BuzzerBeater Forums

BB Srbija > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
224241.62 in reply to 224241.60
Date: 8/25/2012 7:06:44 PM
KK Losers
Prva Liga
Overall Posts Rated:
329329
Second Team:
DZASK United
Navaro je bio selektor pola sezone za nama. Moj skromni doprinos u vidu jednog glasa ide njemu. Daj da pruzimo coveku sansu da nastavi zapoceti posao, pa cemo svoditi racune na kraju dvogodisnjeg mandata. Lepo bi bilo da se dogovorite svi vi koji ozbiljno pucate na mesto selektora i ukljucite se u rad reprezentacije, pa da ne bude velikih rezova ni za 2,4, ili 6 sezona. Evo ja npr. nimalo nisam upucen kako sve to oko reprezentacije funkcionise, a lagao bih kad bih rekao da me ne zanima. Razumem da treba razviti debatu oko ovoga, ali nisam bio fasciniran svim ovim postovima koje sam procitao. Osim prepucavanja 2 kandidata, dalje nismo otisli. Jasno je svakom od nas da su i Navaro i Intelektualac odlicni menadzeri, cim su tu gde jesu. Ali ovom debatom (moje skromno misljenje) izazvali ste kontraefekat, mnogi od menadzera nece ni iskoristiti svoje pravo da glasa.Nisu ovo predsednicki izbori, nema pozicije i opozicije. Treba svi da se slozimo, zarad dobrih rezultata reprezentacije. Da su Dr Hofmanski i Golub pokusali da budu bar malo ozbiljni u obecanjima, moj glas bi isao nekom od njih.

From: veseljak

This Post:
00
224241.63 in reply to 224241.61
Date: 8/25/2012 7:20:11 PM
Overall Posts Rated:
185185
Ja sam rekao sta je meni cilj.
Evo ponovicu jos jednom i probacu da budem jasan maksimalno.
Cilj mi je da promenimo nacin treniranja nasih sadasnjih i potencijalnih reprezentativaca jer sam misljenja da trenutno nemamo bekove koji su optimalno istrenirani, kao ni krila....a o centarskim pozicijama da i ne pricam.
Ukoliko napravimo adekvatne igrace, moci cemo da odgovorimo zadatku u dogledno vreme, a ukoliko ne uspemo ostacemo ono sto smo sada, a to je solidan prosek.
Moj plan:
Plej: SS 16+, SD 13+, SO 20, TE, PR 19+, DO 18+, SI, UO 10+, SK 7+, BL 7+.
Bek: SS 18+, SD 15+, SO 20, TE, PR 17+, DO 14+, SI, UO 10+, SK 7+, BL 7+.
Krilo: SS 18+, SD 10+, SO 17+, TE, PR 14+, DO 8+, SI 15+, UO 12+, SK 11+, BL 7+.
Krilni centar: SS 14+, SD 8+, SO 10+, TE 7+, PR 14+, DO 7+, SI 20, UO 16+, SK 16+, BL 7+.
Centar: SS 8+, TE 7+, PR 14+, DO 7+, SI 20, UO 17+, SK 16+, BL 7+.

Krilo je diskutabilna pozicija i tu moze da postoji vise varijacija u zavisnosti od taktike koja zeli da se igra, ali ja sam naveo kako bi izgledalo univerzalno krilo koje moze odgovoriti zahtevima u svakom mecu.
Znam da ovo sve nije lako istrenirati, ali takodje znam da ako ne budemo imali ovakve igrace, necemo nikada napraviti vrhunske rezultate.

This Post:
00
224241.64 in reply to 224241.63
Date: 8/25/2012 7:30:33 PM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
Koliko sam pratio reprezentaciju, a iskreno nisam mnogo, video sam da Navaro zaista daje sve od sebe za istu.Takodje, znam kakvu sam komunikaciju imao sa njim dok je Miljus bio kod mene.
Treba uzeti u obzir da je decko sve podredio reprezentaciji.Koliko se secam pre 2 sezone mu je kup izmakao u poslednjoj sekundi, sto ce reci da je tada imao jak tim, tim sa kojim je mogao komotno da ostane u prvoj ligi.On je, pak, odlucio da zrtvuje isti i na ustrb rezultata kupi Miljusa i trenira ga zajedno sa Bajagicem i Stankovicem.Svakako da je takva odluka kumovala odlasku u II ligu i za taj potez ima veliki respect od mene.
Da se ne lazemo, koliko bi se jos ljudi odlucilo na taj potez?Mozda samo jos Sirko i niko vise.
O treningu ne mogu da polemisem, niti sam upoznat sam skilovima igraca niti to zelim.Samo mogu da se slozim da su nam centri ocajni, njih sam vise puta nalazio na TL, te sam stekao uvid u njihove skilove.Da zaostajemo u pogledu centara, zaostajemo i to podosta...

This Post:
00
224241.65 in reply to 224241.62
Date: 8/25/2012 7:33:53 PM
Overall Posts Rated:
178178
Hvala na podrci u svakom slucaju.. A tesko je sloziti se sa nekim ljudima, i ne moze bas uvek da precutis raznorazne izrecene gluposti.. Kao sto je poznato ja sam bio najozbiljniji protivkandidat Trbi na proslim izborima ali sam nakon poraza lako uspeo da se slozim sa njim i nastavim da pomazem trenirajuci nase igrace i radeci sve sto mi je trazeno za dobrobit ove zajednice.. Tako ce biti i sada i pomoci cu svakom kao sada vec neko ko ima i odredjeno iskustvo vodjenja reprezentacije a videcemo sta ce biti u obrnutom slucaju, mada ja vec znam odgovor, sve po starom u cekanju novih izbora i sanse za sprovodjenje cuvenog inata i prosipanja praznih prica i pametovanja..

This Post:
00
224241.66 in reply to 224241.65
Date: 8/25/2012 7:53:43 PM
Overall Posts Rated:
185185
Zahvaljujem na lepim recima, ne sumnjam da su izrecene od srca.
Za razliku od tebe, ja mislim da si ti dobar menadzer, mislim da si posvecen reprezentaciji i mislim da si uradio solidan posao u svom dosadasnjem delu mandata...ali takodje mislim da nisi bolji kandidat od mene.
A ovo oko saradnje neke buduce, nikakve saradnje biti nece, jer ne vidim prostor za saradnju 2 koncepta koji se ne slazu.
Nama je mozda zajednicko to da oboje zelimo da repka bude najbolja na svetu, ali daleko od toga da su nam koncepti ostvarenja tog cilja i priblizni.

From: Navaro

This Post:
00
224241.67 in reply to 224241.63
Date: 8/25/2012 8:04:06 PM
Overall Posts Rated:
178178
A da li si ti ikada cuo ili video kako izgledaju igaci poput: Boskovic, Damjanac, Perisic, Spasov, Stankovic, Miljus, Sparovic, Slavkovic, Cetnik, Eklemovic, Stankovic V, Matijasevic, Barac, Batic, Stojanovic.. Nisi, a to su ti igraci koji ce vec ove sezone dominirati.. To ti je samo mali broj igraca, ove mladje mi treba dosta vise vremena da ti nabrajam a ne zelim vise da gubim vreme objasnjavajuci nekom ko ovde sluzi kao dezurni provokator bez ikakvog predznanja o datoj temi i koga ustvari boli uvo za reprezentaciju..

This Post:
00
224241.68 in reply to 224241.67
Date: 8/25/2012 8:34:31 PM
Overall Posts Rated:
185185
Bezobzirnost i retorika nekih ljudi zaista ne poznaje granice, uzivaj ;)

Last edited by veseljak at 8/25/2012 8:36:11 PM

This Post:
22
224241.69 in reply to 224241.68
Date: 8/25/2012 9:14:32 PM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Druze da zakopamo ratne sekire jer smo se prepirali u proslosti iako nije bilo rezona posto si ti bio revoltiran sto sam te upozorio na neke greske u ponasanju na forumu... Ako ti napravis igraca kao sto je tamo u tvojim sablonima SAMO JEDNOG garantujem da ce svi krenuti tvojim stopama i praviti iste... Meni ne treba "sablon", znam da verovatno nikada necu videti prve lige ali cu bar biti ponosan jer sada imam krilnog centra koji ce igrati za U21 a za 2-3 sezone ce imati 300k platu, biti van tvog sablona a ipak harati reprezentativnim utakmicama kao onaj GURAK sto su ti Nikola (Masinac) i Milan( U21 selektor) napisali a ti smatras da centar bez suta 19 nije igrac... Zato ako propovedas Hriscanstvo- budi Hriscanin, to jest posto si intelektualac smatram da si shvatio moju metaforu i u najmanju ruku napravi samo JEDNOG srpskog igraca tvog sablona pa da ti damo glas bez razmisljanja a ovako kao sto mnogi tvrde mlatis praznu slamu jer i ja mogu da napisem da nam treba krilo 20 13 20 20 20 13 17 15 11 8 8 8 i da izmisljam toplu vodu ali ona je davno izmisljena... Baci se na posao, pokazi da si voljan da stvoris nesto za BB Srbiju i dobices moj glas 100% a dok budes vucarao Litvanske reprezentativce po svom rosteru nema tebe na zalost ni u bajci... Kao sto si napisao na II.2 forumu nama ucesnicima lige da otvorimo novcanike i pojacamo se da bi isli "gore" tako ja tebi kazem da otvoris novcanik, kupis jednog potencijalnog reprezentativca i pokusas da uradis nesto za boljitak BB Srbje... Ne trebaju nam vise ti sto mlate praznu slamu cak ni u virtualnom svetu...

This Post:
22
224241.70 in reply to 224241.59
Date: 8/26/2012 5:14:20 AM
I B S
III.3
Overall Posts Rated:
166166
moze da obeca sta hoce, ako te kupi tim nerealnim obecanjima ti glasaj za njega, ne sugerisem ti izbor. samo hocu da na sledecim izborima selektor kojem istice mandat napise ostvarili smo plan, odnosno ono sto sam obecao u kampanji, ili da nije.
ne vodim antikampanju sada, ali koristim kao primer ovo sto sam procitao da je cilj buducem selektoru da radi na igracima i slicno... to nije cilj koji moze i ne moze da se ostvari, taj cilj se ostvaruje 100%!!! konkretno me zanima uspeh reprezentacije, kakava su nadanja buduceg selektora pa kada prodju te dve sezone, on lepo napise uspeo sam ili nisam, ili negde na pola mandata napise, ljudi ovo ne ide.
evo konkretno pitanje za tebe, sta ocekujes da selektor uradi u naredne dve sezone?
moram da budem precizan, ne sta bi navijacki zeleo da se ostvari, nego realna procena i ocekivanja.
a zemlja nam je u q'cu jer nema onih koji ovako razmisljaju nego se prebacujemo sa koleseka na kolosek kako naidje voz, bitno je samo da ide u drugom smeru, a gde, kojom brzinom i kakvi su uslovi u voagonima, o tome razmisljamo kada nas uvuce, ogromnom brzinom, u tunel iz kojeg se ne vidi nista.

This Post:
11
224241.71 in reply to 224241.70
Date: 8/26/2012 5:27:33 AM
Overall Posts Rated:
740740
moze da obeca sta hoce, ako te kupi tim nerealnim obecanjima ti glasaj za njega, ne sugerisem ti izbor. samo hocu da na sledecim izborima selektor kojem istice mandat napise ostvarili smo plan, odnosno ono sto sam obecao u kampanji, ili da nije.
ne vodim antikampanju sada, ali koristim kao primer ovo sto sam procitao da je cilj buducem selektoru da radi na igracima i slicno... to nije cilj koji moze i ne moze da se ostvari, taj cilj se ostvaruje 100%!!! konkretno me zanima uspeh reprezentacije, kakava su nadanja buduceg selektora pa kada prodju te dve sezone, on lepo napise uspeo sam ili nisam, ili negde na pola mandata napise, ljudi ovo ne ide.
evo konkretno pitanje za tebe, sta ocekujes da selektor uradi u naredne dve sezone?
moram da budem precizan, ne sta bi navijacki zeleo da se ostvari, nego realna procena i ocekivanja.
a zemlja nam je u q'cu jer nema onih koji ovako razmisljaju nego se prebacujemo sa koleseka na kolosek kako naidje voz, bitno je samo da ide u drugom smeru, a gde, kojom brzinom i kakvi su uslovi u voagonima, o tome razmisljamo kada nas uvuce, ogromnom brzinom, u tunel iz kojeg se ne vidi nista.

sjajno pitanje!!! ne zahteva da se prorokuje pozicija, vec trazi osnov za odgovornost! ima, medju vama, nekoliko sjajnih menadzera koji bi sa manje ili vise uspeha vodili reprezentaciju, i zbog toga, da bi mi, ostali, mogli da procenimo uspesnost selektora kojem istice mandat, mora da postoje neka ocekivanja. ako su "mala" u toku kampanje, necemo glasati za njega, ako se ispostavi da su bila prevelika, na kraju mandata, nece dobiti novi... to je jednostavno, tako funkcionise demokratija.
srecno buducem selkotoru

ajde sad uporedi tvoja dva posta.

From: KostaSM
This Post:
22
224241.72 in reply to 224241.71
Date: 8/26/2012 5:55:23 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ja ne vidim neku posebnu dilemu ovde za mene, Navaro je na celu repke pola sezone, maksimum koji je mogao da postigne za to vreme je bilo finale utesnog, a svi znamo kako nam je ono izmaklo, to ne moze da se smatra njegovim kiksom. Tako da se moze reci da je postigao maksimum sa repkom koji se mogao postici u skromnom vremenu koje je imao, i mislim da bas zbog toga treba da dobije priliku da nastavi, u punom mandatu. Moj glas njemu.

Advertisement