Odpal sobie Jax bbstats i zobacz ile płacą w innych I ligach, u nas to jednak nadal jesteśmy w piaskownicy;)
Jak wchodzę na stronę PLK w bbstats to akurat wyskakuje mi jakiś błąd w tym miejscu gdzie są pensje , liczyć mi się nie chce kto ile wydaje , ale tak pobieżnie przeglądając u nas tych najwięcej wydających to są to kwoty powyżej 400 tys ,do 500 narazie nikt nie dobił chyba . Zobaczymy jak to będzie wyglądało po końcu sezonu .
Włączyłem sobie Bundesligę rozpiętość dość spora bo od 320 do 720 tys . Najwięcej wydaje ten co wygrał BBB , ale co ciekawe odpadł w pierwszej rundzie PO w tym sezonie . Gro drużyn wydaje u nich kasę z przedziału 400-600 . Grają od nas 2 sezony dłużej , nie uważam aby ta przepaść była taka wielka chodź jakaś pewnie jest :-)
Amerykańska NBA :-) , no tu miłe zaskoczenie bo wszyscy z przedziału 350-480 , grają od nas dłużej a różnicy nie ma żadnej .
Makaroniarzy i Hiszpanów nie mogłem sprawdzić bo tylko drugie ligi mi pokazywało .
No chyba aż tak źle nie jest z nami :-) , z drugiej strony pensje nie grają :-)))