Hvala svima koji su mi dali glas na izborima, uskoro ce im biti dodijeljena obecana direktorska mjesta :)
Osnovni zadatak je aktivirati zajednicu ako je moguce, broj nam se znacajno smanjio, jedino je prva liga donekle ziva. Do prije desetak sezona je bilo mnogo vise menadzera. Mislim da je kljuc za to pomaganje novim menadzerima, trebalo bi mi iskusniji da im objasnjavamo mehaniku igre. Posto game manual nije bas pregledan, i citav interfejs igrice je dosta zastareo, novajlijama nije lako da se snadju. Igrica je dobra, ali treba vremena da se covjek navikne.
Sto se tice same reprezentacije, stanje nije lose ocekujem solidne rezultate. Trenutno smo 65. na rang listi. Tesko cemo u skorije vrijeme ponoviti uspjeh od prije desetak sezona, kada smo bili top 30, ali je realno da barem udjemo u gornju polovinu, top 50 reprezentacija.
Imamo dva igraca najvise klase, Marovica i Micunovica koji imaju oko 140 skilova i vjerovatno su najbolji CG igraci u istoriji BBa(nisam siguran za Andjelka Kosaca). Osim njih, na visokom nivou su i Gvozdenovic i Jovovic, s tim sto polako idu ka zalasku karijere. Jos jedan sjajan igrac napumpan skilovima je Ukropina, on ce vjerovatno biti starter u nekim utakmicama, zavisno od forme.
Na poziciji pleja imamo Cvijetica koji nije sjajan, ali moze da posluzi, barem ima dobre primarne skilove, Vemic je nesto stariji i gori od njega, ali ce posluziti kao zamjena.
Tu su i par klasicnih centara-drva Stefanovic i Novakovic, losi su ali imaju dobre primarne skilove.
Roster zaokruzuje nekoliko pristojnih igraca koji imaju izmedju 115 i 120 skilova, Tadic, Andjelic, Ivkovic, Obradovic, Stanic, Spasic, oni uz dobru formu mogu da posluze kao zamjene.