הפיינל פור נועד לפגוע במכבי, אין ספק, זו הייתה המטרה המוצהרת של הליגה אפילו במשך כמה שנים (גיוון הזוכות).
לי, כאוהד מכבי לא אובייקטיבי בעליל, שראה את הסדרות שהיו השנה, נראה שיהיה גם יותר מעניין לקהל, ויותר הוגן שיהיה סדרות כל הדרך אל הגמר. אבל לא זו הסיבה שאני רוצה סדרות במקום פיינל פור, אני רוצה סדרו. כי אני מאמין שזה יהיה הוגן יותר, נכון יותר, וכן, זה גם ייטיב עם הקבוצה שלי. לא מסתיר את זה.
קידום קבוצות חלשות כדי להעלות את רמת שאר הקבוצות בליגה צריך להיות מלווה בעבודה לא קלה, וכמה צעדים, ביניהם אפשר לקדם:
אם יקטינו את הליגה, אין שום סיבה בעולם שיהיו 12 קבוצות בליגה, אין יותר מ100 שחקנים ראויים לליגת העל בכל שנה. אם תקטין את הליגה ל10 קבוצות כשקבוצות 1-8 משתתפות בפלייאוף של הטוב מ5 עד האליפות, וקבוצות 9-10 נלחמות נגד הירידה, זה כבר צעד ראשון לשיפור הליגה.
צעד שני, להביא את הדור הצעיר לאולמות, יש אולמות חדשים בליגה, צריך לייצר מספיק קהל שיגיע אליהם, תמכור כרטיס ב10 שקלים, תביא את התיכונים למשחקי הליגה, תביא אוהדים. עוד אוהדים = עוד הכנסות, גם אם לא תוך עונה או שתיים אלא תוך כמה עונות, תיצור בסיס אוהדים חזק יותר בליגה.
ביטול או צמצום חוקים להגנת השחקן הישראלי, החוקים האלו משאירים את השחקן הישראלי מאחור כי הם מבטיחים לו מקום בליגה, שהשחקן הישראלי יילחם על מקומו בליגה הוא יהיה זול יותר וטוב יותר.
בסה"כ בצעד האחרון הגדלת את היצע השחקנים (תוכל להביא יותר שחקנים זרים), את הביקוש הקטנת בצעד הקודם (הקטנת הליגה), הוספת משחקים לליגה (עוד הכנסות) והצעד הקשה מכל הוא לנסות לחבר עוד ועוד קהלים לליגה. לכמה שיותר קבוצות.
אלו כמה דרכים פשוטות ואפקטיביות כדי לחזק את הקבוצות החלשות, אני בטוח שאם המנהלת תתאמץ היא תוכל למצוא עוד צעדים. אלו סתם כמה שחשבתי עליהם בכמה דקות.