BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
102056.612 in reply to 102056.608
Date: 5/12/2010 9:59:44 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Tak jsem prošel hráče, kteří by mohli botovat o týden později a znova je tam nějakých 5-6 hráčů, které bych rád zachránil. Nicméně tohle můžeme řešit až příští týden, teď bych se tedy zaměřil na ty hráče, co budou botovat nyní a čekám na vaše názory.

From: Amare

This Post:
00
102056.613 in reply to 102056.612
Date: 5/12/2010 10:20:45 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
jednoho hráče na soupisku U21 dát klidně můžu. čili těch 5 bych zachránil určitě.

This Post:
00
102056.614 in reply to 102056.610
Date: 5/12/2010 10:44:27 AM
Overall Posts Rated:
154154
To nic nemění na tom, že rating nevyhrává zápasy.)

This Post:
00
102056.615 in reply to 102056.599
Date: 5/12/2010 11:58:42 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Takže jak tady bylo naznačeno, docend24 se nejspíše ujme dohledu nad tréninkem monster. Mezi prvními adepty budou mimo jiné hráči, které zachráníme, ale nebude u nich štěstí na sekundární vlastnosti.

This Post:
00
102056.616 in reply to 102056.615
Date: 5/12/2010 12:16:41 PM
Overall Posts Rated:
3030
Muj nazor znas ale davam ho i sem, snizit naladu a ted pridavam, hrat na rusy CT :-)

This Post:
00
102056.617 in reply to 102056.616
Date: 5/13/2010 2:51:42 AM
Overall Posts Rated:
4444
Náš narodní tým nemá výsledky, nebo jestli sem to dobře pochopil nejhorší výsledky za pár posledních sezon. Když si vzpomenu jak jste se tady obouvali do Vajkéze, že dělá to či ono jinak než vy... A co ted výsledky nikde, omlouvá se to experimentama, zkoušením nových taktik atd... Tohle je ta správná cesta?

From: Amare

This Post:
00
102056.618 in reply to 102056.617
Date: 5/13/2010 3:20:11 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
No, protože jsem i já se občas obouval do Vajkéze, tak bych si dovolil reagovat. Vajkézovi jsme (tedy alespoň já) nevyčítali výsledky ani taktické varianty. Je to velmi zkušený manažer, který leccos na klubové úrovni dosáhl, i v mezinárodním měřítku. Nelíbilo se mi, že nám neříká proč co a jak dělá, anebo jen velmi málo, tedy šlo tam spíše o problémy v komunikaci. Nepamatuji se, že by mu někdo vyčítal výsledky. Jistě se ale nedá říci, že by budoval tým s nějakou perspektivou, a ani to při přebírání funkce po něm nikdo nechtěl.

Současný trenér NT tady hned na začátku sezony řekl zcela jasně, že náš tým se nachází ve stadiu před generační výměnou. V NT ani mimo něj není mnoho hráčů, kteří by měli dlouhodobou perspektivu, nebyli na hranici potenciálu, a přitom splňovali skillová kritéria, alespoň zhruba. Bylo mu vyčítáno, že hrajeme stále stejnou taktiku, i když měla obvykle úspěch. Takže teď je mu vyčítán pravý opak...? Alespoň jsme se přesvědčili, že to, co dříve hrál, bylo správné, ne?
Tuto sezonu rwystyrk obětoval experimentům se sestavou a taktikou, a navíc to předem vyhlásil. Je snaha do kádru zapracovat mladé hráče, kteří jsou dobře trénování (Sedlár, Uhrovic), díky jeho přehledu a správnému odhadu situace se zachránil náš nejlepší a nejperspektivnější centr Hána před likvidací.
V Turnaji útěchy, pokud ho nevyhrajeme (což bylo předem jasné), o nic kromě bodů do rankingu nejde. Já sám taky nejradši všechno vyhrávám, ale někdy strategická rozvaha prostě musí být na úkor momentálních úspěchů. A je nutno si přiznat, že pokud by se nezměnil celkový přístup k trénování hráčů - kandidátů NT, budeme pořád hrát v mezinárodním měřítku třetí až čtvrté housle. A o změnu se právě rwystyrk snaží - hodně nadějných hráčů či reprezentantů dnes už končí v českých klubech, je snaha zakládat farmy, aby vynikající jednotlivci mohli být dál trénováni i přes abnormální plat, atd.
Takže abych odpověděl na tvou otázku. Ano, tohle je ta správná cesta - toť můj názor.

This Post:
00
102056.619 in reply to 102056.617
Date: 5/13/2010 3:33:25 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Pakliže se Ti nelíbí výsledky, rád bych Tě odkázal na svoji kandidaturu, pročti si, s jakým programem jsem šel do voleb a pak si vyhodnoť, jestli jsem se od něj odchýlil nebo ne. Já jsem žádné super výsledky v prvních 2 sezonách nesliboval.
Nejde o to, jestli aktuálně máme výsledky nebo nemáme, ale jestli jsme nastartovali nějakou cestu, která dlouhodobě nějaké výsledky může přinést.
Jestli se Ti nelíbí experimenty v téhle sezoně, proč se ozýváš, když je vlastně po sezoně a ne v době, kdy se dalo říct na začátku sezony, vykašleme se na experimenty a hrajme, co je nám vlastní?
Navíc i to porovnání mých a Vajkézových pokulhává, v kvalifikaci jsme ani jeden neuspěli, on s bilancí 4-3, já s bilancí 5-2, v turnaji útěchy jsem já neuspěl, přičemž jsem měl jen 1 oddechového soupeře, on udělal v základní části bilanci 6-2, přičemž měl z toho 5 zápasů, kde soupeř byl tak slabý, že výhra byla povinností, takže když odečtu tyhle zápasy, měl bilanci 1-2. Takže je potřeba se podívat na fakta, když srovnávám něčí výsledky ...

Tohle je ta správná cesta?

To ukáže až čas. Jak jsem tady naznačil např. v případě monster, bloků, ale samozřejmě se to může týkat i čehokoli jiného, komu se vize, se kterou působím u reprezentace nelíbí, nechť přinese vlastní představu fungování reprezentace a jde s ní jako protikandidát do voleb.

This Post:
00
102056.620 in reply to 102056.619
Date: 5/13/2010 4:11:10 AM
Overall Posts Rated:
4444
Výsledky se mi nelíbí, ani ted, ani v období minulém.
A kde bereš jistotu, že tvá koncepce úspěch jednou přinese?

This Post:
00
102056.621 in reply to 102056.619
Date: 5/13/2010 4:19:48 AM
Overall Posts Rated:
4444
A co měl například ukázat experiment s Panamou? Celou sezonu se opírají o podkošovou obranu a my "hrajem ke koši".

This Post:
00
102056.622 in reply to 102056.617
Date: 5/13/2010 4:21:25 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
A ještě bych ti doporučil jednu věc. Podívej se na poslední zápasy NT pod Vajkézem. Byla tam spousta hráčů, kteří už byli vlastně za potenciálem a neměli žádný prostor pro další rozumný růst.
Dneska je v reprezentaci spousta hráčů, kteří pořád můžou bez problémů dále trénovat a tudíž sezlepšovat. Pod košem kromě Slezáčka všichni (a Slezáček už v NT končí), na perimetru je to bohužel horší, tam jsou zatím takovými Uhrovic, Večeřa, Lindner a pak jsou tam hráči, kteří už netrénují nebo jejich trénink je absolutně neefektivní (Žáček, Žalud, Portavales) a hráči, co už jsou na blízko potenciálu, ale ten je aspoň vyšší, než byl potenciál hráčů před 2 sezonama (Vozka, Šimák). Ale jsou tady další hráči na perimetru, kteří se do NT tlačí a mají vyšší potenciál (Zlatohlávek, Lípa, Čech, Smolník, Vrzal, Kalcík, Daniš, Liška, Hemza a další) a doufám, že je už co nevidět budu moci použít.
Takže jde jednak o to, jakou má tým aktuálně výkonnost, ale taky o to, jestli ta aktuální výkonnost je jeho stropem nebo zda má ten tým nějak prostor pro výraznější nárůst té výkonnosti.

Pokud má někdo 10M nebo si je schopen do sobotního poledne obstarat, doporučuji nákup Zlatohlávka, který je aktuálně na trhu, měl by se stát naším nejlepším SF. Brousí si na něj zuby nejlepší týmy světa, které si ho cení cca. na 9M, takže si myslím, že přeplatit ho cca. o 1M, není až tak špatná investice. Budu jen rád, když skončí u českého majitele, který se mu bude maximálně věnovat (tzn. co jde, trénovat jednopostově).

Advertisement