BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt siódmy

czik cziak on de najt, akt siódmy (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
209562.600 in reply to 209562.599
Date: 6/18/2012 3:08:47 AM
Overall Posts Rated:
7676
Ja tylko tak od siebie o meczach Polaków.

Dla mnie zabrakło przede wszystkim piłkarskiego szczęście w tych sytuacjach podbramkowych . Rywale nas nie rozgromili a przecież jesteśmy "słabi". Ułożyło się jak ułożyło i teraz możemy płakać , a graliśmy w sumie jak równy z równym .

This Post:
00
209562.601 in reply to 209562.589
Date: 6/18/2012 4:15:23 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
marcinku czemu się dziwisz?

moim zdaniem też powinno być załatwione przez związek, ale nie lubię jak ktoś żali się w mediach, po przegranym meczu, że to było żle, tamto nie tak itd. itp. Dla mnie to jest wybielanie rzeczywistości.

Po prostu trzeba powiedzieć szczerze, byliśmy słabsi, nie podołaliśmy, a nie mówić, że przez rzeczy około reprezentacyjne przegraliśmy, dla mnie to brak szacunku dla kibiców.

This Post:
00
209562.602 in reply to 209562.601
Date: 6/18/2012 4:38:44 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
851851
oszukał nas mecz z rosją
a tak naprawdę pojedyńczy strzał błaszczykowskiego który akurat wyszedł a nie musiał
gdyby nie wyszedł to nikt z czechami by na wiele nie liczył, a i odbió całej imprezy byłby wiele słabszy
z czechami mogliśmy w 20 minut strzelić spokojnie 3 gole, nie udało się i koniec
my jesteśmy w stanie stwarzać okazje tylko agresją i przechwytami, takich zawodników mamy, nie innych

nie przepadam za smudą ale prawda jest taka że w ostatnim meczu grało 11 najlepszych zawodników
na smudzie taktykę defensywną wymusili zawodnicy jakimi dysponował a nie że popełniał błędy, on by chętnie grał do przodu ale kim?
z czechami na boisko wchodzili po kolei nasi gracze "ofensywni"
brożek, mierzejwewski, grosicki - z każdym kolejnym wejściem gra wyglądała coraz gorzej!
bo w ataku nie było poprawy za to było coraz słabiej w odbiorze piłki i obronie, krytyka że smuda grał zbyt zachowawczo staje sie nieuzasadniona, przecież Ci co mieli grać do przodu i weszli na podmęczonych czechów nie umieli zrobić nic

co do trio z dortmundu, oni tam grają bo mają z kim, nasz najbardziej kreatywny zawodnik błaszykowski to tam raczej jest pracusiem, gdyby trio z dortmundu miało w polskiej reprezentacji tak kreatywnych zawodników jak ma w dortmundzie inaczej by to wyglądało, ale oni mieli obok siebie samych obrońców i defensywnych pomocników i jak się okazało nie są na tyle kreatywni by pociągnąc reprezentację, choć i tak wszystkie bramki to oni, z grecja błaszczykowski podał lewandowskiemu, z rosją piszczek błaszczykowskiemu, reszta drużyny w ataku nie wypracowała żadnej bramki

w sumie zachwyt nad lewandowskim też chyba osłabł, okazało się że to jednak bardziej zawodnik co przykłada nogę a nie kreuje akcje, w drużynie w której ma rozgrywających ofensywnych pomocników jest świetny, ale w reprezentacji gdzie nie ma kto mu wypracowac pozycji nie pograł za dużo

uważam że jako reprezentacja jesteśmy słabi bo pechowo mamy zawodników grających z tyłu a brakuje tych z przodu,
mamy zawodników na dwa świetne europejskie zespoły tylko pod warunkiem że naszymi reprezentantami obstawimy obronę i dół pomocy a cały atak (no z wyjątkiem lewandowskiego) i ofensywni pomocnicy będą z importu)))))))

This Post:
00
209562.603 in reply to 209562.602
Date: 6/18/2012 5:03:40 AM
Overall Posts Rated:
299299
przy golu Błaszczykowskiego podawał Obraniak, nie wiem czemu cała Polska widziała tam Piszczka, chyba najsłabszego naszego gracza na mistrzostwach poza Murawskim :P

mamy obronę? to jakiś żart?

Last edited by Leszek(World Champion) at 6/18/2012 5:04:46 AM

This Post:
00
209562.605 in reply to 209562.603
Date: 6/18/2012 5:25:59 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
851851
no chyba masz rację że Obraniak
mimo wszystko i tak z 4 asyst i goli na tych mistrzostwach 3 są dziełem trójki z dortmundu, a właściwie dwójki

a co do naszej obrony, chyba zapomniałeś jaka mieliśmy wcześniej
obrona to nie tylko zachowanie na własnym polu karnym to tez odbiory piłki w środku pola, tych musiało być dużo skoro stwarzaliśmy sytuację bramkowe, przeciez nie stwarzaliśmy ich po koronkowym ataku pozycyjnym

gdybyśmy mieli ze dwóch ofensywnych pomocników z holandii czy portugalii, ta drużyna grałaby o niebo lepiej, mielibyśmy groźny atak pozycyjny, skrzydłowym byłoby łatwiej a i lewandowski miałby okazje
niestety nie mam tego typu zawodników, taki system szkolenia i gry w kraju
zawsze mnie rozśmieszało na meczach na których byłem jak po przejęciu piłki koleś wykopuje do przodu na "uwolnienie" a reszta zespołu biegnie do przodu i krzyczy "wyjazd!!!"
z takim podejściem do piłki nigdy nie wychowamy "technicznych" zawodników

Last edited by darkonza at 6/18/2012 5:26:31 AM

This Post:
00
209562.606 in reply to 209562.605
Date: 6/18/2012 5:46:25 AM
Overall Posts Rated:
299299
akurat ofensywni gracze Holandii też dali ciała ;))
no z defensywnych pomocników to w miarę dobrze zagrał Polański szczególnie w pierwszych dwóch meczach, przyzwoicie Dudka i tragicznie Murawski(z meczu na mecz coraz gorzej), stoperzy zagrali przyzwoicie, jak na to jaką klasę prezentują, zawiodły boki obrony, szczególnie Piszczek, który był notorycznie ogrywany przez Arshavina i Pilara

niestety perspektyw na rozgrywających pełną gębą w Polsce nie widać, nawet wśród młodzieży

This Post:
00
209562.608 in reply to 209562.604
Date: 6/18/2012 5:55:39 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
kozlik, dobrze wiesz, że skoro to powiedział zaraz po meczu to miało wpływ, bo o tym myślał i powiedział też, że każdy z piłkarzy zamiast mieć spokój przed meczem, załatwiał bilety, dzwonił czy będą, czy nie. Oczywiście szacunek, ze mu to powiedział tylko w jakich okolicznościach, zaraz po przegranym meczu, kiedy był zły, rozżalony wynikiem.

o Lacie nie chce nic mówić, piłkarzem był super, a teraz to koperciarz i tylko porcelanowa szczęka dobrze wygląda. Ja na jego miejscu podałbym się już kilkanaście razy do dymisji.

Pan Hajto (vel karton papierosów) też jest dobrym meblem, ma swoje zdanie, nie koniecznie dobre, ale krzyczy dużo. itd. itp.

W polskiej piłce jest jak w polityce dokładnie, dwie frakcje obrzucają się błotem, wyzwiskami, ale siąść i porozmawiać jak to naprawić nie ma chętnych, tak samo jest w naszym światku BB.

ja mam tylko prośbę do Was nie gloryfikujcie piłkarzy i nie mówcie, że PZPN jest wszystkiemu winien, bo nic nie jest ani białe, ani czarne, zawsze wina leży gdzieś pośrodku.

This Post:
00
209562.610 in reply to 209562.609
Date: 6/18/2012 6:02:35 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
no z Wolskiego mam nadzieję będą ludzie :) szkoda w sumie że nie pograł troszkę

Borysiuk jako defensywny, tylko musi sie troszkę dostosować do bundesligi...chyba że spadł?

mamy młody zespół, starsi odejdą (Murawski) i będą grali :) kiedy eliminacje się zacznają?

Advertisement