Da się to zrobić po tym niby dedlajnie.
Przynajmniej dało się w poprzednim sezonie, a informację mam z pierwszej ręki, bo sam tak zrobiłem.
I dodatkowo w tej chwili zrobiłem takie mini sprawdzenie. W zakładce finanse od 14 tygodni mam stałą kwotę wydawaną na draft (jak się wybierze "Skauting" z rozwijanej listy to pokazuje 14 ostatnich wydatków). W poprzednim sezonie wypstrykałem się z wszystkich punktów - to pamiętam, chociaż nawet nie jest to w tym sprawdzeniu istotne. Natomiast istotne jest to, że mam aktualnie liczbę punktów podzielną przez 10 a nie 11. Tak więc po tym, gdy użyłem punkty w ostatnim sezonie, kupowałem je 10 razy. Sezon liczy 14 tygodni zatem pozostały mi jeszcze 4 zakupy a nie 3.
Oczywiście zawsze jest jakieś drobne prawdopodobieństwo, że teraz coś się zmieni i nie będzie można użyć punktów kupionych w ostatnim updacie przed tuż przed draftem. Wystarczy nawet nieplanowe zawieszenie strony i wtedy nie będzie można się zalogować. Niemniej zakładam, że nic takiego nie nastąpi, BB-cy starają się jak najmniej ruszać. Zatem skoro dało się sezon temu to powinno się także dać w tym.
Aha. Z tego co pamiętam, to ten fragment o dacie zatwierdzenia draftu pochodzi jeszcze z dawnych czasów, gdy punkty nie przechodziły na kolejny sezon. I wtedy faktycznie tych nowych z ostatniego updatu nie dało się użyć, one były przypisane już do nowego sezonu. Natomiast od kiedy punkty przechodzą pomiędzy sezonami, to da się te punkty użyć od razu.
Pamiętam chyba także, że w pierwszym sezonie po wprowadzeniu tej zmiany byli ludzie, którzy użyli 60 a nie 56 punktów, zatem wtedy nastąpiło to przesunięcie.
Last edited by B.B.King at 7/26/2012 9:37:16 AM