Prvo da pojasnim da mi namera nije bila da osuđujem menadžere koji nemaju domaće igrače u svom timu, tako da se izvinjavam ako si se osetio prozvanim - tvoji rezultati više nego dovoljno govore o kvalitetnoj selekciji i izboru igrača i potpuno je nebitno koje su nacionalnosti.
Zatim, potpuno se slažem sa konstatacijom da naši igrači preskupi. Moj primer je Bartoloni, a ima ih još. Kupljen pred kraj sezone u kojoj je imao 22 godine, solidno istreniran i finog potencijala, za manje od 500k. Naši trenirci sličnog potencijala i sa mnogo lošijim ocenama u tim godinama idu izmedju 400-600. Kao i obično precenjujemo svoje.
No dobro, ovo je samo predlog, možda i nije realno da se realizuje odmah od naredne sezone (ako se ikada realizuje:)) s obzirom da je relativno blizu, ali bar da malo prodiskutujemo pa da eventualno budemo spremni da startujemo u sezoni 29 ;) Jasno je da ne možemo svi imati jednako dobre trenirce, ali na kraju krajeva, ni sada nemamo svi ni približno dobre sastave. Verujem da je put do realizacije ove ideje dug, ali ne i nemoguć. Eto, možda je prava mera jedan domaći trenirac po timu i obaveza da igra 48 min u svakoj utakmici kod kuće. Tako bi se donekle neutralisala prednost domaćeg terena, pa bismo (možda) dobili još zanimljivije utakmice. Ima hiljadu kombinacija, samo treba dobre volje
U svakom slučaju, drago mi je zbog tvoje pozitivne reakcije. Ako su tri menadžera čiji su timovi izborili plej of ove sezone načelno ZA ovu ideju, verujem da će to biti neki znak i ostalima ;)