Dasz radę uzbierać 16 punktów, bo punkty naliczają się podczas aktualizacji finansowych (w noce z niedziel na poniedziałki, około 2:30) a procedury międzysezonowe zaczynają się później (po meczach reprezentacji, teoretycznie ostatnie mogą się odbywać w nocy z poniedziałku na wtorek gdy grają Ameryki, chociaż bywało tak, że mecze były przesuwane na wcześniejszą godzinę, żeby szybciej wystartować z aktualizacjami posezonowymi, ale i tak jest czas minimum do poniedziałkowego popołudnia). Tak więc do draftu są 4 updaty finansów więc jeśli dasz radę zalogować się w poniedziałek (20 sierpnia) to będziesz mógł jeszcze przed draftem skorzystać z ostatniej paczki punktów kupionej w nocy.
Inna sprawa, że za 16 punktów nie poszalejesz, pozostaje liczenie na farta. Chyba, że dostałeś drużynę już z jakimiś punktami (nie mam pojęcie czy to możliwe, gdy zakładałem drużynę to draft działał inaczej).
Założenie drużyny tuż przed końcem sezonu to akurat najmniej fartownie trafiony moment jeśli chodzi o draft. Z 16 punktami to ja bym odpuszczał draft, a dodatkowo zaoszczędził kasę nie wydając jej punkty (zaoszczędzasz 120k gdybyś kupował po 2 punkty lub nawet 160k gdybyś w ogóle nic nie kupował - to wystarczy, żeby kogoś kupić do treningu). Niby szkoda, bo wybierasz pierwszy. Sam decyduj, bo jak przewidujesz dużego farta, to wtedy strzelaj. Jeśli w puli jest zawodnik mający dwa razy po pięć piłek, to teoretycznie masz ponad 2% szans, że nawet za 3 punkty jesteś w stanie go namierzyć.