Tak bohužel to dneska nevyšlo, soupeř měl zápas pod kontrolou. Před zápasem jsem navrhoval dohodu normal-TIE, soupeř kontroval protinávrhem TIE-TIE, který pro mne nedával smysl a tak jsme nakonec hráli CT-CT a ukázalo se, že férovější byl ten můj návrh.
Zápas jsme prohráli 75:92, přičemž jsme prohráli všechny 4 čtvrtiny, nejvíce druhou o 10 bodů, jinak to bylo o 2-3 body. Jaké byly klíčové faktory prohry? Za prvé již obehraná písnička a to fauly, našich 24 proti soupeřovým 13 a z toho plynoucí laciné body z TH 11:36. Vyfaulovali se Vavřina a Franěk a Šindelářovi k tomu nakonec chyběl jediný faul. Dalším faktorem byly doskoky 25:19 jsem "vyhráli" pod našim košem, soupeř 35:9 po svým, byla tam jedna pasáž, kdy soupeř měl 5 útočných doskoků v řadě a při šesté střele jsme ho faulovali. Nakonec nevypadá tak hrozivě statistika bloků, kde byl konečný stav 7:12, nás trochu 5 bloky zachránil Dlabač, na jejich straně exceloval s 8 Roodenburg. Jediná statistika lehce pro nás byly ztráty, my měli jen 8, soupeř 12. Celkově z toho bylo našich 91 střeleckých příležitostí proti 94 soupeře při započítání TH. Při podobné úspěšnosti střelby z pole 36,5% proti soupeřovým 37,3% byly klíčové ty laciné body z trestných hodů.
Výkony hráčů:
PG Franěk - 33 minut, 2 body (1/10), 4 asistence, 6 faulů
SG Šindelář - 41 minut, 16 bodů (6/13, trojky 1/3, TH 3/3), 2 asistence, 3 ztráty, 5 faulů
SF Vavřina - 26 minut, 8 bodů (4/9), 6 faulů
PF Dlabač - 43 minut, 16 bodů (5/15, TH 6/7), 14 doskoků (znovu double-double), 8 asistencí, 5 bloků, 0! faulů
C Dohnálek - 40 minut, 10 bodů (4/14, TH 2/2), 8 doskoků
lavička
PG Fojt - 15 minut, 2 body (1/5)
SG Škrobánek - 7 minut, 0 bodů (0/4), 2 asistence
SF Zdražil - 22 minut, 13 bodů (6/10, trojky 1/2), 3 doskoky, 2 asistence, 3 fauly, 0 v +/-
PF/C Bedřich - 13 minut, 8 bodů (4/5), 5 doskoků, +1 v +/-, jediný náš hráč v plusu
Do konce sezóny nás čekají už jen 3 přátelské zápasy a příští sezónu ME. Již nyní můžeme vést diskuzí směrem k další sezóně, kam směřovat tým a celkově koncepci NT do budoucna a bylo by fajn, kdyby již nyní případní zájemci o účast ve volbách NT trenéra toto deklarovali a připravili se, aby získali potřebnou podporu.
V dnešních zápasech turnaje měli domácí 100% úspěšnost a to přesto, že ve 4 z 8 případech čelili vyššímu nasazení soupeře, z toho Finsko dokonce TIE-CT proti Gruzii. Pavouk nyní vypadá takto:
Francie (1) - Ukrajina (8)
Litva (4) - Finsko (5)
Holandsko (2) - Turecko (10)
Slovisnko (3) - Bosna a Hercegovina (6)
Velkým favoritem celého turnaje je Francie, která dneska rozdrtila Itálii a ukázala, že jde jasně za svým cílem. Hodně by mě překvapilo, kdyby se příští ME nehrálo právě v zemi galského kohouta.