BuzzerBeater Forums

BB Poland > [Konkurs] Od zera do milionera

[Konkurs] Od zera do milionera

Set priority
Show messages by
From: Pewu

This Post:
11
246972.61 in reply to 246972.56
Date: 9/3/2013 1:05:38 AM
Overall Posts Rated:
914914
Wskaż mi tych kilku krytykujących, którzy chętnie wezmą udział ;) Ja przez wszystkie posty dokopałem się tylko do 1 osoby. Nie wiem też dlaczego supporter miałby okazać się lepszą nagrodą od mojej. Supporter nie daje żadnych korzyści finansowych, a w dodatku masz pewien okres ważności. Z kolei ja proponowałem taką kwotę jakiej nie dostał żaden reprezentant w ostatnich kilku sezonach, mimo to wciąż było mało. Zatem skoro uważacie, że za frajera mam osobę, która chciałaby wziąć udział w tym konkursie to za kogo macie osobę, która trenuje, ale jej zawodnik jest na tyle słaby, że ledwie ociera się o skład. To już jakiś wyższy poziom frajerstwa powinien być, prawda?

Nie wiem też czy jest sens angażować się w cokolwiek nawet w innej formie, skoro tyle informacji uzbierałem na swój temat. Dopiero byłbym frajerem, gdybym robił dla was, a w zamian nie dostał choćby słowa podziękowania tylko same wyzwiska w moją stronę ;)

W tym wątku nie widzę żadnej krytyki kozlik. Jedynie czego czepiliście się to: mnie, nazwy konkursu i nagrody. Nikt nic nie wspomniał o rozkładzie skilli, możliwej do zastosowania taktyki itd. Null. Piszecie dosłownie o pierdołach niemających nic związanych z wątkiem. Jeśli to jest krytyka to na pewno nie o takiej myślałem. Jeśli tylko na taką was stać to po prostu szkoda mojego czasu na rozbijanie się o jakieś pomysły, ponieważ i tak uwaga skupi się na czymś najmniej istotnym, a główny problem zostanie odstawiony na bok.

@Astarotte
Ten konkurs nie jest programem u21, jednak jego celem jest udział zawodnika w choćby 1 meczu dla testu. Nigdy nie pisałem, że taki zawodnik ma pewne miejsce w kadrze, gdyż taka decyzja należy do selekcjonera. Ja jednak mam promyk nadziei, że tak jednak będzie. Nie myślałem zbytnio o raportowaniu. Zbyt duże ryzyko, że z grupy kilku osób wiele z nich szybko odpuści przeglądając pierwsze raport.

From: Astarotte

To: Pewu
This Post:
00
246972.62 in reply to 246972.61
Date: 9/3/2013 2:05:41 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
OK dzięki za odpowiedź, po prost zastanawiam się jak to by było, gdyby wypadli gracze trenowani i prowadzeni przez skauta.
Zzadaję w miarę konkretne pytania, nie atakuję bo osobiście mi to lata, czy konkurs jest na wytrenowanie grajka, czy na przesłanie nagich zdjęć. Jak ktoś się zdecyduje, to fajnie, że inni ostrzegają, że ktoś odwala za kogoś robotę, lub b ędzie obiektem publikacji zdjęć na stronach xxx ;).
Jak jest tego świadomy, to czemu nie? O ile nie wpłynie to jakoś na moją robotę...stąd pytania w kontekście tylko i wyłącznie kadry i skautowania. :)

From: kozlik4

To: Pewu
This Post:
22
246972.63 in reply to 246972.61
Date: 9/3/2013 4:51:08 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Wskaż mi tych kilku krytykujących, którzy chętnie wezmą udział ;)

O ile dobrze zrozumiałem to Kac100 i Carisma wyrażali wstępne zainteresowanie.

Dopiero byłbym frajerem, gdybym robił dla was, a w zamian nie dostał choćby słowa podziękowania

No jak Ty dla nas? Chyba raczej ludzie mieli robić dla Ciebie?:-)

Piszesz o rewolucyjnych, innowacyjnych zmianach, o walce z monotonią i zdetronizowaniu LI, o tym, że to wszystko dla kadry... Ile w tym rzeczywiście prawdy, a ile pijaru? Bo tak realnie patrząc to jaki jest sens tworzenia kilku SG do Runa podczas gdy cała reszta będzie tworzona po staremu? Co to może zmienić w U-21. By coś się zmieniło trzeba stworzyć grajków na każdą pozycję do ataku z obwodu. Jak to się mówi jedna jaskółka wiosny nie czyni. Dla mnie to marnotrawstwo zawodników, których i tak nie ma za wielu. No i dlaczego akurat SG, a nie np. C? Pytałem wcześniej ale nie odpowiedziałeś... Może się czepiam ale dla mnie ustawiłeś konkurs przede wszystkim pod własne potrzeby.

Jedynie czego czepiliście się to: mnie, nazwy konkursu i nagrody. Piszecie dosłownie o pierdołach niemających nic związanych z wątkiem.

Dlaczego odbierasz ludziom prawo do czepienia się nazwy konkursu, czy nagrody? Widocznie sama idea specjalnie ludziom nie przeszkadza, za to nazwa konkursu i nagroda biją po oczach, aż boli. Skoro to dla Ciebie takie pierdoły to dlaczego masz z tym problem? Dlaczego nie zmienisz nazwy i nagrody tylko rezygnujesz ze zrealizowania idei?;-)

Last edited by kozlik4 at 9/3/2013 4:51:58 AM

This Post:
11
246972.64 in reply to 246972.62
Date: 9/3/2013 7:55:55 AM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
Konkurs na przesłanie nagich zdjęć. To brzmi ciekawie :-) Pod warunkiem oczywiście, że będą pięknych kobiet czy kobiety :-)

This Post:
22
246972.66 in reply to 246972.60
Date: 9/3/2013 3:06:41 PM
Overall Posts Rated:
296296
jak nie masz po 3 miliony na każdego gracza to jak chciałbyś ich odkupić żeby awansować? :)

przecież Cie przelicytują :P

From: Pewu

This Post:
55
246972.67 in reply to 246972.63
Date: 9/3/2013 6:32:21 PM
Overall Posts Rated:
914914
Kozlik, szczerze powiedziawszy nie chcę mi się ponownie wchodzić z Tobą w dalsze dywagacje. Już raz z Tobą dyskutowałem i rozmowa była jałowa. Nie mam zamiaru tego powtarzać. Cokolwiek napiszę, moje słowa zostaną przekręcone przez Ciebie lub inną osobę jakby to była zabawa w głuchy telefon. Nie spodobało mi się to jak zostałem potraktowany i nie widzę sensu, aby dalej udzielać się. Jeśli coś czym mam zajmować się ma być kojarzone z oszustwem to wolę podziękować na starcie. Chciałem coś zmienić, ale napotkałem opór. Cóż, zdarza się.

Last edited by Pewu at 9/3/2013 6:33:39 PM

This Post:
1010
246972.68 in reply to 246972.63
Date: 9/3/2013 8:58:35 PM
Overall Posts Rated:
270270
Wow. Kilka dni nie było mnie na forum, teraz przeczytałem ten wątek i to co tu się dzieje to mnie po prostu załamuje..
Jak jeden menedżer wcześniej napisał (sorry nie pamiętam ksywki) typowo Polska mentalność. Ktoś wychodzi z jakąś inicjatywą to zamiast konstruktywnej krytyki, próby może dopracowania szczegółów to totalne zgnojenie organizatora, bo nazwał to konkursem a nie jakoś inaczej, bo zagwarantował że zakupi zawodnika zamiast zagwarantować supka i w ogóle jest obłudny bo chce żeby ktoś mu wytrenował grajków pod pretekstem konkursu.
Dodatkowo większość z tych najgłośniej krzyczących o obłudzie to w lidze bez problemu umawia się na TiE . Pełna hipokryzja.

Przecież nikt do tego konkursu nikogo nie zmuszał (czas przeszły bo chyba już PeWu z tego zrezygnował), zasady były jasne i każdy mógł sam zadecydować czy chce w tym brać udział czy nie. Tak samo każdy mógłby zdecydować sam czy zawodnika sprzedaje czy nie. W najgorszym przypadku nikt by się nie zgłosił i konkurs umarłby śmiercią naturalną.

A jeszcze co do tego, że PeWu dzięki temu konkursowi by sobie skompletował swój nietypowy zespół. Nawet jeśli, to co z tego?
Potraktujcie to sobie jako rozbudowany wpis do wątku kupię zawodnika. Tam nie raz były wpisy w stylu kupię na koniec sezonu podkoszowego 19latka który będzie miał cały sezon trenowane OD itp.
Prawde powiedziawszy moglibyśmy mieć z tego nawet pożytek. Ma już nietypowych podkoszowych, jakby skompletował nietypowych obwodowych to moglibyśmy poznać ostateczną odpowiedź czy da się LI pokonać atakiem z dystansu.

A tak cały wątek kojarzy mi się z sytuacją złowionego kraba. Wiecie dlaczego poławiacze krabów trzymają je w zwykłych wiadrach bez przykrycia? Bo nawet jak jeden spróbuje się wspiąć i wydostać z wiadra to pozostałe go łapią szczypcami i ściągają z powrotem do dołu. Typowo polskie zachowanie :((

This Post:
00
246972.69 in reply to 246972.68
Date: 9/4/2013 1:52:01 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Wow. Kilka dni nie było mnie na forum, teraz przeczytałem ten wątek i to co tu się dzieje to mnie po prostu załamuje..
Jak jeden menedżer wcześniej napisał (sorry nie pamiętam ksywki) typowo Polska mentalność. Ktoś wychodzi z jakąś inicjatywą to zamiast konstruktywnej krytyki, próby może dopracowania szczegółów to totalne zgnojenie organizatora, bo nazwał to konkursem a nie jakoś inaczej, bo zagwarantował że zakupi zawodnika zamiast zagwarantować supka i w ogóle jest obłudny bo chce żeby ktoś mu wytrenował grajków pod pretekstem konkursu.
Dodatkowo większość z tych najgłośniej krzyczących o obłudzie to w lidze bez problemu umawia się na TiE . Pełna hipokryzja.

Nie no, nie patrz tylko na złe strony. Próby konstruktywnego dopracowania też były.I może przy odpowiednim podejściu coś ciekawego się urodzi. Ja - bez względu czy to będzie konkurs, sesja rozbierana (co ja z tym mam?) czy obóz pracy - jestem zainteresowany wynikami, o ile organizator się nimi podzieli.Nie jestem za to zainteresowany zmniejszaniem bazy grajków pod U21, ale to już skrzywione spojrzenie skauta:) Jakoś tak im więcej ciekawych (lub nie) propozycji rozwoju, tym mniejsza baza do skutecznego rozwoju. Ale to już będziemy pewnie obgadywać w wątku U21. Czy zmieniać czy nie?

This Post:
00
246972.70 in reply to 246972.69
Date: 9/4/2013 2:32:52 AM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
Ja też jestem zainteresowany wynikami sesji rozbieranej :-)

This Post:
33
246972.71 in reply to 246972.70
Date: 9/4/2013 3:40:05 AM
Overall Posts Rated:
296296
sądząć po ilości wpisów na temat urody poszczególnych pań oraz sesji rozbieranych odnoszę wrażenie, że trzymasz żonę z daleka od swojej GieeMowskiej pracy :P

Last edited by marcin OLA! fivb at 9/4/2013 3:40:26 AM

Advertisement