Na tohle já osobně mám trochu opačný pohled. Naopak si myslím, že nebýt NT, tak už tady spousta manažerů není a že tady setrvává jen kvůli NT.
Na uzurpování hry mám taky opačný pohled, NT se týká v průměru tak 5 hráčů z ročníků, po draftu možná o něco více. Pořád zbývá spousta hráčů a je jich v porovnání s těma pro NT řádově mnohem více, které si může koupit kdokoli, kdo se nechce zapojit do spolupráce s NT. Můžou to být jak cizinci, tak ale zbývá i dostatek čechů, kteří pro klubovou úroveň mohou být špičkoví, ale na NT nedosáhnou.
A jak napsal pepan, můžou si koupit i ty, co pro NT zajímaví jsou, jen musí počítat s tím, že v bidwaru bude mít silného konkurenta a cena nemusí být nízká.
Jediný rozdíl v té hrstce hráčů zajímavých pro NT proti těm davům ostatním je ten, že ty pro NT tady na foru řešíme, zatímco ostatní pestupují v tichosti, takže je ani nevnímáte.
A já osobně pořád nechápu ty manažery, co odmítají spolupracovat s NT, protože pro klub je jednoznačně finančně výhodné mít hráče, kteří hrají za NT (z pohledu běžných týdenních financí, bez zohlednění nákupních/prodejních cen).
Co se týče konkrétního přestupu Brenneise. Pokud se přihlásí kupec ochotný ho koupit, dotrénovat mu kondici a trestné hody a udržovat mu minuty, aby šel formě naproti, mile rád mu ho přenechám. Já obvykle reprezentanty kupuji v případě, že pro ně není jiné uspokojivé řešení. Bohužel to nastavá poměrně často.
Přestože je podle mne strategie nákupu hotových reprezentantů na trénink kondice, trestných hodů a formy pro klub nejefektivnější, kupodivu zájemci o tuto strategii prakticky nejsou.
Celkově to na mne vyvolává dojem, že vyvoláváš umělý problém, který reálně neexistuje.