Dve interesantne teme - selektor i Tepić. Neki će reći da nisu baš kompatibilne, ali ako se slože neke kockice, možda se dogodi ono što malo ko očekuje i Tepić se ponovo nađe na spisku novog selektora.
Prvo o Tepiću. Dock je napisao dobru analizu, ja ću se osvrnuti na još par stvari.
Tepić će imati bitnu ulogu u Partizanu. Verujem da će dobiti zaduženje da organizuje igru i da će najviše vremena provoditi na mestu pleja. Na toj pozicije se i najbolje snalazi. Igrač koji je svojevremeno uz Tea bio najveći talenat u svojoj generaciji u čitavoj Evropi, nije uspeo da pokaže ni delić onoga što zaista može. Čini mi se da je razlog tome psihičke prirode. Ako Dule na tom segmentu bude insistirao, a ne sumnjam da hoće, Tepić bi mogao da nam se predstavi u lepšem svetlu u onosu na prethodnih par godina. Igrač koji je u taktičkom smislu jedan od najobrazovanijih, dobar sa loptom u rukama i igrač koji razmišlja. Loš šut koji je Dock pomenuo je posledica nedostatka samopouzdanja, inače je Milenko jako dobar šuter. Ako se sećate onih sezona u Partizanu (2006-2008), Tepić je u EL trojke šutirao oko 40%. A imao je u proseku oko 4 pokušaja po meču. Još jedan od Tepićevih kvaliteta je visina od 202cm i sposobnost da, što ofanzivno, što defanzivno, pokriva pozicije od 1-3. Dobar organizator igre, s tim da ponekad ima problem sa prevođenjem lopte protiv nižih i agresivnijih igrača. Ono što mu ja najviše zameram je mekoća sa kojom igra i previše "ispadanja" u odbrani.
U svakom slučaju, Tepić jeste pojačanje za Partizan, a njegov dobrinos biće srazmeran Duletovom uspehu da mu povrati samopouzdanje i veru u sopstvene mogućnosti.
Izbor selektora je uvek škakljivo pitanje, posebno u Srbiji, u kojoj košarka ima status nacionalnog sporta broj 1. Već sam napisao jedan post o Đorđeviću pre par nedelja, pa se neću vraćati na to, samo ću napisati svoje iskustvo sa Igorom Kokoškovim. U vreme dok je on bio trener mlađih selekcija Partizana i reprezentacije Jugoslavije (druga polovina devedesetih), imao sam priliku da jedno vreme sarađujem sa njim.. Ono po čemu je Kokoškov spacifičan, to je odnos prema igračima. Čovek je pravi gospodin koji igrače tretira na adekvatan način i sa punim uvažavanjem. Svoje odluke donosi racionalano, uvek obrazlaže svoje postupke timu i nikada ne beži od razgovora sa igračima. Mislim da je to jedan važan detalj i da bi sa takvim stavom imao dobar status među našim igračima. U košarkaškom smislu, čovek ima ogromno znanje, koje zaista ume da prenese igračima. Trener velikog autoriteta i strpljenja. On i Đorđević su dva potpuno drugačija rešenja, ali bih teško odlučio koje je bolje. Ako bih baš morao da biram, Igor ima malu prednost. Kako bilo, nadam se da će novi selektor, bez obzira ko to bio, imati uspeha u vođenju reprezentacije.