BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > OFF-topik (Film, színház, muzsika) II.

OFF-topik (Film, színház, muzsika) II.

Set priority
Show messages by
This Post:
00
223736.62 in reply to 223736.59
Date: 9/12/2012 4:06:03 PM
Overall Posts Rated:
9797
Évekig volt bérletem apámmal (Loki), de úgy 5-6 éve (miután elmúlt a gyermeki vágy). Én már nem adok ki pénzt azért, hogy ezt a sz*rt amit itthon focinak neveznek lássam élőben. Éppen ezért a válogatott is hidegen hagy már sajnos, persze követem, néha bele is nézek a meccsekbe, de ennyi.

This Post:
00
223736.63 in reply to 223736.62
Date: 9/12/2012 4:30:44 PM
Overall Posts Rated:
145145
Egy DVTK meccsre én is kiakarok menni, azt hallom mindenhonnan, hogy ott milyen szurkolás van, meg stb....Meg látom az átlagnézőszámokat, meg hallom, hogy egy nagy rivális Debrecen utána talán 0-5 után is éltetik a játékosokat...Kár hogy nincsen közel, Pesten meg gyakorlatilag semmi nincs. Még egy PL meccset akarok megnézni, 1 éven belül arra viszont sort kerítek. Elképesztően olcsó a WBA jegy.

This Post:
11
223736.64 in reply to 223736.60
Date: 9/13/2012 1:18:26 AM
Overall Posts Rated:
411411
Férfi női kézilabda. Siker/életképes sportág. Évek óta ott vannak az európai elitben a csapataink. Az a plusz pénz hiányzik onnan, amit a fociba feleslegesen beleölnek. Megvan a szakmai háttér a kézilabdában (nem úgy mint a fociban), csak pénz nincs benne elég. Ha több pénz lenne benne, nem csak a Győr meg a Veszprém lehetne ennyire meghatározó, hanem akár 3-4 klub is európai szinten.

Engem nem zavar, ha privát befektetők pénzt pakolnak valamibe ami amúgy egy halom guanó! Na de nehogy már állami és helyi közpénzeket tegyünk abba a .....-ba amit ma itt ti magyar focinak hívtok. Soproni vagyok, jó példa volt erre a csapatunk. A város hihetetlen pénzeket ölt a csapat életbe tartására. Közben meg a soproni kosárlabda elkezdett haldokolni, az Európai szinten is bizonyító soproni hölgykoszorú nem kapott annyi támogatást, mint amennyit megérdemelt volna a focicsapat kárára! Most meg már nem tudnak adni. Meg is látszik majd, se Pécs se Sopron se senki nem lesz normális csapattal a nemzetközi kupákban. Még talán a Győriekbe bízhatunk, viszont nem tudom milyen szakmai illetve pénzügyi munka zajlik jelenleg ott.

This Post:
00
223736.65 in reply to 223736.64
Date: 9/13/2012 4:30:13 AM
Overall Posts Rated:
9797
Az a baj, hogy ezek a sportágak nem mozgatnak meg annyi embert, és akkor se mozgatnának, ha magasabb szintre jutnának a csapatok. Itt debrecenben a vadkakasok játszott az uleb kupában, ami elég rangos sorozat, mégis ugyanúgy 2-3 ezer néző volt rá kíváncsi a vadiúj hiper-szuper Főnix csarnokban, mint egy magyar bajnokira. A foci az ország elsőszámú sportja, és ez olyan mélyre nyúlik vissza, hogy egyhamar nem is fog ez megváltozni.

From: Cimi

This Post:
00
223736.66 in reply to 223736.65
Date: 9/13/2012 4:39:54 AM
Overall Posts Rated:
146146
Ha lenne 6-7 egyforma szintü kézicsapat a nöknél és a fiuknál nem maradna el a nézettség a fotballnak nevezett magyar valamihez képes. Voltam kinnt pár nb1-e meccsen de ez nézhetetlen fos:-)
A nemzeti sporton van egy cikk szégyen,gyalázat a magyar futball cimmel,olvassátok el érdemes.

From: kaygee

This Post:
00
223736.67 in reply to 223736.65
Date: 9/13/2012 4:53:39 AM
Overall Posts Rated:
173173
Hát igen, valahogy másképp megy ez külföld-országban, mint itt, mert ott sem férnek be annyian egy kosárlabda csarnokba, mint amennyien egy focimeccsre kimennek, de ott a TV (nálunk még az se mindig), valamint el lehet adni a sok Kirilenko mezes matrjoska babát, Gasol-os pólót, hogy a görög joghurtot már ne is említsem. :-)))

Bár vannak olyan "kevésbé közkedvelt" sportjaink, ahol vannak ikonok, de valahogy nincs ott a fanatizmus körülöttük (vagy legalábbis megmarad regionális szinten). Gondolok itt arra, hogy egy szegedi srác is lehet fradidrukker, de kicsi a valószínűsége annak, hogy egy pesti lesz Pick Szeged rajongó. Persze ez egy kisarkított példa.

This Post:
00
223736.68 in reply to 223736.65
Date: 9/13/2012 5:20:00 AM
Overall Posts Rated:
411411
Ez a legrosszabb ellenérv ami csak létezik. Ha olyan csapat, csarnok kapacitás és anyagi háttér lenne pl a kosárlabdába mint a fociban 3x annyian mennének ki egy fordulóra mint fociban. Ott van példának Pécs. Soha nem lesznek annyian egy pécsi foci meccsen, mint amennyien kimentek volna egy GYSE- Pécs meccsre! Vagy nézd meg mennyien mennének ki egy szolnoki vagy körmendi bajnokira, ha nagyobb csarnok lenne. A férfi bajnokság azzal az anyagi háttérrel mint ami a fociba van ölve sokkal sokkal nézettebb és eredményesebb lehetne, mint a foci az elmúlt 20 évben bármikor. 1-2 foci meccsre kimennek többen, de összességébe leosztva mondjuk anyagi lehetőség/szurkolói nézettség arányba simán veri a kézi a kosár a focit! Pl Sopronba ha lenne pénz a férfi kosár csapatnál, és lenne eredmény vagy külföldi kupában indulás stb. simán kint lenne 5-6 ezer néző ha lenne akkora csarnok. Ugyan ez Körmenden, Szolnokon, Szhelyen is tömve van a csarnok, Egerszegen is 4-5 ezer néző kint lenne ha lenne pénz és csapat. Nem vettem még Paksot (amikor még játszottam az egy rohadt csoffadék kis csarnok volt ott, még mindig az?) Fehérvárt. A kézi meg talán még nézettebb is lehetne mindkettőnél. Főleg ha ilyen marad a válogatott színvonal is!

This Post:
00
223736.69 in reply to 223736.65
Date: 9/13/2012 5:24:10 AM
Overall Posts Rated:
411411
A foci az ország elsőszámú sportja, és ez olyan mélyre nyúlik vissza, hogy egyhamar nem is fog ez megváltozni.

Ez igaz, de csak azért, mert esélyt se adnak a többi sportágnak. Fele akkora hírverés fele annyi közvetítés és még sorolhatnám. Nincs egyenrangú bánás. PL mikor tudok megnézni és hol egy magyar bajnoki kosár meccset? Azt akarjuk, hogy a foci maradjon az első, de milyen áron? Úgy szar ez a rendszer is, mint minden más ebben az országban. Ezzel nem politizálni akartam, csak egy vélemény!

This Post:
00
223736.70 in reply to 223736.68
Date: 9/13/2012 5:24:45 AM
Overall Posts Rated:
9797
Ez nem érv volt hanem tény. Mondom itt van Debrecen, volt egy magyar elitbe tartozó csapat, nemzetközi kupaszereplés, ország 2. legnagyobb városa, szép nagy új stadion, mégse mentek meccsre az emberek.

From: JoeBlack

This Post:
00
223736.71 in reply to 223736.67
Date: 9/13/2012 5:29:59 AM
Overall Posts Rated:
411411
A foci fővárosi sport, a kosár vidéki. Ez nem tetszik a fejeseknek, ezért le van szarva az egész. Gondoljatok bele abba, hogy ha a 12 millió fővárosi focicsapat költségvetéséből csak 1/10 részt elvennétek, milyen fővárosi kosárcsapat lehetne, illetve milyen fővárosi férfi kézi csapat lehetne? És oda megfelelő csarnok mérettel ugyan úgy kimenne az a 7-8 ezer kézi vagy kosár fanatikus, mint ahogy a mute meg fratyi meccsekre kimegy az a 2-3k ....... huligán!

Last edited by JoeBlack at 9/13/2012 5:39:21 AM

This Post:
00
223736.72 in reply to 223736.70
Date: 9/13/2012 5:47:44 AM
Overall Posts Rated:
411411
De az csak Debrecen. Akkor hogy teremtsünk egyensúlyt, Sopronban meg akkor se voltak kint annyian foci meccsen amikor uefát játszottunk, mint amennyien kimentek volna egy Körmend SáKC bajnoki döntőre, vagy egy Dinamo Sákc uleb kupa döntőre mondjuk! De felsoroltam még 4-5 várost példának az előbb.

Mindenki mondja a diósgyőri focimeccsek milyen tábor stb. Azok a szurkolók kimennének ugyan annyian ugyan úgy egy minőségi kézi vagy kosár meccsre is, és ugyan olyan hangulatot varázsolnának. Én még emlékszem milyen szurkolás volt mindkét fél részéről egy Diósgyőr-Gysev bajnoki meccsen Sopronban. Vagy gondolod ha lenne Szolnokon egy 10k-s csarnok nem töltődne meg, ha egy profi versenyképes diósgyőri csapat játszana a Szolnokkal? Dehogynem. Ezek a sportok csak a pénzhiány miatt nem olyan népszerűek mint a foci. Ha lenne pénz lenne háttér lenne eredmény nem lenne kisebb nézettség. És még annyi pénz se kéne mint ami a fociban van. A Debrecen és Vidi költségvetése a fél NB1-es kosár mezőnynek elég lenne simán szerintem.

Advertisement