Е сега еден по еден и нормално за различна позиција различи мислења.
Lazo Pachkov vs Erdit Llaskuci
Веројатно и најакиот од ове 3ца споредбено за позиција SF неговите +6 на OD тежат повеќе од - 6 DV и - 4 HA највеќе ради тоа што играчите на таа позиција имаа многу повеќе активности во надворешниот дела во играта. Но на позиција PF вредноста на OD опаќа многу повеќе од вредноста на DV и HA така да предноста не му е толку голема како на SF плус еден скил помалку на ID, тука го вади 11ката на Скокови. Заклучок на SF секако подобар. На PF малце подобар, Лазо би можел да му биде евентуална измена.
Lazo Pachkov vs Lir Bytyqi
Овде ситуацијата малку по неизвесна заразлика од претходната каде Erdit има по изразити предности и потребата од таков играч е голема се гледа од минутите добиени. Имаме +4 ОD, + 1 IS и + 2 ID наспроти - 2 JS, -5 DV - 4 HA и - 1 RB. На позиција SF е подобар од одбранбена страна но осетно послаб во напад. Слично и за PF каде што влијанието во напад би било поголемо на негативноста во одбрана на Лазо. Горе доле слични одлуката паѓа од моменталната потреба. Можеби желбата да се мотивира менаџерот на неговиот тим, зошто има 20 години да го тренира и понатака добро за да за наредна сезона имала влијание, па затоа имала предност, но тоа е друга тема, некогаш мотивирајќи едни менаџери се запоставуваат други.
Lazo Pachkov vs Dorjan Pllana
Е дорјан е помалку споредлив но незнам зашто си го викнал реално не заслужува место, да 12 скокови ама пак кога игрвме исклучиво внатрешен напад он е бескорисен да игравме надворешен ај ќе беше корисен со скоковите вака... толку немаше некој поасален ? мене и Lir Bytyqi ми е поасален за центар од него. Со лазо ми се тешко споредливи. Офанзивно лазо ви бил поефикасен Дорјан го вадат скоковите само.
Да заклучиме севкупно тешко може да се рече дека Лазо е доминантно подобар од некој од овие 3ца, за различни позиции и потребе во одредени ситуации би бил подобар или покорисен, во одредени послаб и некорисен. И невикам дека си згрешил што си ги повикал овие 3ца сега си има зашто и си имале свој придонес освен Дорјан. И знам дека вистинската причина поради која поради која не си го повикал ич е спасувањето на 3цата играчи.
Си згрешил самп што не си му дал никаква шанса на Лазо со што би го мотивирал брат ми кој има во тим сега 4ца играчи по еден 10ка, 9ка, 8ца и 7ца(сум си ја завршил мојата скаутска работа да го убедам да тренира наши играчи) кој треба да бидат иднина за U21 а некој може и за сениорска, па оди натерај го сега ти да тренира според потребите на репрезентација.
Јас искрајно мислев дека ќе го викнеш у текот на сезоната зошто тоа и го најави нели, кога веќе Papuçiu не ја опраи никад формата. Затоа и го смирував брат ми да не се буни и дека нетреба сите можни играчи да се знаат одма но очигледно оние тројца како што кажав погоре му го земаа местото.
Тоа е моето мислење на долго и широко :D Може малце субјективно, но мислам дека и двајцата по малку имаавте право но и по малку претеравте. И Дадимо не дека се караше со братми ама ти си селектор неможе да се расправаш на таков начин со кого било дел од одговорноста и функцијата ти е и ова да се објаснуваш што како и зашто.
Епа нека повелат и другите нека искоментираат, да размениме мислења , да не биде само јас сум тој и викам тој е подобар зашто зашто ја така викам :D. Дадете убаво објаснување.
Last edited by ^ToNiO^ at 5/5/2013 11:50:05 PM