Nie wiem czy do końca rozumiesz jak idea sakutingu wyglada no ale spróbuje to bardziej objasnic jak to w BB wygląda. Kazdy ze skautów dostaje baze z zawodnikami i sie nimi zajmuje, potem pisze do managerow z pytaniem czy chca trenowac i proponuja swoja pomoc, w wiekszosci wypadkow spotykam sie z pozytywnym przyjeciem. No i oczywiscie w tej bazie sa rozni zawodnicy, jedni lepsi, drudzy gorsi, wyżsi, niżsi. Nie moze nikogo skreslac ani napczatku byc pewnym do kazdego zawodnika ze:"o z tego będzie gwiazda", bo ja juz raz sie pomylilem i napisalem managerowi ktory pokazal mi zawodnika ze mam male szanse(pensje wtedy ledwo powyzej 3k mial) ale on byl uparty i za sezon jak mi jego staty pokazal to mi szczena opadla. Mam nadzieje ze w tym sezonie go zobaczymy na parkietach miedzynarodowych. Tak ze trudno jest wyselekcjonowac odpowiednia grupe zawodnikow i nimi sie zajmowac bo kazdemu nalezy dac szanse, oczywiscie mozna wyselekcjonowac tych naj naj naj ale nie zawsze posiadaja tacy gracze managerów skłonnych do współpracy. Masz racje ze zazwyczaj po 1 sezonie z 100osobowej bazy robi sie okolo 20 osobowa, bo nie kazdy mnager przykladal sie do treningu i nie kazdy zawodnik ma predyspozycje do szybkiego treningu. Podusmowując, selekcjoner niema takiego wielkiego wpływu na rowój graczy, moze dac intreukcje skautom aby tak i tak graczy rozwijali ale to głownie od skautów i managerów zawodników zalezy jak sie rozwiną.
@vinnie:
oczywiscie ze popieram Twój pomysł, nawet chciałem go zrealizować w tamtym sezonie ale niestety mi nie było dane(a nawet juz baze z zawodnikami zrobiłem:P).
Tylko zeby to nie byla taka mała buzzerbeaterowa sekta, do ktorej ciezko sie dostac, proponowalbym dzieki temu zachęcic wiecej userów w sprawy kadry;]