Polska
78 - 116 Bosna i Hercegovina
(46648)Pa dokle vise? Sta se ovo desava?
Ne, nije opticka varka, a ni fotomontaza, imam link od utakmice ako mislite da ovo nije istina, jer smo savladali drugu repku svijeta
Poljsku sa
+38!
Sve sto kazem ce biti suvisno.
Perfektno odigrana utakmica protiv Poljaka, bas onako kako sam predvidio sve. Ali uz sve to niko, pa ni ja, nije mogao predvidjeti ovakvo demoliranje jedne od ubjedljivo najjacih repki na svijetu. Prvi poraz u sezoni za Poljake, ni oni ne znaju sta ih je snaslo..
Nas veci trud i GDP skinut u fulu... svi padaju u krizu jer ih skidamo u nizu!
Ne znam sta bih rekao vezano za samu utakmicu, 1/4 je bila neizvjesna -1 a onda krece debakl...
Dominirali smo strasno u skoku 56-31, u asistencijama 28-17..
Strasa timska igra i vjerovatno najveca pobjeda u historiji nase BB kosarke. Jos jedna u nizu ove sezone...
Najbolji strijelac utakmice bio je dzoker sa klupe
Žarko Surijan sa 21p.
Bošnjak je zabio 17p uz 5rb uz odlican procenat suta 7/11
Fatić je jos jednom prekucao tekmu sa 14p, 18rb i 5 ast (sut iz igre 6/11)
Cefarin kapitenski 15p 11rb
Dvocifreni su jos bili
Bakarević 12p,
Zika 11p i
Pita 10p
Svih 12 igraca upisalo se u strijelce...
Kako je poljski selektor ostao sokiran nakon ovog rezultata tako smo i mi, ali i drugi selektori i ljudi koji prate SP pa stizu brojne poruke podrske.
Nadam se da cemo skupiti snage i proci ovaj drugi krug, toliko toga smo ulozili, toliko se trudili i nadam se da ce se to isplatiti.
Ova tekma me dosta podsjeca na onu sa Litvanijom, smao je ovdje ulog bio puno veci a protivnik je unisten...
2 kola su ostala do kraja, sanse su nam dobre, necemo nista predvidjati i nagadjati, iduci protivnik je
Francuska.
Francuzi su danas pobijedili Brazil 116-102
(46649)Ostali mecevi:USA - Litvanija
83-95 (46646)Srbija - Kina
102 - 100 (46647)Strasno vazna pobjeda nasih komsija u sokantnoj zavrsnici utakmice protiv Kine te sa ovom pobjedom ostaju u igri za plasman u polufinale. Kinezi su s ovim sebi zakomplikovali situaciju maksimalno.
Ocekuju nas dva paklena i zanimljiva kola, svaka utakmica je bitna, svaki rezultat je bitan, svaki kos je bitan.
Sitni detalji mogu odluciti prolaznika u polufinale a vama ni ne moram objasnjavati sta to znaci.
Mogucnost osvajanja prve medalje u historiji, i to jos na Svjetskom prvenstvu...
Ludilo se nastavlja u iduci ponedjeljak.
Hvala svima koji su bili na chatu, hvala svim menadzerima nasih igraca i svim navijacima BiH. Siguran sam da ste uzivali!
Mi nismo dosli radi rezultata, mi smo se dosli s vama zajebavat!
This is where we hold them!