Za lekko ponad 24 godziny rozpoczną się półfinały Pucharu Pocieszenia U21 -- Sezon 47. Z okazji tego wydarzenia, mam nadzieje interesującego dla całego narodu pozwoliłem sobie napisać parę słów.
Polska vs Hiszpania.
Pierwszej z tych kadr nie muszę przedstawiać, każdy z nas zna reprezentacje Polski. Faza grupowa z bilansem 8-0 i pierwsze miejsce. Gwiazdą reprezentacji zdecydowanie jest Zdzisław Siekacz, 21 letni Center z IIIligowej drużyny Ostrogi to mierzący 208cm gracz. Pojawił się na parkiecie w aż 9 meczach (wiem grał w większej liczbie meczy ale grając 4minuty wpływ na grę jest znikomy). 6 krotnie double double, srednio 30minut na parkiecie na skuteczność z gry 62% 63/103 co przekłada sie na średnio 15 punktów na mecz oraz 13,7 zbiórki. Zdzisław udowodnij że potrafi też grać zespołowo 3,1 asysty oraz 2.7 bloku co mecz czyżby MVP turnieju? 23 punkty w 23 minuty ? Niema problemu Siekacz zrobi to na skuteczności 10/12 (mecz z Albanią). Czy gracz ten zaprowadzi nas do finałów ?
Hiszpania to kadra która z grupy wyszła z bilansem 8-0, zajmujac czwarte miejsce ale Hiszpanie również są niepokonani. Najmocniejsze punkty kadry to zdecydowanie duet starterów. Grający na co dzień w Niemczech, Felipe Aguado to mierzący 183 cm rozgrywajacy choć zazwyczaj gra na pozycji rzucajacego obrońcy. Aquado ma zasobą takie wystepy jak 18pkt ze słowenią (8/15) czy wystep z Chorwacją jak 23pkt 9/13. Wspierać bedzie go grajacy na co dzień na Ukrainie Gervasio Martorell. To mierzacy 185 cm obrońca choć w Hiszpańskiej u21 gra zazwyczaj jako niski skrzydłowy. W ostatnich dwóch meczach średnio 17pkt na skuteczności 60% do tego 4,5 zbiórki i wystepy jak 3/3 zza łuku. Czy pan toshii znajdzie odpowiedz na ten duet ?
Ukraina i Francja cdn (ciag dalszy nastapi)
Last edited by Szerszeń Robert at 11/10/2019 5:25:38 AM