Ах, кој ќе губи време утре за глупости, по цена и да изгубиме од Азербејџан во што не верувам ќе ги објавам сега скиловите и на трите спорни играчи а Тонио ако неможе да се снајде нека ми пише на скаутинг групата, овие се скиловите на играчиве од почетокот од сезоната кои ги објавив таму.
Одиме со еднствениот од овие спорни тројца кој е во наш тим, за останитите двајца и не гледам причина да се дискутира бидеќи незнам каква шема би правил со странски менаџери, стварно безмислено. Можеби дотичниот сезнајко нашол некои финти за шеми со странски менаџери за кои јас незнам па еве убаво би било да ме просветли малку.
Значи одиме со Erdit Llaskuci и неговите скилови од почетокот на сезоната:
Неделна Плата: $ 12 449
Висина: 6'9" / 206 cm
Потенцијал: Суперѕвезда
Форма Добар
Скок Шут: Добар Шут од далечина: Катастрофален
Надворешна Одб.: Просечен Техника: Слаб
Продорност: Јаден Додавање: Јаден
Внатрешен Шут: Силен Внатрешна Одб.: Добар
Скокови: Исклучителен Блокади: Недоволен ↑
Издржливост: Слаб Слободни фрлања: Силен
Искуство: Катастрофален
Одма за овој играч мора да кажам дека беше повикан за да ја покрие и позицијата крило за која немавме соодветен играч за што беше доволна неговата 7-ца на надворешната одбрана. Нашиот Милан кој е сопственик на овој играч го замолив на почетокот од сезоната да го тренира внатрешна одбрана и ако може барем до 8-ка надворешна одбрана. Милан кој може и самиот да потврди, ми рече дека неможе да го тренира надворешна одбрана, јас му реков ОК, доволно е и внатрешна одбрана да се појача за да игра како крило.
А овој играч е подобар од Лазо дури и да се гледа како КЦ или Ц. Ердит има едно ниво појак внатрешен шут и 2 нивоа подобар скок а само 1 ниво послаба внатрешна одбрана која беше поправена веќе во следниот тренинг.
Јас мислам дека е веќе се јасно и нема потреба од повеќе дискусија. Дали дотичниот сезнајко сфати нешто од оваа безплатана презентација за тоа кој играч е подобар незнам, незнам дали ќе се извини за овој некоректен обид да ми го расипе угледот во ББ Македонија но знам дека од сега па во иднина со овој дотичен сезнајко добро ќе размислам дали воопшто ќе комуницирам затоа што меѓу другото му утепа 4 саати од моето драгоцено време а буквално за глупости.
Last edited by Dadimo at 5/5/2013 6:21:37 PM