to namawiam żebyś poszedł jeszcze mocniej z zbiórki kosztem obron

z udanej obrony moze byc coś lepszego niż niecelny rzut z ryzykiem faulu a później mało pewno zbiórka, mianowicie przechwyt który daje 100% posiadań w odróznieniu do zbiórek
w dodatku obronę mozna wyciągnac na poziomy świetne dla całego zespołu, a zbiórki tak sie nie wyciągnie, czyli zbiórka kosztuje więcej, bo efekt w statach mniejszy
no i na koniec, wygrywajac B3 miałem takich asów w temacie zbiórek jak PG Clusa - załosne, SF Dokaj - porządne, a PF Sierny - wybitne, takie zbiórki wystarczały do wygrania B3
rywal miał przewagę w zbiórkach i sie z tym zawsze liczę bo sobie to nadrabiałem właśnie przechwytami i obniżoną skutecznością przeciwnika, teraz nie wiem czemu nie zadziałało mimo ze po drugiej stronie grali obwodowi słabi "technicznie" co widac po płynnosci
najprawdopodobniej coś sie zmieniło w silniku, BB-cy nie ukrywaja ze w silniku grzebią coraz mocniej i coś co działo kiedyś teraz może zawodzić, więc możesz mieć rację ze więcej zbiórek ma znaczenie, ale kiedyś na pewno były mniej warte uwagi niż się powszechnie uważało