Jak dla mnie Evan Turner, jeśli go nie mylę z nikim, to mnie poprawcie jest faworytem do jedynki. Dla mnie Wall jest przereklamowany. Nie interesowałem się draftem w poprzednim sezonie, ale czy Griffin był faworytem od początku. I może się zdarzyć, że będzie z Walla jakiś niewypał jak Kwame Brown czy Michael Olowokandi. Ten draft może być draftem nie najlepszym, ale dobrzy gracze mogą z niego wyjść. Nie można zapomniej jeszcze o Cousinsie, który jest świetny. Mam nadzieję, że nie będzie niewypałów jak z przeklętą dwójką w drafcie. Potwierdził tą klątwę Thabeet w tym roku. Liczę że Nowakowski trafi do jakiegoś dobrego klubu i będzie grał więcej od Gortiego (ja przed tym draftem o nim nie słyszałem, słyszał ktoś?).
PS. Kolejną naszą poważną nadzieją na Draft będzie zapewne Olek Czyż z Duke.
Ja o tym Nowakowskim słyszałem, ale 1 liga słowacka to nie jest jakaś świetna. Chyba żartujesz, ja żartowałem wspominając wcześniej o Nowakowskim. Widziałem jego grę, jego warunki fizyczne - to wszystko składa się na to, że na 99% nie zostanie wybrany. Żeby nie było - nie jestem pesymistą. Jestem realistą.
@piotras: Zdarzają się wyjątki, typu Howard, który mistrzem techniki nie jest, a swoją grę opiera na niesamowitym atletyzmie. Czyż nie? Skoro jesteśmy już przy Czyżu, to wydaję mi się, że ma większe szansę, chociaż wszystko zależy jaki to będzie rocznik i jak duże postępy nasz chłopak poczyni.