolji u našim redovima po ko zna koji put, Nurudin Božović sa 14p i 11 skokova...
sva ostala 4 startera, Trbović, Milošev, Ušanović i Đonlagić su upisali po 11p...
sa klupe se iskazao Marko Delibašić sa 8p, bez promašaja iz igre...
ipak, potez dana, i nenadani heroj mora biti Haris Bajraktarević, koji je jedine poene upisao sa trojkom preko ruke sa istekom napada...
i u ostale dvije tekme u skupini infarkt završnica, Portugal je upisao prvu pobjedu protiv Poljske, +2
(46702), a Mađari nakon velike borbe nisu uspjeli iznenadit Francuze,
(46701)poredak nakon 5 kola:
1. Njemačka 4-1 +108
2. BiH 4-1 +233. Francuska 3-2 +21
4. Poljska 2-3 -55
5. Mađarska 1-4 -39
6. Portugal 1-4 -58
4 sezone rada i truda je došlo na naplatu, BIH je u polufinalu, imamo barem Brončanu medalju, sigurno najveći uspjeh naše u21 reprezentacije, veći i od osvajanja utješnog turnira u sezoni 37...
hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu, da vas ne spominjem sad poimence, zaboravit ću nekog...
kad smo vrijedni i složni, sve se može, pa tako i iznenadit BB svijet i velesile poput Italije, Francuske i Španije, koje su ove sezone ostale bez medalje...
polufinale se igra u petak, više o tome ću pisat sutra, kad analiziram drugu skupinu... odoh da slavim, i čekat da me pusti ovaj adrenalin...
hvala svima unaprijed na čestitkama, i LP do sutra...