BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar center program

Magyar center program

Set priority
Show messages by
This Post:
00
232639.62 in reply to 232639.61
Date: 3/1/2013 3:01:32 PM
Overall Posts Rated:
117117
Multizás: Azt mondd meg legyél kedves egy csupa 1-3 kieges 216 centis fazonnak minek multit adni? Teljesen felesleges, hacsak nem az a cél, hogy egy csapatot illetve az edzését tönkretegyük… Semmi haszna nem lesz, ha 1,5 évig kínlódik az 1-es kieg skill pl 4-re húzásáva

épp ezt mondtam, h ezeket a hugyokat kell U21re szánni... majd 21éves koruk végén eladatni a tulajjal..akkor még jó pénzt kap érte, mert nincs 400ezres fizetése.

Ergo a szupersztár vagy afölötti potosokat nekünk 21 éves korig szét kell hajtanunk fő skillre ha bármit is szeretnénk és nem csak az u21-ben hanem a felnőtt válogatottban is.

hajtsd... csak ne a multisakat. Fazekas 26 évesen (lehet, h 25) került be a válogatottba, ha jól dereng. Kérdem én, 20-21éves korától, ha csak onnantól kap főskillt valaki (multis játékos...nem mono-s), nem lesz elég jó belül 7-8 szezon edzéssel? Ha ezt állítod, azt barokkos túlzásnak veszem...bár nem számoltam utána és nem is fogok, egész egyszerűen csak nem hiszem el...mert baromság. Úgyhogy Fazekas és a válogatott szempontjából pont "leszarhatták" az illetékesek, hogy akkor hogy áll..amikor 6 szezon múlva ért oda és még 10en voltak előtte a sorban.

Azt meg főleg nem hiszem, h egy szezonban nem kapunk 1-2 multis 9-11 potos belső embert, akikkel ezt a trendet lehetne követni. Max idióta tulajhoz kerül és elkallódik. Arról ki tehet... meg kell próbálni.

Összegezve a kis képet... azt a pár multist akit megkapunk és nem basszák el a tulajok mellékskillre edzetném (persze nem a 250centiset..azt valóban nincs sok értelme), a többi 10-12 monos esélyest U21re... ilyen egyszerű. A te utad állításod szerint nem járható, ezen viszont még nem jártunk..tudtommal.

Last edited by superfrank at 3/1/2013 3:06:55 PM

This Post:
00
232639.63 in reply to 232639.62
Date: 3/1/2013 3:39:07 PM
Overall Posts Rated:
6262
Azt meg főleg nem hiszem, h egy szezonban nem kapunk 1-2 multis 9-11 potos belső embert, akikkel ezt a trendet lehetne követni. Max idióta tulajhoz kerül és elkallódik. Arról ki tehet... meg kell próbálni.

pedig elhiheted. 2 szezon óta vagyok center-scout, szerintem azóta 1 ember van, akire ráillik a "multis 9-11 potos belső ember".

This Post:
00
232639.64 in reply to 232639.63
Date: 3/1/2013 3:52:44 PM
Overall Posts Rated:
117117
(25296330) ... hát ez pont nálam volt egy darabig... el is indítottam egy úton (a leírt gondolatom szerint .. külső és tempó edzéssel). Ez nem lenne válogatott 6-7 szezon múlva? Ne röhögtess :) 21 évesen is élvezettel edzeted, fizetése sehol még .. kit érdekel, h nem lett U21es... ha 3-4 szezon időtávra beérik a válogatottba.

This Post:
00
232639.65 in reply to 232639.64
Date: 3/1/2013 4:12:53 PM
Overall Posts Rated:
6262
akkor rosszul írtam, a 2 szezont úgy gondoltam, hogy ez nekem a 2., a mostani 20 éveseket még nem ismertem.

This Post:
00
232639.66 in reply to 232639.62
Date: 3/1/2013 4:16:58 PM
Overall Posts Rated:
350350
Beszéljenek a számok!

Azt hiszem ez volt a 17. szezonos draft
Kaptunk ideális fizetés (akkor 3500$ és fölötte) alapján 77 főt
A 77 fő így festett

- minden oké, hibátlan, jól edzhető: 37 fő - ebből 25 volt húzóember vagyis csak mérsékelten jó u21-ig!

- túl alacsony (értsd 203 centi alatti) max bedobónak edzhető ha jó a kiege : 24 fő!

- hibás, gyenge skillek (értsd becsúszik 1-1 3-4-es skill...): 15 fő

Összegezve: a 77 fő fele volt jó minden szempontból, magasság+skillek, DE annak a fele csak húzóember potos, u21-re minimálisan megfelelő csak. A maradék 12 fő lett magas potos, amiből így vagy úgy el veszik 2-3, mert bothoz kerül vagy 1-2 esetben eladják, elkallódik, nem ír vissza a tulaj.*
24!! főt vagyis az összes ember nagyjából harmadát azért buktuk, met túl alacsony centeredzéshez!
További 15 fő esetén a skillekkel volt gond (3-4-esek csúsztak közbe...)

Tehát 77 főből 12-4-5 fő* kb 7-8, ami minden feltétel szerint edzhető NT-re is meg u21-re is.
Azokból is évente lemorzsolódik 1-2 fő és a végén jó ha 4-5 magas potos lesz feledzve!

Azt a 4-5 embert kell kiegészíteni a "farvízen" edzett húzóemberekkel.

Azt most nem néztem, hogy a 7-8 főből konkrétan hány a multis. De abban igaza van blivének : kb két három évente jön 1-1 fő. Vagyis igenis hiánycikk a multizható jó képességű magas potos!!

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/1/2013 4:19:54 PM

This Post:
22
232639.67 in reply to 232639.66
Date: 3/1/2013 7:53:09 PM
Overall Posts Rated:
117117
de ha a 17. szezon korosztályból nem jön ki egy masszív játékos sem, akkor sírva kell fakadni? majd jön a 18.ból...vagy marad még egy szezont a 16.ból. Netán ez úgy működik, h ha kifutott a 16os korosztály, mondjuk 31évesen..akkor az kuka? vagy akkoriban még nem az újszerű 17-es szezon trendje szerint edződtek? ezt már nem tudom, mit működtök a válogatottnál...azért kérdezem laikusként. Akár, ha szezononként EGY játékost is megfelelőre fejlesztenek, akkor már bőven jó a dolog és megvan a kellő rotáció a válogatottban. Nem, h szezononként 4-5, amiről beszélsz... 4-5 ember 2 posztra nem kell, nem h egy korosztályból 2posztra (mondjuk a forma miatt talán, de ez megint egy másik kör). Szerintem nem 21 játékost (vagy mennyi fér be) cserél le szezon elején a szöv. kap. Ha meg igen, akkor az bravúros volna :D nem értek én itt sok mindent (vagy inkább nem értek egyet sok mindennel), de szerintem sokkal egyszerűbb ez, mint ahogy itt páran túlmisztifikálják. De nem is akarok belefolyni túlzottan, nem az én asztalom...

This Post:
00
232639.68 in reply to 232639.67
Date: 3/2/2013 7:05:44 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ááááááá, úúúúúúú ez már fáj.... Pont azt írjuk blivével, hogy 3 évente jön 1 azaz egy darab NT-re jó multis ember, ami ha pechünk van elkallódik. Most beírok neked a egy adag NT-re hasztalan magas potost, kérdem hova multiznád??

ez még NTr-re sem elég
Kor: 18
Magasság: 7'2" / 218 cm
Tehetség szupersztár
Forma: jó (7)
Tempódobás: katasztrofális (1) Dobótáv: csapnivaló (3)
Külső védekezés: katasztrofális (1) Technika: gyenge (4)
Labdavezetés: gyenge (4) Passzolás: katasztrofális (1)
2 pontos: csapnivaló (3) Belső védekezés: jó (7)
Lepattanózás: jó (7) Blokkolás: gyenge (4)
Erőnlét: katasztrofális (1) Büntető: megfelelő (6)

*

Fizetés: $ 5 915
Szerep: kabala
(BuzzerBeta)

TSI 0
Tehetség MVP
Tempódobás: katasztrofális (1) Dobótáv: katasztrofális (1)
Külső védekezés: pocsék (2) Technika: katasztrofális (1)
Labdavezetés: csapnivaló (3) Passzolás: katasztrofális (1)
2 pontos: jó (7) Belső védekezés: jó (7)
Lepattanózás: megfelelő (6) Blokkolás: jó (7)
Erőnlét: katasztrofális (1) Büntető: pocsék (2)
*

Fizetés: $ 3 604
(BuzzerBeta)

TSI 0
Magasság: 7'3" / 221 cm
Tehetség legenda
Külső védekezés: gyenge (4) Technika: katasztrofális (1)
Labdavezetés: katasztrofális (1) Passzolás: megfelelő (6)
2 pontos: jó (7) Belső védekezés: megfelelő (6)
Lepattanózás: gyenge (4) Blokkolás: megfelelő (6)
Erőnlét: pocsék (2) Büntető: csapnivaló (3)
*

Fizetés: $ 3 977
(BuzzerBeta)

TSI 0
Tehetség legenda
Tempódobás: pocsék (2) Dobótáv: katasztrofális (1)
Külső védekezés: katasztrofális (1) Technika: pocsék (2)
Labdavezetés: katasztrofális (1) Passzolás: katasztrofális (1)
2 pontos: megfelelő (6) Belső védekezés: megfelelő (6)
Lepattanózás: jó (7) Blokkolás: gyenge (4)
Erőnlét: katasztrofális (1) Büntető: gyenge (4)

*

Fizetés: $ 4 118
(BuzzerBeta)

TSI 0
Magasság: 7'1" / 216 cm
Tehetség MVP
Külső védekezés: katasztrofális (1) Technika: katasztrofális (1)
Labdavezetés: jó (7) Passzolás: katasztrofális (1)
2 pontos: megfelelő (6) Belső védekezés: középszerű (5)
Lepattanózás: jó (7) Blokkolás: megfelelő (6)
Erőnlét: katasztrofális (1) Büntető: csapnivaló (3)
*

Fizetés: $ 5 051
(BuzzerBeta)

TSI 0
Magasság: 7'3" / 221 cm
Tehetség MVP
Tempódobás: középszerű (5) Dobótáv: megfelelő (6)
Külső védekezés: pocsék (2) Technika: katasztrofális (1)
Labdavezetés: katasztrofális (1) Passzolás: katasztrofális (1)
2 pontos: megfelelő (6) Belső védekezés: megfelelő (6)
Lepattanózás: jó (7) Blokkolás: jó (7)
Erőnlét: megfelelő (6) Büntető: gyenge (4)
*

Fizetés: $ 4 939
(BuzzerBeta)

TSI 0
Magasság: 6'10" / 208 cm
Tehetség MVP
Tempódobás: katasztrofális (1) Dobótáv: megfelelő (6)
Külső védekezés: katasztrofális (1) Technika: pocsék (2)
Labdavezetés: jó (7) Passzolás: megfelelő (6)
2 pontos: jó (7) Belső védekezés: jó (7)
Lepattanózás: megfelelő (6) Blokkolás: gyenge (4)
Erőnlét: katasztrofális (1) Büntető: katasztrofális (1)
*
Fizetés: $ 4 318
(BuzzerBeta)

TSI 0
Magasság: 7'1" / 216 cm
Tehetség MVP
Tempódobás: katasztrófális (1) Dobótáv: katasztrofális (1)
Külső védekezés: katasztrofális (1) Technika: katasztrofális (1)
Labdavezetés: megfelelő (6) Passzolás: gyenge (4)
2 pontos: csapnivaló (3) Belső védekezés: jó (7)
Lepattanózás: megfelelő (6) Blokkolás: jó (7)
Erőnlét: megfelelő (6) Büntető: remek (8)

és ez csak harmada a "selejtes" játékosnak! Még ennyit vagy 1,5* többet tudnék beírni ide...

Minek multiznád ezeket?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/2/2013 7:26:41 AM

This Post:
00
232639.69 in reply to 232639.67
Date: 3/2/2013 7:21:11 AM
Overall Posts Rated:
350350

U21-ről beszélek!!! Ott évente van játékoscsere, minden év új korosztály. Évente a 70-80 fő draftolból neki tudunk kezdeni edzésben 20-25 főnek, abból a 3 év edzés után kb a fele marad meg. 10-11 főből meg 5-6 a magas potos és mellettük kb ugyanannyi a húzóember (de az csak mérsékelten alkalmas u21-re)

A magas potosok a válogatottra ott "akadnak el", hogy

- anyaklub nem győzi fizetni, eladja majd nem edzik tovább, KÜLFÖLDÖN viszont NEM EDZIK már 22-24 évesen!!!
- anyaklub megtartja, de azt mondja nem edzi tovább, de nem is adja el
- u21-ből kikerül 160-170 k fizuval, egy hülye kirúgja, mert nem bírja fizetni (így buktunk el fél tucat potenciális NT esélyest az elmúlt 4 évben!)

Magyarán hiába termeljük újra a tehetséget, egyesek kirúgják őket kivonva a játékból. Ezért lassan ott tart az NT, hogy 35-36 éves tatterokra kell majd évek múltán támaszkodni... Mindezt csak amiatt, mert nem hajlandók a készítők valamit is tenni a bérekkel! Pl felezni.

Teljesen világos minden, csak a bolond nem fogja fel mi a helyzet. Kényszerpályán mozgunk, amíg nem lehet normálisan, hosszú távon eltartani (edzeni) a játékosokat egy klubnál.

Mit nem tudsz ezen megérteni?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/2/2013 7:24:15 AM

This Post:
11
232639.70 in reply to 232639.67
Date: 3/2/2013 7:37:23 AM
Overall Posts Rated:
350350
Megkérnék egy játékostársam, hogy mesélje el ő mit kezdene a fent felsorolt NT esélyesekkel?

(232639.68)

Minket/engem bírálni, minket szidni a legkönnyebb dolog. Pláne tudatlanul, itt a lehetőség
Most meg tudnátok mutatni mire mennétek 8-10 random selejtes emberrel a 18-20 közül.

Alig van épképkézláb emberünk, azokat ha feledzetjük kirúgják: Tasi, Lakatos. Vagy nem edzik 22 év fölött: Paulik, Tham, Aczél Dániel, Pásztor Z. , Orth Zsolt, Sultz L, Lisztes B..... stb

Biztos mi vagyunk a hibásak???? Szerintem a rendszer nem jó, mert hagyja tucatnyi NT tehetség elvesztését.
Ez a legnagyobb hiba az egészben, de biztos nem az enyém vagy kaygee hibája.

Gyertek segíteni, ahelyett, hogy piszkálnátok minket.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/2/2013 7:42:08 AM

This Post:
00
232639.71 in reply to 232639.70
Date: 3/2/2013 8:55:56 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
nagyon ügyes vagy hogy tudod használni az aláhúzást és kiemelés funkciót, de én anélkül is eltudom olvasni és értelmezni is tudom a mondani valódat. :)

ugye már írtam hogy nem szívesen kommunikálok veled mert nem tudod vagy nem akarod felfogni amit írók.

utoljára megpróbálom:

első része, először is supersztár pot nem NT esélyes, igaz csak egy van ilyen a felsoroltak közül,
ezek közül max az 5051-es fizetésű játékos az akiből lehetne vki sztem.
a többi selejt NT szempontból , de ezt Te is leírtad. tehát gondolom ezeknél azért akad jobb u21-re vagy akár NT-re is.
5051-es nek magasságától függetlenül biztos adtam volna támadó tempot legalább annyit hogy 8-9-et elérje, és ha van mellette 16-os 2 pontos és csak 14-14BV leppatanó sztem az elég már U21-re.
13-as BV-s kezdő játékossal is el lehet érni 11 -es belső védekezést az értékelésben, nem tudom hogy pl ezt tudtad-e?
az alapvető kérdés az hogy 17-es 2 pontos ér -e valamit egy 1-4-es tempoval?

Te leírtad a 203 cm magasságot, hogy az alatt max bedobó lehet , nekem van olyan 193cm-es magas játákosom akinek 17es a BV-je 25éves és ha idén belső skillekre edzettem volna akkor nagy esélye lett volna lengyel válogatottba szerepelnie, de mivel egyáltalán nem érdekel a lengyel válogatott igy arra edzettem amit én akartam neki adni, és még igy is van esélye NT-re.
Szted ő félre lett edzve hogy ilyen magassággal 17-es BV-je van? vagy lehetetlennek tartod?

Még egyszer mondom hogy se nem bíráltalak se nem szidtalak, ha igen akkor kérlek ird le mikor és mivel, többesszámot meg végképp nem értem! nem kell azt a látszatot kelteni hogy én a válogatott ellen lennék!

én elhiszem hogy a ECS/C edzés most a legnehezebb, valszeg ezért is többi poszton rendben van az U21 és az NT is, és ezért is csak te szoktál lázadozni.

De abban is kételkedem amit az ötletemre irtál hogy évente 20-30mentort kellene kiutalni kezdő csapatok mellé akik U21-re esélyes MVP+ potú játékost húznak vagy épp találnak. mert ugye most csak a C/ECS-ről beszélünk.

Értsd meg azt hogy nem fogják felezni se a fizetéseket se semmit, akármennyire szeretnéd, ezzel kell főzni , és ami energiát rámegy a dühöngésre próbálkozhatnál, megpróbálni vele élni és hátha kitudsz valamit találni arra hogy megtalálni a középutat egy játékos eredményessége és a fizetése között.

továbbiakban bármilyen kérdésedre válaszolok a csevegő topicban, annyi kitétellel hogy ahol látod a kérdőjeleket(igy néz ki :?) az én irományomban próbálj meg te is válaszolni rá!

Előre is köszönöm, További szép napot Neked! Gila vagy John :)

This Post:
00
232639.72 in reply to 232639.71
Date: 3/2/2013 9:27:20 AM
Overall Posts Rated:
350350
Sírok, anyám sírok.... :((((((( ennyire nem lehetsz értetlen........

a szupersztárból nem lesz Nt, az helyes. De nincs több vagy más magas potos, ezt értsd meg! ezek jönnek, amik edzhetők lennének. Slussz!

13-as BV-s kezdő játékossal is el lehet érni 11 -es belső védekezést az értékelésb

Papíron igen. De a franciák/olaszok stb ráeresztenek egy 17-18-as 2 pontosú embert a mi szerény 13 bv-és emberünkre, akkor az megsemmisül. Kapunk róla vagy 30-35 pontot! Nudli, az u21 mimnimum védekezés 14!!!, de még az sem sok
Én a 16-ot tartom korrektnek, azon nehezen megy át egy 17-18-as 2 pontosú ellenfél.
A pattanón tudunk "spórolni", mert az 1 szint is 8-10k-val dobja meg a fizut. Nem kell abból 14, elég a 13 is ha van mellé 16-16 2p +bv.

alapvető kérdés az hogy 17-es 2 pontos ér -e valamit egy 1-4-es tempoval?

Még mindig azt kérdezem: mi a fenéért edzenél 1-es tempót 2-re vagy 3-ra 3/4 év "ráfordítással"?? Felesleges!
ha 1-gyel nem tud dobni, 4-gyel sem fog! (de ezt te is írod... )

193 centis játékosnak a bv-jét max 12-re tudnád edzeni 21 éves kor végére! az lószar, nudli.
Abból sosem lesz center, mert most arról beszélünk.

Többesszámot azért írok, mert Te és superfrank is megkérdőjelezi a munkákat anélkül, hogy tudnátok a mostoha körülményekről bármit is!

A mentorkodásra azt írtam, hogy most még egyet sem tudsz kiutalni, alig van... Nemhogy 15-20 fő mellé tegyünk még mentort.. Nincs annyi ugyanis

Értem, hogy nem csinálnak semit a bérekkel, DE basszus ez nekem gond, kaygeenek gond meg az összes kapitánynak gond, aki 100-200-as játékosokat felügyel azoknak gond csupán! Ha jól számolom több ,mint 100 fő lehet az nt kapitányok és segítőik száma. Legalább 100-120 embert sírba tesz, ha elveszít tucatnyi NT esélyest holott ő éveket fáradozott vele.
Csak egy kirúgás gomb és nincs többé: Nincs többé Tasink, Csopankink, Lakatosunk, lassan Krizsánunk

Nem voltál scout, nem tudod milyen ha kirúgják azt a játékost, amibe te 3-45 évet beleöltél és tanácsokat adtál az edzéséhez. Borzalmas! Olyan mintha a saját eberedc rúgnád ki... olyat meg nem teszel , remélem.

Ezért vagyok csak kiakadva, semmivé teszik 6-8 szezionom munkáját egy k.. kirúgással.
Akkor vagy az töröljék vagy a béreket igazítsák eltartható tartományba.

Ennyi

azt hiszem sosem fogod megérteni, ha nem csináltad a scoutolást.
Tessék, átadom a helyem és gyere!

Edzz 12-bv-és multis lepkefingokat, amin átgyalagol az albán válogatott is!

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/2/2013 9:29:03 AM

Advertisement