Łatwiej, naprawdę łatwiej kupić gracza 18 letniego, niż później kupować 22 latka. Różnica idzie w kilka milionów a to sporo nawet dla PLK.
hatchet mówimy o potencjałach MVP wzwyż, na zakup takiego 18latka nie zdecyduje sie zbyt wielu menedżerów z PLK czy II lig, przynajmniej tak było do tej pory, zdecydowana większość trenuje 2 pozycje a do takiego treningu wystarczą niższe potencjały, takie są fakty, przeglądnij sobie drużyny z wyższych lig jak nie wierzysz. Po drafcie nie ma takiej tragedii z ceną np. 20 latka z wysokim potencjałem. Pewnie, że w połowie sezonu kiedy brak młodych zawodników na TLu to nawet ktoś Lubasa za 2,8m kupi:) ale to jest akt desperacji, kupienie byle jakiego MVP żeby nie tracić pół sezonu treningu bo akurat komuś koncepcja się zmieniła w trakcie sezonu. Mało kto jak Ty czeka do draftu żeby wypełnić slot treningowy.
Ja myślę, że itak spokojnie znajdzie się po drafcie dla Ciebie i nielicznych takich jak Ty jakis zdolny 18 latek. To wystarczy, nie ma potrzeby wysyłać na zesłanie jakiś historyków, których żaden Polak nie przejmie:)
W v lidze ciężko utrzymać gracza z pensją 60 - 100 k i myśleć o awansach
Czemu nie zakładasz, że po 2-3 sezonach treningu Ci menedżerowie wkońcu się nie wyrwią z V lig?:) ja postaram się pomóc w tym taki menedżerom, nie jestem jakimś cudotwórcą ale jeśli w czymś pomoge to będę szczęśliwy:)