לפי מה שאתה אומר, אפשר לסגור את הליגה. אם אין פרס אמיתי, למה בכלל לשחק? לפני שהכדורסל משוחק בשביל הפרסים, הוא משוחק בשביל הקהל. יש קהל טוב ואמיתי לכדורסל בארץ. קהל שצמא לכדורסל טוב ומתח. זה שראשון או אילת או גלבוע/גליל או חולון יהיו אלופות לא יביא עוד קהל. זה שיהיו סדרות מותחות ומעניינות בפלייאוף אולי כן. דיברתי בתור אוהד שרוצה לראות כדורסל טוב ומותח.
לגבי חוקי הישראלים, אכן אפשר להתווכח על זה. יכול להיות שהסיבה שאיתי שגב במכבי היא חוק הצעירים, אבל בוודאי שזו לא הסיבה שהוא מצליח. מכבי רוב הזמן משחקת עם מעל 3 ישראלים בחמישייה, החוק הרוסי בכלל לא השפיע עליה השנה. איתי שגב פשוט היה יותר טוב מכל שחקן גבוה אחר שניסו להביא. לא יעזור. הוא לא שיחק כי היה צריך עוד ישראלי על המגרש. מי עוד באמת התקדם בגלל החוק? על כל אחד כזה אני יכול להביא אחד שלא יתקדם כי הוא שיחק בקבוצה מעל לרמה שלו שהייתה צריכה ישראלי. שוב, אפשר להתווכח לגבי החוקים הללו, אני לא אוהב אותם..
ברגע שיהיו צעירים טובים, מועדונים ישקיעו בהם. תראה לדוגמא את שון דוסון. יש בור בעתיד של הכדורסל הישראלי, וגם קצת בהווה. מאיפה זה מגיע? צריך לבדוק בגילאים הצעירים יותר, אולי שם לחוקק חוקים שונים ומשונים יעזור. אני לא מתיימר להיות מומחה בנושא, אבל ממה שנראה לי, דווקא לפני 5-6 שנים יותר צעירים קודמו והתקדמו בלי כל מיני חוקים מוזרים. מאז ומתמיד, מי שטוב, קיבל במה, גם במכבי. בורשטיין, יותם, ליאור, פניני, אוחיון. כנ"ל כמובן לגבי קבוצות אחרות.