BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt trzeci

czik cziak on de najt, akt trzeci (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
124869.622 in reply to 124869.620
Date: 5/4/2010 8:16:28 AM
Overall Posts Rated:
22
Na nba.com były ostanio trailery na temat następnego draftu i opocz Johna Walla przymierzanego do draftu jest innych kilku. Są lepsi on Walla i jeśli 1 w drafcie przypadnie Netsom, to nie opłaca im się brać kolejnego PG. Harris jest dobry i nie potrzeba mu zastępcy.

Oto link do dwóch filmików wspomnianych już przeze mnie:

http://www.nba.com/video/nbatv/#

Poniżej filmiku o Nashu są filmiki Draft Prospects i Top Prospects - nacisnąć na Play i leci.

Last edited by MaxiKuba at 5/4/2010 8:19:09 AM

From: R-Allen

To: MuzG
This Post:
00
124869.623 in reply to 124869.618
Date: 5/4/2010 8:28:02 AM
Overall Posts Rated:
2020
Ale czy taka transmisja jest tylko na wybrane mecze Play-Off, czy np. dzisiejsze spotkanie Orlando z Hawks też będzie tak pokazywane ?

Wiesz co nie wiem :D Mam nadzieję że tak choć może być tak że tylko te mecze co transmituje TNT :/ Bo transmisje są z ESPN TNT i ABC i może jeszcze gdzieś, także nie wiem czy jeśli transmisja danego meczu będzie na np. ABC to czy ten link będzie działał. Jeszcze małe sprostowanie :D Cavalliers fans cam pokazuje tylko jednego zawodnika z Cleveland który otrzyma najwięcej głosów (wiadomo w tym przypadku że zawsze jest to James ;)) a Celtics fans cam też pokazuje jednego na tej samej zasadzie, wczoraj byli Rondo Garnett i Allen :)

This Post:
00
124869.624 in reply to 124869.619
Date: 5/4/2010 8:30:23 AM
Overall Posts Rated:
2020
Zgodzę się że absolutnym faworytem jest John Wall (PG) Ale jest jeszcze świetny PF Turner :) Poza tym ciekawe jest że w pierwszej 10 jest aż 3 zawodników z Kentucky (w tym John Wall) :)

From: oskar4

This Post:
00
124869.625 in reply to 124869.622
Date: 5/4/2010 8:30:27 AM
Overall Posts Rated:
1010
Tzn. źle napisałem. W NBA jest duże zapotrzebowanie na młodych, perspektywicznych rozgrywających (patrz Rose, chociaż Byki mogły równie dobrze wziąć Beasley'a, który teraz wszyscy wiemy jak gra). Oczywiście masz rację, bo Wall raczej nie powinien być jako rezerwowy podobnie jak Harris. (Wszak, po raz kolejny odwołam się do Rose'a, nie powiesz mi, że Hinrich nie nadaje się na pierwszego PG) Jednak uważam, iż Wall jest obecnie najlepszym zawodnikiem podchodzącym do draftu. (no może poza Tomkiem Nowakowskim :})

This Post:
00
124869.626 in reply to 124869.625
Date: 5/4/2010 8:33:27 AM
Overall Posts Rated:
2020
Hehe racja :) Choć moim zdaniem jeśli Netsom przypadnie nr 1 to wezmą Turnera do spółki z Lopezem lub przetransferują Harrisa i wezmą Walla :)

This Post:
00
124869.627 in reply to 124869.626
Date: 5/4/2010 8:42:29 AM
Overall Posts Rated:
1010
Albo popełnią błąd (?) Byków. ;) Bo wg mnie zawodnik (Hinrich), który był członkiem kadry USA nie zasługuje na bycie rezerwowym w i tak nie najlepszym klubie w NBA.

This Post:
00
124869.628 in reply to 124869.627
Date: 5/4/2010 8:47:52 AM
Overall Posts Rated:
2020
To prawda ale Hinrich nie ma źle bo gra dużo i jak nie na PG to na SG :) Ale trzeba zrozumieć Chicago, bo stawiają na młodszego i bardziej perspektywicznego zawodnika jakim jest Rose ;) A Hinrich pokazał w 1 rundzie Playoffs że razem z Rosem potrafią pociągnąć Team do w miarę wyrównanej gry z Cleveland :)

This Post:
00
124869.629 in reply to 124869.628
Date: 5/4/2010 8:57:58 AM
Overall Posts Rated:
1010
To prawda. W tym wypadku się to sprawdziło chociażby, dlatego że Beasley nie prezentuje nic specjalnego, a Rose i owszem. Jednak to tylko gdybanie i równie dobrze do Nets'ów może trafić Turner. Chociaż wydaję mi się, że jest to mniej prawdopodobne, aniżeli gra Walla w NJ. (lub wytransferowanie go do innego klubu, chociaż to się rzadko zdarza, w przypadku graczy prezentujących takie umiejętności)

This Post:
00
124869.630 in reply to 124869.629
Date: 5/4/2010 10:45:30 AM
Overall Posts Rated:
22
Jak dla mnie Evan Turner, jeśli go nie mylę z nikim, to mnie poprawcie jest faworytem do jedynki. Dla mnie Wall jest przereklamowany. Nie interesowałem się draftem w poprzednim sezonie, ale czy Griffin był faworytem od początku. I może się zdarzyć, że będzie z Walla jakiś niewypał jak Kwame Brown czy Michael Olowokandi. Ten draft może być draftem nie najlepszym, ale dobrzy gracze mogą z niego wyjść. Nie można zapomniej jeszcze o Cousinsie, który jest świetny. Mam nadzieję, że nie będzie niewypałów jak z przeklętą dwójką w drafcie. Potwierdził tą klątwę Thabeet w tym roku. Liczę że Nowakowski trafi do jakiegoś dobrego klubu i będzie grał więcej od Gortiego (ja przed tym draftem o nim nie słyszałem, słyszał ktoś?).

PS. Kolejną naszą poważną nadzieją na Draft będzie zapewne Olek Czyż z Duke.

This Post:
00
124869.632 in reply to 124869.630
Date: 5/4/2010 12:02:04 PM
Overall Posts Rated:
1010
Jak dla mnie Evan Turner, jeśli go nie mylę z nikim, to mnie poprawcie jest faworytem do jedynki. Dla mnie Wall jest przereklamowany. Nie interesowałem się draftem w poprzednim sezonie, ale czy Griffin był faworytem od początku. I może się zdarzyć, że będzie z Walla jakiś niewypał jak Kwame Brown czy Michael Olowokandi. Ten draft może być draftem nie najlepszym, ale dobrzy gracze mogą z niego wyjść. Nie można zapomniej jeszcze o Cousinsie, który jest świetny. Mam nadzieję, że nie będzie niewypałów jak z przeklętą dwójką w drafcie. Potwierdził tą klątwę Thabeet w tym roku. Liczę że Nowakowski trafi do jakiegoś dobrego klubu i będzie grał więcej od Gortiego (ja przed tym draftem o nim nie słyszałem, słyszał ktoś?).

PS. Kolejną naszą poważną nadzieją na Draft będzie zapewne Olek Czyż z Duke.

Ja o tym Nowakowskim słyszałem, ale 1 liga słowacka to nie jest jakaś świetna. Chyba żartujesz, ja żartowałem wspominając wcześniej o Nowakowskim. Widziałem jego grę, jego warunki fizyczne - to wszystko składa się na to, że na 99% nie zostanie wybrany. Żeby nie było - nie jestem pesymistą. Jestem realistą.

@piotras: Zdarzają się wyjątki, typu Howard, który mistrzem techniki nie jest, a swoją grę opiera na niesamowitym atletyzmie. Czyż nie? Skoro jesteśmy już przy Czyżu, to wydaję mi się, że ma większe szansę, chociaż wszystko zależy jaki to będzie rocznik i jak duże postępy nasz chłopak poczyni.

Advertisement