Suomi vs. Hrvatska 135 - 139
(41484)Sekereš 26 koš, 6 ast
Milinković 25 koš, 8 ast
Grljušić 17 koš, 8 sk
Igrali smo vanjsku izolaciju. Izolacija je balansirana taktika. U odnosu na recimo Look inside veća važnost se pridodaje dometu i skok šutu. Ono najbitnije je dodavanje. Kod vanjskih igrača je očekivano da imaju dobro dodavanje dok kod unutarnjih to često nije slučaj. Da to nadoknadim i dobijem malu prednost i kod vanjskog šuta stavio sam Čavku i njegovu zamjenu Valjka na mjesto centra, krila na mjesto bek šutera, centra na krila i Kavaju na krilnog centra. Sa Kavajom smo uz šut i dodavanje pokrili i vanjsku obranu. Nedostatak nam je slabiji skok i unutarnja obrana pa sam ciljao unutarnji fokus. Mogao sam to drugačije promiješati i staviti Čavku na mjesto playa, bolje pokriti unutarnju obranu pa ne bi morao pogađati fokus, ali s obzirom da je to prva utakmica u sezoni, da smo imali istu formu, vjerojatno i isti entuzijazam (nama je bio 1) i bili kompletni htio sam vidjeti koliko se dobije sa Čavkom na centru. Ako netko bude igrao recimo unutarnju izolaciju i ne promiješa igrače, nego stavi klasičnu postavu neka ima na umu da mu visoki igrači trebaju imati i dobro dodavanje. Čini mi se kako 8-9 nije dovoljno već bi trebalo imati 11+.