Bohužel, nejen ty, ale nejspíše nikdo nemá v tuto chvíli zájem stát se NT koučem, alespoň o nikom nevím.
Už to tady bylo řečeno, zkušenost sama o sobě nic neznamená, nejdůležitější je chuť a čas. Už minulé volby do toho šel Lukainos, který to bral jako nouzové řešení, aby byl kandidát a nakonec jsem se ještě přihlásil já, protože se proti jeho nechtěné kandidatuře žádný jiný protikandidát nepostavil. Takže jsme byli 2 kandidáti z nouze. Myslím, že kdyby nastala nyní podobná situace, že by to nebylo dobře.
Ať do toho jde kdokoli, je v první řadě důležitá chuť a čas, zkušenosti jsou vedlejší, i relativně zkušenější klubový manažer bude v NT poznávat nové věci, pokud to nebude někdo z těch, kteří už NT v minulosti vedli. Případně U21, i když tam je fůra věcí odlišných, myšleno z hlediska vytrénovanosti hráčů.
Když do toho půjdeš, nemám problém ti předávat svoje zkušenosti, spojit se třeba přes skype, být ti průběžně k dispozici k jakýmkoli konzultacím, aby si všechno dění okolo U21 vstřebal rychleji.
V opačném gardu, já NT trenér a ty nebo někdo další skaut NT je pro mě varianta, na kterou nemám chuť neboť nechci nést zodpovědnost za to, že když se mi na to skauti vykašlou, že na to zbudu sám. A myslím, že po těch všech sezonách u NT, které jsem absolvoval, tak už opravdu "dost bylo Radima".
Nevím, které konkrétní hráče s potenciálem 9 máš na mysli. Pravděpodobně, ať u sebe mají uvedeno SF nebo PF, budou to hráči využívaní převážně na SF. Ale ideálně trénovaný hráč na SF se pohybuje dle pozice na hraně PG, SF a PF, takže BB ho může vidět na kterékoli z těchto pozic. I u nás máme Antonína, ale ten díky potenciálu přestal s klasickým tréninkem v nižším věku, než je obvyklé, protože už jeho další trénink byl neefektivní a dále skákal extrémně pomalu. Mít potenciál 10, 10+, tak z něj byl ještě mnohem větší kanon, ale i tak je to krásné SF.
Samozřejmě můžeme nějak od počátku skillově nabušené potenciály 9 zařadit do tréninku a sledovat a když potenciály 10 nebudou dostatečně dobří, tak je jimi doplnit, ale nemělo by to být pravidlo a mimo SF bychom si bez nich měli vystačit. Za mne se toto i standardně dělo, neznám aktuální stav.
Když jsme vyhráli MS, tak na SF nám zářil Sedlár dokonce s potenciálem 8, ale ještě ostatní NT byly taky na nižší úrovni než dnes.