BuzzerBeater Forums

Srbija - II.1 > Sezona 28 (1)

Sezona 28 (1)

Set priority
Show messages by
From: Nemac

This Post:
00
259940.632 in reply to 259940.631
Date: 8/16/2014 11:49:33 PM
Overall Posts Rated:
110110
Bitan je i kvalitet ali i kvantitet... :)

This Post:
00
259940.633 in reply to 259940.632
Date: 8/17/2014 3:53:46 AM
ALE I NEMANI
Prva Liga
Overall Posts Rated:
414414
Oba se jasno vide, kao i učestalost

Message deleted
This Post:
00
259940.635 in reply to 259940.633
Date: 8/18/2014 9:58:49 AM
Overall Posts Rated:
590590
Napredak na nivou ekipe:

1) Topola - 21 upova (Bošković 8, Jovanović 4, Drašković 3, Auzenbergs 4, Lazarev 2)
2) Capedunum - 16 upova (Ćorović 5, Vasilić 5, Pizzi 4, Skagsjo 2)
3) Dorćol - 11 (Anđelinović 5, Hafizović 3, Lazetić 2, Đorđević 1)
4) Crvica]- 10 (Alksnevicius 4, Lutrzykowski 4, Brasil 2)
5) Sirmium - 6 (Nezaimović 3, Petrović 3)
6) Dinara - 4 (Marunić 4)
7) Groopers - 4 (Aleksandrović 4)

Pojedinačni napredak:
1) Bošković 8 (RB, ID, DR, HA2, SB, IS, JS)
2) Ćorović 5 (DR, HA, JS, EX, ID)
Anđelinović 5 (ID2, RB, IS, BL)
Vasilić 5 (SB, DR, ID, PA, HA)
3) Marunić 4 (JS, DR, IS2)
Jovanović 4 (JS, IS, HA, DR)
Alksnevicius 4 (OD, HA, PA2)
Lutrzykowski 4 (PA2, HA, DR)
Auzenbergs 4 (JS, HA, DR, IS)
Pizzi 4 (IS, DR, ID, EX)
Aleksandrović 4 (OD, HA, ID, IS)

Nezaimović 3 (JS, JR, OD)
Petrović 3 (OD2, IS)
Hafizović 3 (RB, ID, JS)
Drašković 3 (HA, DR, IS)

Evo ažurirane tabele

This Post:
00
259940.636 in reply to 259940.635
Date: 8/18/2014 12:53:43 PM
Overall Posts Rated:
6868
Ove sezone si skroz zapostavio analize timova. A i selektor je obecao pomoci oko toga..Olenjili se svi, sezona odmora. :)

This Post:
00
259940.637 in reply to 259940.636
Date: 8/18/2014 2:53:35 PM
Overall Posts Rated:
590590
Preduhitrio si me bas sam hteo da najavim da je pravo vreme za presek sezone, na polovini smo. Verovatno cu to uraditi ovih dana, cim bude malo vremena ;)

This Post:
33
259940.639 in reply to 259940.638
Date: 8/19/2014 6:17:48 AM
Overall Posts Rated:
590590
Većina je na početku sezone postavila neki cilj ispred sebe: Osvojiti ligu, trenirati mlade, izbeći ispadanje, dogurati što dalje u Kupu... Brojni faktori, interni i eksterni, uticali su na rezultate ekipa. Pa ipak, odlučujuće je znanje menadžera. Hm, ili pak nije... Da li nam tabela baš sve govori?!? Ko je najbolji u Ligi II.1? Da li biste želeli da u svojim redovima imate nekog igrača svog najljućeg rivala? Koji sastav vam je toliko simpatičan da se ne potresate kada ponižavaju vašu ekipu na parketu, a koga želite da "pregazite"? Ko je nekrunisani kralj treninga? Na polovini sezone možemo da damo samo neke naznake prethodnih odgovora. Pa ipak, vredi napisati jednu kraću i britku analizu do sada viđenog, ako ni zbog čega drugog, onda zato jer ću prekratiti vreme i, što da ne, jer ću dobiti još koju lopticu na forumu (bar se nadam).
Za početak, treba skrenuti pažnju da smo liga sa najviše predstavnika u Rundi 6 Kupa - imamo ih čak 10, više nego Prva liga. Utisak je da smo ove sezone još konkurentniji i da nema pravih autsajdera (osim Tetka) u ligi. Čak ni Nenadus koji ima samo jednu pobedu nije topovska hrana i do (ras)prodaje iz minulih dana je bio veoma neugodan protivnik. Očekivano, Ivko dominira, a nakon dovođenja poslednjeg (skromnog) pojačanja, teško će mu se neko ozbiljno suprotstaviti u pohodu na Prvu ligu. Ostali su uglavnom u skladu sa očekivanjima. Doduše, bilo je par preuranjenih ispadanja iz Kupa, ali to se događa svake sezone. Plavi su, čini se, ujednačeniji, kod crvenih su malo razvođenijeg kvaliteta. Plavi su štedljiviji, ali ne na uštrb kvaliteta. Među osam ekipa koje najviše izdvajaju za plate, probila su se samo dva plava tima - black arrows (treći) i Crvica (šesta). Pojedinačno gledano, Jovanović Ivka Relja dominira i trenutno je prva zvezda lige - Relja ima indeks 29,4 po meču. Mislim da bi bilo nepravedno ne pomenuti i Brasila koji igra na visokom nivou iako je dobar deo utakmica igrao na pleju. U ovom uvodu bih skrenuo pažnju na još jedan detalj koji može biti interesantan - večiti kandidat za opstanak, ekipa Dinare, ima najbolji prosečni rejting igrača u celoj ligi (120,2 po meču) i drugi najbolji prosek indeksnih poena (118 po utakmici)!
A sad da pređemo na konkretne stvari...
Topola Eagles
Skor: 11-0
Državni rang: 31
Najveći klupski uspeh: tri učešća u plej-ofu Prve lige i dva četvrtfinala kupa
Zvezda ekipe: Relja Jovanović
Mlada nada: Đokica Bošković
Nije da mi je ornitologija uskostručna specijalnost, ali zaista mi je nepoznata ova vrsta topolskih orlova. Kad ono, u pitanju su visokoletači. I to kakvi! Svih jedanaest pobeda u dosadašnjem toku sezone govore same po sebi. Ivko forsira igru ispod koša i to daje odlične rezultate. Treba napomenuti da su poslednjom kupovinom izbili na prvu poziciju što se tiče plata. Timski, dominiraju u većini statističkih kategorija. Pojedinačno, pored Relje koji je najkorisniji igrač lige, skrenuo bih pažnju i na mladog Auzenbergsa. Letonac pokriva poziciju tri i ima zaista impresivnu statistiku. Jedini kiks (ako se to tako može nazvati) je ispadanje u petoj rundi Kupa od prvoligaške ekipe Losersa. Sve osim titule bi bilo veliko iznenađenje i razočaranje.
KK Crvica
Skor: 9-2
Državni rang: 13
Najveći klupski uspeh: finale plej-ofa Lige II.1 i četvrfinale Kupa
Zvezda ekipe: Antonio Brasil
Mlada nada: Lukrecius Alksnevicius
Najbolje rangirana ekipa naše lige je odigrala dosadašnji deo sezone na visokom nivou. Porazi su doživljeni u susretima sa Topolom i Dorćolom (a od koga bi drugog?), ali su u ostalim utakmicama bili vrlo sigurni. Igraju veoma čvrsto i pažnja im je pre svega usmerana na odbranu sopstvenog koša (primaju samo 63,9 poena po meču). Brasil je igrač oko koga se sve vrti i on to vraća odličnim i raznovrsnim partijama - 14,7pts, 12rb, 1,9ast, 1bl. Ne treba zaboraviti ni Lenu koji je prvi strelac ekipe, Pun Than Ana - najboljeg trojkaša lige i sjajnog Albuquerque-a. U šestoj rundi Kupa sastaju se protiv trećeligaša Taurunum deli

Last edited by Zvone Kralj at 8/19/2014 6:20:59 AM

This Post:
11
259940.640 in reply to 259940.638
Date: 8/19/2014 6:17:55 AM
Overall Posts Rated:
590590
Sirmium Crusaders
Skor: 8-3
Državni rang: 30
Najveći klupski uspeh: učešće u plej-ofu Lige II.1 i plasman među 32 u Kupu
Zvezda ekipe: Adem Nezaimović
Mlada nada: Nemanja Petrović
Ekipa koja je prošle sezone došla u ligu i odmah napravila pometnju, nastavlja sa dobrim igrama. Doduše, ove sezone su osetno pojačani. Dovedeno je nekoliko iskusnih igrača, ali se tim i dalje koncipira oko potencijalnog reprezentativca Srbije, Adema Nezaimovića (hoće li ovaj tvoj Adem da peva himnu ili Ivko da ga ne poziva džabe???). Kosta u poslednje vreme preferira da igra "strpljivo" i tada poenterske sposobnosti holanđanina Lahra dolaze do izražaja. Oni su drugi najefikasniji tim lige, drugi najbolji u procentu šuta iz igre, sjano asistiraju i kradu lopte. Nešto slabije šutiraju za tri (jedva prko 19%), dok su u skoku bolji samo samo Tetkinih pulena. Ovde vredi istaći dva igrača: Nezaimović ima prosek od 15,2pts, 4,1ast, 3,6rb i 1,7stl uz sjajan šut iz igre od 55,7%, dok Lahr ima 23,6pts, 5,4ast, 3,9rb i čak 2 ukradene lopte po utakmici po čemu je vodeći u ligi. U šestoj rundi kupa dočekuju četvrtoligaša, te je očekivan prolaz dalje.

Dinara
Skor: 7-4
Državni rang: 43
Najveći klupski uspeh: dva polufinala plej-ofa Lige II.1 i plasman među 16 u Kupu
Zvezda ekipe: Ogi
Mlada nada: Todor Marunić
Šta reći za menadžera koji sa ekipom koja je već sezonama glavni kandidat za opstanak uspeva da završi u plej-ofu, osim da je čarobnjak. Dinara je jedna od ekipa u kojoj dominiraju domaći igrači, a moram da istaknem da je Ogi napravio sjajnu selekciju. Još jedna od ekipa koja forsira unutrašnju igru. Karakteriše ih čvrsta odbrana i timska igra. Ipak, treba istaći sjajnog Elezovića koji dominira u svim segmentima igre: 19pts, 4,9ast, 4,5rb, 1,4stl i 1,3 bl (Ogi, za koliko ga prodaješ?). Dinara je druga u skoku i u ukradenim loptama. Primaju samo 65,8poena po meču. Koliko je ovo zanimljiv i neugodan tim, najbolje govori činjenica da je Gligo Ćalija najbolji šuter iz igre u celoj Ligi - 63,9%. Dinarin domet je finale konferencije, ali mene ne bi iznenadilo ni da igraju veliko finale.

Capedunum Angels
Skor: 7-4
Državni rang: 27
Najveći klupski uspeh: pobednik Lige III.1 i dva plasmana među 64 u Kupu
Zvezda ekipe: Tair Porobić
Mlada nada: Aleksandar Vasilić i Goran Ćorović
Momci iz Užičke republike se ne šale! Capedunum je za sada najuspešnija ekipa koja nam je došla iz treće lige. Povreda startnog pleja, Gruzina Tsomaie, donekle im je pomutila planove, ali tim i dalje izgleda sjajno. Često menja ofanzivnu taktiku, ali i u njihovoj igri dominira spuštanje lopte pod koš. Pored Tsomaie, sjajnu sezonu ima i Kinez Quanyi, ali nemoguće je ne pomenuti domaći trio Domazet-VAsilić-Ćorović. Vasilić oduševljava: 18.8pts, 9.2rb, 4.6ast, 1.7stl. Samo nenadus ima manje plate, videćemo hoće li Capedunum uspeti da izdrži u ovom tempu do kraja sezone. Što se tiče dometa, biće između plej-ofa i plej-auta. Za prvu sezonu u drugoj, odlične partije.

Insomnia Bust3rs
Skor: 6-5
Državni rang: 52
Najveći klupski uspeh: četrnaesta uzastopna sezona u Ligi II.1; četvrtfunale Kupa
Zvezda ekipe: Darron Phipps
Mlada nada: -
Dugi niz sezona u ovako ozbiljnoj ligi dosta govori o kvalitetu ekipe. Ekipa koja ima zagarantovano mesto u plej-ofu ove sezone. U jednom trenutku su lutali sa taktikom što je donelo nekoliko poraza, ali nakon ponovnog fokusa na igru pod košem zabeležili su dve uzastopne pobede. Ekipu nosi veteran Phipps koji igra sezonu iz snova: 15,3pts, 4,8ast, 3,8rb, 1,8stl uz čak 40,5% šuta za tri poena. Pa ipak, pored brojnih kvalitetnih igrača kojom ova ekipa raspolaže, deluje da je mozak tima Cane Novković. Iskusni tridesetogodišnji plej, veći deo sezone provodi igrajući na poziciji krila i daje nemerljiv doprinos uspesima ekipe. Jedina mana ekipe je nepostojanje trenirca.

Last edited by Zvone Kralj at 8/19/2014 6:23:00 AM

This Post:
00
259940.641 in reply to 259940.638
Date: 8/19/2014 7:21:03 AM
Overall Posts Rated:
172172
mhm...pa za mene uze ovog od 3,5 miliona....dobio bi me i sa rezervama, nije trebalo...

Ogi, za koliko ga prodaješ?

Vidis...nisam skoro nikoga prodavao...moglo bi dosta njih na TL posle ovog treceg poraza za redom sto mi sledi danas...e sad, za Elezovica nisam bas siguran dal da ga mecem na listu jos ili ne...
PS. odlicna analiza za sve sem za moj tim :D Jbg..ipak su mi dve utakmice predali...plus prvi sam ispao u kupu-dakle smejali se vi ili ne, ipak bice gusto u borbi za opstanak-kako stvari sada stoje dosta sam u boljoj poziciji od ostalih timova sto se tice dosadasnjeg skora, ali ipak po mojoj proceni za 5. mesto ce minimum igrati skor 11-11, dakle trebam i ja izvuci jos 4 pobede negde. Sa druge strane imam zaista zestokih problema sa finansijama i tu nema prostora mnogo da se uradi sa timom-dakle sta bude bice-najmanje dva igraca moraju na TL sad u cetvrtak, posle toga videti sta i kako dalje.

Last edited by Ogi at 8/19/2014 7:28:12 AM

Advertisement