BuzzerBeater Forums

BB Crna Gora > Reprezentacija

Reprezentacija

Set priority
Show messages by
From: coke123
This Post:
00
60774.634 in reply to 60774.633
Date: 2/8/2015 11:17:50 AM
Overall Posts Rated:
33
Sutra nas ocekuje mec protiv Belgije.Rangirana je bolje od nas ali to ne znaci da cemo se predati.Njihova prednost je u tome sto ima mladje igrace u odnosu na nas.Forma i nije bas savrsena,ali sta je tu je...

Svi na chat da bodrimo nas tim do druge pobede na utesnom turniru

This Post:
11
60774.635 in reply to 60774.634
Date: 5/30/2016 8:43:10 PM
Neverwinter
CGBBL
Overall Posts Rated:
621621
Hvala svima koji su mi dali glas na izborima, uskoro ce im biti dodijeljena obecana direktorska mjesta :)

Osnovni zadatak je aktivirati zajednicu ako je moguce, broj nam se znacajno smanjio, jedino je prva liga donekle ziva. Do prije desetak sezona je bilo mnogo vise menadzera. Mislim da je kljuc za to pomaganje novim menadzerima, trebalo bi mi iskusniji da im objasnjavamo mehaniku igre. Posto game manual nije bas pregledan, i citav interfejs igrice je dosta zastareo, novajlijama nije lako da se snadju. Igrica je dobra, ali treba vremena da se covjek navikne.

Sto se tice same reprezentacije, stanje nije lose ocekujem solidne rezultate. Trenutno smo 65. na rang listi. Tesko cemo u skorije vrijeme ponoviti uspjeh od prije desetak sezona, kada smo bili top 30, ali je realno da barem udjemo u gornju polovinu, top 50 reprezentacija.

Imamo dva igraca najvise klase, Marovica i Micunovica koji imaju oko 140 skilova i vjerovatno su najbolji CG igraci u istoriji BBa(nisam siguran za Andjelka Kosaca). Osim njih, na visokom nivou su i Gvozdenovic i Jovovic, s tim sto polako idu ka zalasku karijere. Jos jedan sjajan igrac napumpan skilovima je Ukropina, on ce vjerovatno biti starter u nekim utakmicama, zavisno od forme.

Na poziciji pleja imamo Cvijetica koji nije sjajan, ali moze da posluzi, barem ima dobre primarne skilove, Vemic je nesto stariji i gori od njega, ali ce posluziti kao zamjena.

Tu su i par klasicnih centara-drva Stefanovic i Novakovic, losi su ali imaju dobre primarne skilove.

Roster zaokruzuje nekoliko pristojnih igraca koji imaju izmedju 115 i 120 skilova, Tadic, Andjelic, Ivkovic, Obradovic, Stanic, Spasic, oni uz dobru formu mogu da posluze kao zamjene.

This Post:
11
60774.636 in reply to 60774.635
Date: 6/8/2016 1:48:47 PM
Overall Posts Rated:
5151
Ja se nadam da ce reprezentacija krenuti malo boljim putem, nemamo neki tim, ali oduvijek je bilo po par jako dobrih pojedinaca, kao i sada, a rezultati u posljednjih par sezona su bas losi. Nisam znao da je unutra ovakav haos, to je nazalost veliki minus i sigurno da i zbog toga ispastamo dosta.

Ako treba neka konkretna pomoc, slobodno javni. I srecno u vodjenju reprezentacije :)

This Post:
11
60774.637 in reply to 60774.636
Date: 7/10/2016 12:06:06 PM
Neverwinter
CGBBL
Overall Posts Rated:
621621
Pozdrav svima koji prate, ako ima zivih :)

Da napravim osvrt na dosadasnje rezultate. Uglavnom sam zadovoljan timom i odrzavanjem forme, bar od standardnih igraca.

Problema smo imali sa centarskom linijom, koja je ionako losa, a zbog forme su cijelu sezonu neupotrebljivi Gvozdenovic i Stefanovic. Pohvalio bih Bastarda i Dacha koji su odrzavali u dobroj formi Novakovica i Vemica, odnosno Marovica. Centraske pozicije je nosio veteran Jovovic, koji nazalost poceo da opada u skilovima, ali mu je barem italijanski prvoligas cuvao formu. Uprkos nedostacima, odlicno je posluzio Novakovic, kao i moj Obradovic, koji je bio standardna rezerva na krilnom centru. Neocekivano je dosta prilika dobio i Gutic, zahvaljujuci dobroj formi. Marovica sam takodje poceo da koristim na poziciji krilnog centra, zbog nedostatka drugih opcija, i on je bio nas najbolji igrac na ovom prvenstvu.

Na poziciji krila nije bio problema, vec pomenuti Dachov Marovic je igrac svjetske klase, i on je najzasluzniji za dobre rezultate. Takodje se u prvi tim probio Ukropina kome je Grozni7 cuvao formu, a par prilika kao rezerva je dobio i moj Tadic. Tako da za poziciju SF mogu reci da ne zaostajemo ni za kim.

Na bekovskim pozicijama sam izuzetno zadovoljan. Emov Micunovic je jedan od najboljih igraca na BBu, bio je u dobroj formi sve do ove nedjelje. Na PG poziciji smo slabi, ali je to donekle nadoknadjeno konstantno dobrom formom Cvijetica i Bastardovog Vemica, takodje su zavisno od forme dobijali sansu Stanic, emov Spasic i u jednoj utakmici moj Andjelic.

1. kolo poraz od Madjarske 113-125 (37637)

Nije se moglo vise, narocito zbog toga sto je odmah pala forma nasem najboljem centru Gvozdenovicu, i od tad je postao neupotrebljiv. Cvijeticu je odmah skocila forma na 9, tako da sam mozda trebao pokusati sa nekim spoljasnjim napadom. Ipak je utakmica pokazala da nismo toliko losi, i da mozemo otkinuti po neku pobjedu favoritima.

2. kolo pobjeda na Austrijom 105-97 (37640)

Prilicno iznenadjujuca pobjeda, Austrijanci su imali jaci tim, ali kombinacijom srece i pogodjene taktike smo iscupali pobjedu. Osim nasih glavnih igraca, pobjedi su doprinijeli i Cvijetic i Novakovic, koji su bili u dobroj formi. Dobro je da sam odustao od Gvozdenovica i Stefanovica, i dobro sto sam ovaj put izabrao spoljnu taktiku. Takodje je i skroman debi za reprezetaciju imao Gutic.

3. kolo poraz od Spanije 84-122 (37643)

Ocekivan i ubjedljiv poraz, zbog nedostatka centara iskoristio sam utakmicu da isprobam nizu postavu sa Ukropinom i Marovicem na SF/PF. Zbog lose forme ostalih, debitovao je Andjelic.

4. kolo poraz od Ukrajine 106-110 (37649)

Neocekivano bliska utakmica, vodili smo sve do minut ipo do kraja. Ipak su Ukrajinci imali jaci tim i bili bolji u svim segmentima igre. Imali smo dosta srece, ali jos malo nam je falilo za pobjedu.. Treba istaci prvi start Gutica, on nije bas dobar, ali je jedni centar koji ima pristojne sekunarne skilove, tako da ce u narednih nekoliko sezona vjerovatno biti vazan clan tima.

5. kolo pobjeda na Norveskom 126-109 (37654)

Prilicno laka pobjeda, dobro se pokazala niza postava koju sam ranije isprobao protiv Spanaca. Problem sa tom postavom je sto nema nijedan dobar skakac. Ipak, protiv Norvezana smo bili mnogo bolji u ostalim segmentima igre. Oni su bili nesto bolje rangirani od nas na pocetku sezone, i imaju dosta skupih igraca, pa sam mislio da ce ovo biti glavni mec. Ali oni su cijelo prvenstvo odigrali ocajno, protiv nas su imali jako losu formu, tako da sam se bez razlogao pribojavao ovog meca.

Slijede mecevi protiv Bugarske i Malte. Bugarska je jaka reprezentacija, i nadao sam se da bi pobjedom protiv njih krunisali uspjesnu sezonu. Nazalost, nosilac igre Micunovic je skroz pokvario formu pa nam to kvari planove. Ostaje rutinski mec protiv Matle da ostvrimo zacrtano.

This Post:
00
60774.638 in reply to 60774.637
Date: 7/11/2016 12:36:50 PM
Neverwinter
CGBBL
Overall Posts Rated:
621621
Nazalost, glatko smo izgubili od Bugara 110-94 (37657). Stavio sam crunch time zalaganje, ali zbog lose forme Micunovica, ipak nismo imali sanse.

U zadnjem kolu igramo protiv Malte gdje je skoro izvjesna pobjeda.

This Post:
22
60774.639 in reply to 60774.638
Date: 7/17/2016 7:02:16 AM
Overall Posts Rated:
99
Odlično, svaka čast!

Kamo sreće da selektor mlade gleda kako ti radiš, umjesto što forsira isključivo svoje igrače, iako nisu dorasli timu.

This Post:
00
60774.640 in reply to 60774.639
Date: 7/25/2016 5:04:27 PM
Neverwinter
CGBBL
Overall Posts Rated:
621621
7. kolo pobjeda protiv Malte 118-98 (37662)

Prijateljska utakmica - poraz od Svedske 89-103 (38424)

Rutinska pobjeda protiv Malte u poslednjem kolu. Zavrsili smo 3-4, nije lose, ali falilo je malo srece da zavrsimo bar sa pozitivnim skorom. Zadnji put smo do 4 pobjede dosli davne sezone 25 :)

Utisak sa prvenstva je da smo imali respektabilan tim, par dobrih igraca, par igraca sa konstantno dobrom formom, jedina rupa u timu nam je bila centarska pozicija gdje nismo imali resenja.

Ostaje jos dosta do kraja sezone, iskoristicemo to da redovno igramo prijateljske utakmice. U prvom mecu smo izgubili od Svedske. Po rejtinzima bih rekao da je bio nezasluzeno veliki poraz, bili smo ravnopravni u svim segmentima igre, osim u skoku, sto nam je standardna boljka. Konacno se u donekle upotrebljivu formu vratio Stefanovic, nadam se da ce mu forma biti odrzavana sledece sezone. Trebace nam bilo kakvi centi da zakrpimo tim.

Gledacu da zakazujem prijateljske sa priblizno jakim ekipama.

This Post:
00
60774.641 in reply to 60774.640
Date: 8/1/2016 1:48:34 PM
Neverwinter
CGBBL
Overall Posts Rated:
621621
prijateljska utakmica - pobjeda protiv Islanda 115-79 (38462)

Ubjedljiva pobjeda protiv malo slabije rangiranog tima(5 mjesta).

U dobru formu je konacno dosao Stefanovic, te je on rijesio problem centra za ovaj mec. Pogledao sam prosle meceve, izgleda da ga njegov menadzer ne stedi kad je madjarski kup u toku, vec se vraca u formu tek nakon sto njegov tim izgubi u kupu. Tako da izgleda nije dugorocno resenje.

Najvise me zanima sledeca sezona, gdje cemo na utjesnom turniru imati relativno jak tim, a to ce nam mozda biti i poslednja sansa u dogledno vrijeme, za neki.. pristojan rezultat. Gvozdenovicev novi menadzer ne cuva formu uopste, Jovovic je vec na zalasku karijere, a Novakovic ima jako lose sekundarne skilove. Glavni kandidat za centra nam ostaje Miloje Gutic, koji izgleda da ima dobar tretman kod svedskog prvoligasa.

This Post:
00
60774.642 in reply to 60774.641
Date: 8/15/2016 1:22:54 PM
Neverwinter
CGBBL
Overall Posts Rated:
621621
Pobijedili smo u dvije utakmice protiv slabije rangiranih reprezentacija, Paragvaj 117-85 (38495), i Vijetnam 124-103 (38557).

Za sledeci ponedeljak sam trazio revans protiv Svedjana, koji su malo jaci od nas, pa ce to biti dobar test pred utjesni turnir sledece sezone. Protiv Vijetnama se dobro pokazao Stanic kao starter, sa Micunovicem na PG. Tako da u zavisnosti od forme imamo opciju i za takvu postavu.

This Post:
00
60774.643 in reply to 60774.642
Date: 8/22/2016 2:58:58 PM
Neverwinter
CGBBL
Overall Posts Rated:
621621
Revansirali smo se Svedjanima za poraz (38579), mada im je selektor nesto isprobavo pa nisu bili u najjacem sastavu. Ipak, glatka pobjeda, dosta igraca nam je bilo u dobroj formi. Opet je dobro funkcionisao bekovski tandem Micunovic/Stanic sa Cvijeticem kao zamjenom za obije pozicije. Za centra sam probao Novakovica jer ipak ima najjace glavne skilove, a stavicu Gutica sledece nedelje, ako bude u formi, da vidimo ima li razlike.

Micuovic je dobio dva skila ove nedelje, a jedan skil je dobio i Marovic u 32-oj godini!

This Post:
00
60774.644 in reply to 60774.643
Date: 8/26/2016 4:07:48 PM
Neverwinter
CGBBL
Overall Posts Rated:
621621
Ranije sam ukljucio dva mladja igraca radi pracenja treninga.

Bogicevic je treniran, ali nema dovoljan potencijal, te je nazalost vec dostigao maksimum. Pocetkom sezone je podigao spoljnu odbranu, a onda mu je prakticno cijela sezona bila potrebna da dobije jos jedan skil. Tako da je vjerovatno zavrsio napredovanje, ali s obzirom kakvo je stanje, moze da posluzi kao zamjena u buducnosti.

Sasa Vesovic se takodje trenira, ove sezone je podigao cak 6 skilova, ali i on je blizu maksimuma. Menadzer mi nije odgovarao na poruku tako da ne znam sta planira, ali izgleda da je poceo da ga trenira u sekundarnim skilovima, nadam se da ce nastaviti. Takodje moguce da posluzi kao zamjena u buducnosti.

Obojica vjerovatno nece biti u timu naredne sezone, ali je dobro da imamo bar nekih mladjih igraca.

U ponedeljak sam zakazo mec sa jakim protivnikom Kanadom, ali u dobroj smo formi i oni vjerovatno imaju nizi entuzijazam, pa ce biti zanimljivo da vidimo koliko mozemo da pruzimo u tom mecu.

Posle tog meca cu provjeriti i jos nekih desetak mladjih igraca, i napisati ovdje izvjestaj o njihovom napretku.

Advertisement