BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
235782.634 in reply to 235782.631
Date: 1/3/2014 10:40:35 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Mislim da vise niko ne gaji iluzije oko mogucnosti Gagica i Muslija i mislim da bi ih Vujosevic obojicu zamenio da moze. Partizan ne moze da plati dobrog igraca, i to da je u pitanju samo plata a o obestecenju ne moze ni da sanja.
Pored toga Musliju i Gagicu se duguju plate pa se oni ne mogu tek tako izbaciti iz rotacije ili iz tima, prvo jer ne bi bilo u redu a drugo, doduse manje verovatno, jer mogu da podnesu tuzbu protiv kluba i ponov blokiraju racun kluba.
Sto se tice Milutinova (i Salica) on definitivno pokazuje potencijal (nije da mu j etesko sa obzirom na konkurenciju :) ) ali i dosta neiskustva u igri. Juce je protiv Reala napravio 2 faula za 15 sekundi u 4. minutu utakmice i prakticno poslao sebe na klupu, i dok ne pocne da igra dobro u kontinuitetu ne moze se planirati za vise od 10-15 minuta po utakmici.

Real je "odradio" utakmicu sa Partizanom. 10 igraca je igralo 9+ minuta na utakmici, veci deo tima od 20-25 minuta. Kontrolisali su utakmicu i kad god bi se Partizan priblizio na 4-5 poena zaostatka pravili bi seriju i vracali se na 9 poena razlike. Celu trecu cetvrtinu, koju je Real odigrao najlosije i dao samo 11 poena, Rodrigez je presedeo na klupi. Logicno bi bilo da trener u takvoj situaciji vrati svog najkreativnijeg igraca u igru ali do toga nije doslo sto govori da je trener Laso vise brinuo o minutazi nego o trenutnom rezultatu.
Real u napadu igra najslicnije NBA timovima, brzo resava napade i vrlo cesto sutom. Na ovoj utakmici jesu sutnuli mnogo trojki kao odgovor na Partizanovu zonu i los procnat suta je ono sto bode ljudima oci. Nece se skoro ponoviti utakmica u kojoj ce Real promasiti ovoliko otvorenih suteva i jos da Dzojsi Kerol da promasi 5 suteva na utakmici. Ljulja i Kerola su se najvise ispucavali (zajedno 1/13 za 3p) pri cemu je ostatak tima je sutirao vise nego solidnih 46% za 3p

From: Dock

To: Dock
This Post:
11
235782.635 in reply to 235782.634
Date: 1/3/2014 11:42:21 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
U stilu Olje Beckovic evo kosarkaskih utisaka 2013 godine

1. Partizanovo prolece
odlicna igra na kraju sezone mladog tima i osvojene ABA i KLS liga

2. Olimpijakos ponovo sampion
odbranjena tiltula Euroleague od strane Olimpijakosa i sjajong Spanulisa

3.Majami odbranio titulu
dzentlmesnki potez Popovica i povratak iz mrtvih Majamija

4. Pozovi Karija za sut
sin Dela Karija pogodio 272 trojek u sezoni i nastavio da terorise protivnike i u 2013/2014 sezoni

5. Uspon Indijana Pejsersa i Pola Dzordza
sjajni Dzordz i tim bez velikih zvezda igra najbolju odbranu u ligi i ima najbolji skoru u sezoni 2013/2014

6.Ponovo otkazi u reprezentaciji
ponovo se nisu odazvali svi igraci, ovog puta smo to saznali na dan okupljanja reprezentacije

7. Sedmo mesto na Eurobasketu
uspeh i izboreno SP ili jos jedno razocarenje

8. Francuzi osvojili Eurobasket
napokon Toni Parker osvaja Eurobasket

9.Zvezdina Jesen
Prvo mesto u ABA ligi i odlicne igre u Euroleague

10. NBA real
21-0 u Endesa ligi i Euroleague

11. Povratak Zeljka Obradovica
Fenerbahce kakav nikada nije bio

12. Uspon Bogdana Bogdanovica
odlicne igre u reprezentaciji i Partizanu ladog beka

13.Povrede, povrede, povrede
Bertrans, Vesterman, Mitrovic, Lucic, Kobi, Rouz, Vestbruk

14. Nedovic i Raduljica u NBA
Igre iznad i ispod ocekivanja

15.Partizan u top 16 Euroleague
Pobeda nad Fenerbahceom i proalz u top 16

16. Projekat Mega vizura
najmladji tim sa mladim trenerom izborio ABA ligu, u kojoj dobro igra

17.Kosarkasice 4. na EPu
Upseh dama skrenuo paznju na zensku kosarku

18. Aleksandar Djordjevic novi selektor
legenda pred novim izazovima

Sta je za vas kosarkaski utisak 2013? Glasajte za jedan od predloga ili dajte Vas predlog

Edit: dodat predlog 18

Last edited by Dock at 1/3/2014 12:21:47 PM

This Post:
00
235782.636 in reply to 235782.635
Date: 1/3/2014 12:11:34 PM
Overall Posts Rated:
4242
Nazalost po mom misljenju to je ovo:

13.Povrede, povrede, povrede
Bertrans, Vesterman, Mitrovic, Lucic, Kobi, Rouz, Vestbruk

Baksuzan broj, baksuzni predlog pod tim brojem,ne znam da li si ovo namerno stavio, ali je zanimljivo ispalo:D Po mom misljenju to je nesto sto je po losem obelezilo ovu godinu, posebno je meni, kao velikom NBA fanatiku i navijacu Lejkersa, tesko pala Kobijeva povreda(i ona prva, ali posebno ova obnovljena, ne znam zasto ali je tako), ali sta je tu je... Zao mi je, takodje, zbog povreda ovih mladih, talentovanih igraca, kao sto su Bertrans, Leo, Mitrovic, jedna takva dugacka povreda moze potpuno da unisti karijeru, vidjao sam to milion puta, igrac se jednostavno nikada ne vrati u onu formu u kojoj je bio pre povrede... Nadam se da se to nece desiti ovim momcima, ali to je opcija koju moramo imati na umu...

Sto se srecnijih tema tice imamo:

1. Partizanovo prolece
odlicna igra na kraju sezone mladog tima i osvojene ABA i KLS liga

kao i:
3.Majami odbranio titulu
dzentlmesnki potez Popovica i povratak iz mrtvih Majamija

Oba dogadjaja su za mene veoma vazna, prvi zbog toga sto sam cak i ja, okoreli grobar, nakon prvog dela sezone 2012/13 pricao da ne ocekujem da Partizan bilo sta osvoji te sezone, ali momci su me razuverili osvojivsi i jadransku i nasu ligu, i prosto mi zacepili usta:)

Sto se Majamija tice, nisam njihov navijac, ne volim Lebrona, navijao sam za Spurse u finalu, ali i pored svega, smatram da je ovo bilo jedno od najboljih finala u ovom veku, i drago mi je sto sam ustajao u 2, pola 3 svaki dan da bih ga gledao. Sjajne, neizvesne utakmice, rat i na terenu i van njega, veliki preokret na samom kraju... Jednostavno je to finale imalo sve sto bi neko finale trebalo imati:) Na samom kraju sam i ja morao priznati da je Lebron ipak veliki igrac, vise se ne mogu izvlaciti sa argumentom da nista nije osvojio...

Znam da si rekao samo 1 predlog, ali ja se prosto nisam mogao odluciti, pa sam izabrao ova 3:)

Last edited by veliki trenerski mag at 1/3/2014 1:35:29 PM

From: DruG ALAvi

This Post:
00
235782.637 in reply to 235782.635
Date: 1/3/2014 12:39:44 PM
ALE I NEMANI
II.2
Overall Posts Rated:
432432
Za mene je najveće iznenađenje pod 2.

This Post:
11
235782.639 in reply to 235782.632
Date: 1/4/2014 5:08:46 PM

This Post:
00
235782.641 in reply to 235782.637
Date: 1/7/2014 4:30:50 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Za mene je najveće iznenađenje pod 2.

Za mene je najvece iznenadjenje odlazak Raduljice u NBA, ali ne bih za to glasao kao za utisak 2013 godine
I sto bi rekla Olja: Vas glas je zablezen hvala :)

This Post:
00
235782.642 in reply to 235782.641
Date: 1/7/2014 4:36:31 AM

This Post:
00
235782.643 in reply to 235782.642
Date: 1/7/2014 5:23:24 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Edin Avdic u epizodi Ser Carls Barkli

Veliki deo ovde navedenih komentara Edin je pokupio iz TNT ovog sou programa Open Court.
Ovaj sou je obavezno stivo za sve ljubitelje NBA kosarke iz 90' godina. Sek, Barkli, Redzi, C web, Keni, Smiti i Sttiv Ker se bave ozbiljnim stvarima ali ce vas i svojim pricama, komentarima zasmejati do suza

Evo za zagrevanje

http://www.youtube.com/watch?v=kN9pYi4M-Ao
http://www.youtube.com/watch?v=g3O3Z8fHu-s

Cele epizode mozete odgledati ovde
http://www.youtube.com/user/neoskipgripsguides

From: Mod-LeBron

This Post:
00
235782.644 in reply to 235782.643
Date: 1/7/2014 5:52:15 AM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Promasaj godine! Ali na menadzerskom planu...

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2014&...

Da li je moguce da se Bulsi lise usluga Luola Denga sada kada im je Rouz povredjen i kada im je spoljna linija znatno oslabljena a dovedu Bajnama iako vec imaju Nou i Buzera na centarskim pozicijama... Samo da mi je znati kakva im je racunica pogotovo sto je Bajnam sklon povredama i incidentima!?

Dovesce sa drafta 5 spoljnih igraca i nadati se da su novi Jordan i Pipen... E malo sutra, jedino ako su vec na granici dogovora da trejduju Nou za nekog dobrog spoljnjeg igraca razumecu delimicno ovu za moj ukus preveliku glupost.

Advertisement