Heikko kestävyys voi takaa pelaajalle paremmat peliminuutit, jos peluuttaa molemmissa sarjapeleissä avauksessa, (minuutit jää 30-35min/peli) mutta toisaalta heikko kestävyys vaikuttaa negatiivisesti joukkueen peliesitykseen. Heikko kestävyys myös vaatii paremmat vaihtomiehet, koska vaihtomiehille tulee enemmän vastuuta.
Itsellä aikoinaan 2.divarissa oli helppo peluuttaa aina ykkösiä, sillä yleensä toinen peli oli helpompi ja silloin avauksen miehet pelasivat sen 25-30min eikä tiukan pelin 40+min haitannut kuntoja.
Voin myöhemmin koittaa selvitellä tuota Kettusen peluutukseen liittyvää ongelmaa. Joskus aikoinaan jaksoin ottaa kaikkien joukkueiden pelaajien DMI luvut ylös. Tämä sen takia, että peruskestävyyksillä ja vapareilla (5-6) toimii seuraava kaava ja kestävyys ja vaparit vaikuttavat DMI/ palkka suhteeseen.
hyvän kunnon alaraja = 5 * palkka
vahvan = 7,5 * palkka
pätevän = noin 20 * palkka (pätevässä kunnossa aina sama DMI). Itse olen miettinyt, että onko pätevällä kunnolla alatasoja ollenkaan, koska DMI ei muutu vai onko alatasot olemassa ja vaikuttavat peliin, vaikka DMI:ssä se ei näy?
Kaikilla on hyvän alarajalla kunnot kauden alussa (7,0) eli DMI/palkka suhde kertoo pelaajan vaparit ja kestävyystason. Vaparit pystyy päättelemään aikaisempien kausien tilastoista, koska niitä on yleensä paljon ja virhe arvioinnissa aika pieni ja siten kaikkien sarjan pelaajien kestävyydet voi selvittää hyvällä tarkkuudella pienellä vaivalla.