BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým V

Národní tým V (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Pepan55
This Post:
44
274195.612 in reply to 274195.611
Date: 5/10/2016 5:38:10 PM
Overall Posts Rated:
3939
Tak včera jsme sice porazili Austrálii 127:119, ale na postup to přeci jen nestačilo. Jelikož Slovensko prohrálo s Polskem a USA vyhrály nad Francií o 43 bodů. V zápase s Austrálií se nejvíce prosazovalo trio Hupka, Hurda a Bakula jež dohromady zaznamenali 91 bodů. Kvalitní výkon odvedli i podkošáci Laube s Vejmolou.
Tuto sezónu ze svého pohledu hodnotím pozitivně! Nejprve se nám podařilo postoupit na MS a poté ještě postoupit ze skupiny. Postoupit mezi nejlepší čtyři se nám ale už nepovedlo. Myslím, že až na zápas se Španělskem, kde se možná dalo vyhrát při lépe zvolené taktice, se udělalo maximum a kdyby mi někdo před sezónou řekl, že budeme 6. na MS tak bych to bral všemi deseti. Přeci jenom jsme tuto sezónu pocítili odchod silné generace hráčů. Právě vzhledem k tomu jaký jsme měli tým v porovnání s předchozími sezónami bychom si toto umístění měli cenit. Uvidíme jak se zhostí nových rolí v NT mladé pušky, které se postupně do týmu začleňují. Věřím že následující generace nás znovu přivede na výsluní a budeme si tak moci opět užívat zápasy plné nervů s těmi nejlepšími týmy v BB světě na dalším mistrovství světa.
Na závěr bych chtěl poděkovat za obě sezóny, které jsem u NT všem co se na chodu NT týmu podíleli, ale také všem co prostě přáli našemu týmu úspěch. I když to tu fóru mezi některými manažery vřelo věřím, že radost dělá náš NT každému, kdo se o něj alespoň trochu zajímá. A tuto radost by mu nemělo vzít ani jiné chápání hry ostatními manažery. Prostě bych byl rád aby každý kdo nejen na NT fóru přispívá svými příspěvky byl co nejvíce uvědomělý. Zbytečné výčitky a ataky z jedné či druhé strany vždy způsobí více problémů než užitku. Do budoucna si tedy myslím, že pokud chceme zase někdy pomýšlet na medaile tak bychom se měli více mezi sebou podporovat a ne tolik kritizovat. To následně přivede i služebně mladší manažery, které se do chodu NT zapojí.

This Post:
00
274195.613 in reply to 274195.612
Date: 5/11/2016 11:54:57 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12491249
Second Team:
Jirkov
Nejlepší umístění od sezony 26, kdy jsme naposledy dovezli bronz z MS
Škoda toho jednoho zápasu, chybí třešnička na dortu v podobě trofeje za medailové umístění. Díky kvalitě evropských celků je možná těžší se na MS dostat, než pak na něm udělat nějaký slušný výsledek.

This Post:
11
274195.614 in reply to 274195.613
Date: 5/16/2016 2:44:10 PM
Overall Posts Rated:
3939
Dnes jsme odehráli přátelský zápas proti Finsku. Do zápasu jsem nasadil především mladíky a pár ostřílenějších borců. kteří by se mohli v příští sezóně dostat na soupisku NT. Prohráli jsme 107:91, ale větší manko jsme nabrali až v posledních minutách. Jinak to byl vyrovnaný zápas. Musíme brát v potaz, že se hrálo s náladami 1 tudíž obrany nebyly úplně stoprocentní. I tak si myslím, že naši mladíci obstáli na výbornou, jelikož Fini hráli s tím nejlepším co mají. Pozornosti by neměl uniknout výkon Machovčáka, který by se mohl stát stabilním členem NT již v následující sezóně.
Dále bych chtěl komunitě oznámit, že ač mě práce u NT vcelku bavila, do dalších voleb se nepřihlásím. Rozhodl jsem se tak proto, že přes léto budu hodně cestovat a na internet se tak dostanu velmi nepravidelně a omezeně, tudíž mi přijde nezodpovědné se o tuto funkci opět ucházet. Toto rozhodnutí jsem již probíral se svým skautem vajnsem. Došli jsme k závěru, že by byla škoda zahodit vše co se za poslední dvě sezóny vytvořilo (koncept trénování hráčů, vazby s manažery a především zapojení služebně mladších manažerů do chodu NT). Vajns je tedy ochotný a připravený (na 90%) se přihlásit do dalších voleb. Pokračovalo by se v již zaběhnutém systému s tím, že by se akorát prohodily role nás dvou. Tedy vajns hlavní trenér a já v pozici skauta a pomocné ruky. Více se asi dozvíte přímo od vajnse v jeho předvolební řeči.
Bude samozřejmě na vás, zda se ještě někdo jiný přihlásí do voleb a zvolíte jeho, nebo zda podpoříte vajnse. Já mohu vajnse jedině doporučit, jelikož se jedná o mladou krev a především pak o spolehlivého a velmi pracovitého manažera.
Děkuji vám všem za dvě sezóny, které jsem mohl jako hlavní trenér strávit u našeho NT! Bylo to ač občas vysilující a časově velmi náročné, také velmi inspirující.

This Post:
00
274195.615 in reply to 274195.614
Date: 5/17/2016 6:56:19 AM
Overall Posts Rated:
3939
Přestup Brenneise je domluvený! Měl by jít k rwystyrkovi. Tak na něj zbytečně nepřihazujte, díky.

From: jerza

This Post:
11
274195.616 in reply to 274195.615
Date: 5/18/2016 5:20:18 AM
BC Jerza Brno
III.2
Overall Posts Rated:
3333
nechci tady zase rozjíždět znovu tu stejnou debatu, ale tyhle výzvy aby nikdo nepřihazoval na nějakýho hráče, protože "rada starších" už určila ke komu půjde, mi přijdou naprosto proti duchu a smyslu téhle hry...

From: vajns

This Post:
11
274195.617 in reply to 274195.615
Date: 5/18/2016 6:20:57 AM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Chci ti poděkovat za celé tvoje působení u našeno NT. Odvedl jsi velký kus práce! Po delší době jsme se opět dostali na MS, kde jsme rozhodně nezklamali. Řekl bych, že nám chybělo kousek toho pověstného štěstíčka, abychom urvali lepší umístění :)

Možná služebně starší manažeři byli zvyklí na mnohem větší úspěchy, ale končí nám jedna silná generace a budeme-li chtít na úspěchy navázet, čeká nás ještě spousta tvrdé práce. Blíží se nám generační obměna, které se nevyhneme. Na druhou stranu vidím v nastupující generaci pár opravdu mimořádných talentů, s nimiž nás (věřím tomu) čekají světlé zítřky.

Ještě jednou díky, že jsi se ujal našeho NT ve chvíli, kdy o to prakticky nikdo neměl zájem. Navíc jsi do všeho kolem NT vtisknul svůj osobitý rukopis :) Za sebe můžu říct, že naše spolupráce byla na úrovni a příjemná.

This Post:
55
274195.618 in reply to 274195.616
Date: 5/18/2016 6:45:14 AM
Overall Posts Rated:
3939
Tvou výtku chápu. Ber to tak, že můj příspěvek byl určen manažerům, kteří mají stejný pohled na věc jako já. Tedy takový, že abychom měli co nejlepší NT je potřeba našim hráčům trénovat také STA a FT. Ty nyní Brenneis potřebuje a já mu je nejsem schopný zajistit, tudíž jsem ho dal na trh a domluvil se s rwystyrkem, že ho vezme pod svá křídla a STA a FT mu dotrénuje.
Pokud máš o Brenneis zájem ty, nebo někdo jiný a byl by si mu ochotný tyto tréninky zajistit, tak není problém aby šel k tobě. Jelikož je však Brenneis náš reprezentant považoval jsem za nutné mu zajistit spolehlivého kupce.
Tato hra nabízí možnost soupeření mezi jednotlivými týmy, ale také mezi NT. Co se týče soupeření mezi jednotlivými týmy, je smyslem hry nevyvratitelně soutěživost, kterou domluvené přestupy, nebo nasazení do zápasu určitým způsobem nepochybně ubíjí. Smyslem soupeření mezi NT je pospolitost komunit se snahou vyprodukovat co nejlepší hráče, díky kterým budou následně moci porážet ostatní NT. V tomto smyslu jsou i míněné domluvené přestupy našich reprezentantů.
Chápu tvůj pohled na věc. Ty se ale pokus pochopit i ten můj. Jelikož jsem trenérem našeho NT je mou snahou vytvořit co nejsilnější NT. Jendou z priorit, ne-li tou nejdůležitější je i zajištění správného tréninku našich hráčů a k tomu mimo jiné slouží kontrolované a domluvené přestupy.
Chápu to tedy jako spor mezi tebou a jinými, kteří jste zastánci spíše týmového soupeření a mnou a jinými přívrženci soupeření spíše na úrovni NT. Každého na této hře baví něco jiného. Tudíž mi přijde zbytečné se tu dohadovat o smyslu a nesmyslu dohodnutých přestupů. Ti co mají podobný pohled na věc jako já, si z mé informace o přestupu Brenneise jistě něco vzali. A ti co nejsou zastánci těchto přestupů mohou mou zprávu ignorovat a klidně na něj přihodit. Je to postoj který se nikomu nevnucuje a také není nikdo povinný se tím řídit.
Doufám tedy, že ti mé vysvětlení postačuje a že již nebudeme muset (ani já, ty, nebo někdo jiný) řešit podobné spory. Vše je o respektu k tomu, že tato hra má mnoho možností jak se dá hrát a každý má svobodnou volbu jakou cestu zvolí.

From: rwystyrk

This Post:
11
274195.619 in reply to 274195.616
Date: 5/18/2016 10:54:48 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12491249
Second Team:
Jirkov
Bude fajn, když mě budeš krýt, kdyby šel mimo mé finanční možnosti nebo kdybych zapomněl na deadline

This Post:
11
274195.620 in reply to 274195.619
Date: 5/18/2016 11:16:00 AM
BC Jerza Brno
III.2
Overall Posts Rated:
3333
rozhodně nemám v úmyslu se tady do té vaší mafie zapojovat :D

This Post:
00
274195.621 in reply to 274195.618
Date: 5/18/2016 11:20:05 AM
BC Jerza Brno
III.2
Overall Posts Rated:
3333
já s tím stavěním soutěžení mezi manažery (kluby) a soutěžení mezi komunitami (NT) na stejnou úroveň nesouhlasím, ale to už bych se opakoval; každopádně oceňuji odpověď v klidném a věcném tónu, bez osobních invektiv (to tady není úplně pravidlem ;)
jen by možná stálo za zamyšlení, jestli to, že si tuhle hru uzurpujete pro sebe a pro svoje hraní si s NT, nějak nesouvisí s úbytkem počtu manažerů (netvrdím, že to tak nutně je, jen takový námět na diskuzi :D )

This Post:
00
274195.622 in reply to 274195.621
Date: 5/18/2016 12:06:13 PM
Overall Posts Rated:
3939
Jde zase o úhel pohledu. Pro nás co jsme našli zalíbení v NT je tento typ soutěžení nad soutěžením mezi kluby. Pro ty ostatní to může znamenat tebou již zmiňované usurpování hry. Naopak si myslím že naše záliba může nahrávat do karet ostatním klubům, jelikož často utrácíme někdy až nehorázné sumy za hráče jen proto, že jsou našimi reprezentanty a nebo nadějemi pro náš NT. A trénování těchto hráčů často probíhá mimopostově, což také není úplně ideální pro chod a výsledky klubu. Tudíž vzniká příležitost pro týmy, které ani nemají tak dobré hráče na soupisce nás porazit.
S tím úbytkem manažerů je to těžké hodnotit. Nevyvracím, že náš způsob hry mohl ovlivnit některé manažery natolik, že je hra přestala bavit a raději s ní skončili. Možnou příčinu bych spíš viděl v nevybíravých příspěvcích na fóru na adresu manažerů z jedné či druhé strany. Ale ani to bych neviděl jako hlavní příčinu. Celkově si myslím (opravdu jen myslím, nemám k dispozici žádná čísla), že se do hry registruje stále méně manažerů a nedokáže to tak pokrýt přirozený úbytek. Prostě už manažery netáhnou tolik jako dřív.
Zkuste tedy (vy, co s naším stylem hry nesouhlasíte) využít naší slabost pro české hráče ve svůj prospěch a porážejte nás s levnějšími zahraničními hráči. Beztak hotoví reprezentanti většinou chodí za takové ceny, kdy většinou bojujeme se zahraničními kupci a jiní čeští manažeři se na finálních bidech nepodílejí. Zatímco my koupíme předraženého Čecha, vy můžete koupit třeba o mega levnějšího stejně kvalitního zahraničního borce. Je to taky určitý druh soutěživosti. Buďte prostě chytřejší než my. A když si našetříte větší balík peněz než my, tak nám stejně naše dohody budou k ničemu.

Advertisement