BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XVIII.

Kérdés és csevegő XVIII. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Chosen

To: Cimi
This Post:
00
217339.636 in reply to 217339.633
Date: 7/22/2012 3:20:10 PM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
egy érdekes infot kaptam. szeretném ha véleményeznétek.
lehet abban valami,hogy egy 5-ös szintü kariertanácsado edzö tudhatja azt amit egy 6-os sima?

Érdekesnek lehet, hogy érdekes, de a valóságtartalma 0. Ha jobban belegondolsz, biztosan belátod miért.

From: Cimi

This Post:
00
217339.637 in reply to 217339.636
Date: 7/22/2012 3:35:39 PM
Overall Posts Rated:
146146
én sem értettem de gondoltam megkérdezem.

This Post:
44
217339.638 in reply to 217339.627
Date: 7/22/2012 4:32:24 PM
Overall Posts Rated:
66
Ne vedd sértésnek, de egy dolgot szeretnék megkérdezni tőled már egy ideje.
Ha te ennyire elégedetlen vagy ezzel a játékkal akkor miért játszol vele?
Nekem sem tetszik sok dolog a "ch-ban", és pont ezért nem is játszom vele. Azt viszont látom, (ha nem tévedek a nevedet illetően) hogy ott is akad problémád időről időre, márpedig ha így van, akkor tényleg kíváncsi lennék hogy neked mi lenne a jó.
Én nem vagyok egy top játékos és lehet ez a maximum amit el tudok érni a játékban, de a körülményekhez - feltételekhez alkalmazkodva próbálok boldogulni és én így élvezem a játékot ahogy van. Neked is ezt kellene tenned, vagy legalább örülni annak, hogy te "négy csapatnál jobb vagy"...

From: Cimi

To: ewie
This Post:
00
217339.639 in reply to 217339.638
Date: 7/22/2012 4:35:08 PM
Overall Posts Rated:
146146
ha te igy folytatod a játékosnevelést mint most teszed te nagyon nagyon jo leszel ebben a játékban hidd el nekem.

This Post:
00
217339.640 in reply to 217339.638
Date: 7/22/2012 8:13:04 PM
Overall Posts Rated:
350350
@ deakdzso

Na, megint megkaptam magamét. :)
Pont azt hiányolom, ami másutt megvan - azaz temérdek pénzem van. Itt nem tudok többet összehozni és már mindent próbáltam. Növeltem a stadionom, de csak a pénzt vitte és nem telik meg az istenért sem.
Pénzből lehet pénzt csinálni, de pont megragadtam egy szinten, amit sehogy sem tudok átlépni.
Mit tegyek, hogy megteljen 100%-osan a stadionom?? És ez nem új keletű gondom, évek óta ez van/volt már elhiszem azt is, hogy örökké így lesz....Ha Po-ban voltam, ha kiesésit nyomtam, mindenkor. Stadiontelítési ügyben tehetetlen vagyok.

Tehát itt nem lehet pénzt spórolni olyan mértékben, ahogy szeretné az ember mivel mindig kihúznak ezzel-azzal a zsebedből. Az meg vicces, hogy "büntetik" a spórolást a "ne tankolj" jelmondattal..

Ilyen nincs sehol másutt, inkább pénzt pumpálnak a játékba különböző új szponzori szerződések, general szponzorok, jóváírt kamatok stb.. segítségével! Érezd, hogy van pénzed, élvezd, hogy tudsz piacolni és szórni a suskát sztárokra.

Itt lassan odajutunk, hogy bevezetik az adózást is..

Miért gond, ha próbálom a számomra legkifizetődőbb utat választani?
Mi van, ha kaparok az 5. helyért?? Ott nem kell bért fizetni, azzal járok a legjobban.
Valamikor már kiveséztük, hogy a Po-ban kinek mikor a legjobb. Azt állapítottuk meg, hogy az 5. hely a legtutibb, noha felmerültek érdekes kérdések miért is nincs ott bérfizetés vagy kvázi miért "támogatják" meg az embert ezzel.

Felfelé küzdhetek.. de tisztában vagyok a határaimmal/ csapatom képességeivel!
Most jön pont az 1-3. elleni meccsek sora, biztos érdekes lesz, de aláírom előre a 0-3-at és nem azért, mert pesszimista vagyok, hanem ez a realitás. A 4. helynél nem vagyok jobb, de vannak akiknél igen.
Azt még megtehettem volna, hogy leadom bragalyinak a meccsünk és esélyem lett volna a helycserére, de győzött bennem a sportszerűség mások iránt és nem kívántam ezután sem kívánok technikai ko-val /feladással beleszólni a ligánk versenyébe.

Nem célom az előrejutás, nekem tökéletes jó ha ideadnák 20 évre előre az 5. helyet no bérfizetés jeligével.
A draftban nem hiszek, ezért egy vasat se költöttem évek óta.. Lottó az egész és vakszerencse..

Miért reform, ha felvetem a pénz hiányát a játékban? Sokan megtették már- tudnék neveket mondani, nem teszem -
nyilván ők is úgy érzik ez nem tökéletes. És még hány hibás, irreális, nem valósághű elemet tartalmaz a játék.. nem is kezdem sorolni... Pedig úgy hirdetik a legvalósághűbb játék, de miért is?

Kitalálnak különböző ideákat és azt tekintik a hibátlannak és mindenek felett állónak?
Ugyan már, ez önbecsapás... A játék tele van hibákkal, bugokkal, csúszik az edzés stb...
Legalább a legnagyobb hibákat tegyék helyre vagy ha nem tudják adjanak némi pluszt, akár több pénz bevonásával vagy olyan egyszerű ötletekkel, ami idevonzaná a tömegeket.

Fogyunk! Csökken a felhasználók száma. Volt, hogy a 65-70000-et súrolta a létszám és most 50000 alatt vagyunk tartósan. Ennek oka van, mint ahogy más játékoknál ch-ben is visszaesés van az ottani gondok miatt.
Az egy másik tészta, de kicsit hasonló problémák vannak amott is.

@ ewie

Ha nem tetszene vagy kedvelném, akkor nem lennék kiakadva a sok hibáján. Jobbító szándék van bennem ezerrel és azt szeretném ha még jobb, még tökéletesebb lenne minden játék. Ezeket a véleményeimet el is mondom mindenhol és mindenkor.A legjobb az lenne, ha tudnék programozni.. bizonyosan beállnék odaát vagy itt a fejlesztők sorába. De sajnos a programozáshoz nincs tehetségem... Ez a kedvenc online sportmenedzser játékom, de lassan kezd csúszni a NO1 helyről, mert nem fejlesztik kellő mértékben/ ütemben.

Na, látom megint megírtam a regényem. Egy Dosztojevszkij veszett el bennem ...:)

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 7/22/2012 8:32:11 PM

This Post:
00
217339.641 in reply to 217339.640
Date: 7/23/2012 3:17:53 AM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Mivel telóról vagyok csak tömör válasz következik

Stadion növelés + jegyár csökkentés nálam nem gyenge bevételnövekedést eredményezett.

Valósághoz közeli: melyik NBA csapat van úgy, hogy folyamatosan több és több pénze van? Náluk is ciklusok vannak, ha megpróbálnak eredményesek lenni akkor azt pár év spórolás követi és fordítva… nincs folyamatos felszállópálya, max a legjobbaknál szinten maradás. Említetted az adózást… én őszintén szólva remélem hogy bevezetik, fizetési sapka + luxusadó kombinációban bizonyos korlátok között, pont az általad említett valósághoz közeliség jegyében.

Oké, szar hogy az 5. hely jobban megéri, mint a 3-4., ezt nem vonom kétségbe, erre kitalálhatnának valamit, de ez még nem indokolja, hogy több pénzt pumpáljanak a játékba.

Amúgy mindenkinek mások a céljai, ha te elégedett lennél azzal, hogy 20 évig folyamatosan a 5. helyen tanyáznál bármilyen jeligével, akkor oké, de azért ne akarj szerintem több pénzt… Ha olyan játékot akarsz ami a pénzhalmozásról szól asszem tycoon a kategória neve

Értem én, hogy te csak felveted a hibákat, amiket más is érzékel, csak lehet hogy más megközelítésben, csak én és még jónéhány ember úgy érzi, hogy ez átfordult nálad amolyan örök elégedetlenség állapotba, és csak a rosszat vadászod és kritizálod ahelyett, hogy megpróbálnád élvezni a játékot.

This Post:
00
217339.642 in reply to 217339.640
Date: 7/23/2012 3:38:29 AM
Overall Posts Rated:
2626
A pénzügyek tekintetében egyet tudok érteni! Én is regisztrálva vagyok a másik két oldalon is, de messze ez a legfenntarthatatlanabb játék a 3 közül!
Frissen regisztráló játékosoknál egyszerűen nincs elég tér a mozgásra (pénzügyek terén).
A bevételi oldalhoz képest túl magas a kiadási oldal. Persze a többi játékban sem viszik túlzásba, de annyiban mások az arányok, hogy ott gyakorlatilag semmilyen szinten játszva nem fenyeget csőd, csak a játékosok/személyzet fizetése miatt.
Akárki akármit mond, egy új játékosnak sikerélményekre van szüksége ahhoz, hogy megszeresse a játékot és hosszú távon tudjon tervezni.
De itt szerintem egy picit átestünk a ló túloldalára. Frissen regisztrált csapat előtt milyen lehetőségek vannak a bevételek növelésére?
- Csarnokbővítés (mely túl drága a generált pluszbevételekhez képest)
- Edző szerződtetése a fejlődéshez és ezáltal magasabb ligákba kerülés/bevétel növekedés (egy viszonylag olcsón fenntartható edző vagyonokba kerül, gyakorlatilag csak a gazdagok engedhetik meg maguknak, az olcsó pedig eltarthatatlan)
- Draft (ahhoz, h. értelme legyen és ne teljes mértékben lutri legyen ez is nagyon sokba kerül a bevételekhez képest)
Bármelyik utat is választja a delikvens, előbb utóbb megunja, h. gyakorlatilag a semmiért küzd, mert nem tud olyan bevételeket generálni amivel fenntarthatná a csapatát. Nem tud játékosokat edzeni hosszú távon, mert túl magas az edzők ára és/vagy fizetése, ha ez még megengedhető, akkor a fejlődés miatt túl magasak lesznek a játékosfizuk és kénytelen megválni tőlük, ráadásul ált. "áron alul" (persze, ez relatív). Meg is lehet nézni mennyi túlárazott játékos van a piacon! Nem véletlenül! Mert a tulajok szerint ez az az ár, amivel még megéri neki továbbadni. csak ugye ez a 22-es csapdájába vezet, mert mások pedig nem akarják megvenni annyiért, mert nincs rá pénzük...

Meglátásom szerint nem kellene drasztikus változtatásokat eszközölni, csupán úgymond racionálni a rendszert egy fenntarthatóbb irányba. Ilyen formában nem nagyon fog növekedni a felhasználók száma és ezáltal a rendszerben forgó pénz sem, ami egy idő után már a nagy csapatoknak is fenntarthatatlan lesz.

This Post:
00
217339.643 in reply to 217339.641
Date: 7/23/2012 3:39:03 AM
Overall Posts Rated:
350350
Stadion növelés + jegyár csökkentés nálam nem gyenge bevételnövekedést eredményezett.

Pont azt csináltam, az elmúlt időszakban közel 1000 hely bővítés és az elmúlt 2 jegyár megállapítási időszakban* kétszeri csökkentés. Alig történt érdemi változás...
Az volt a csoda, h szombaton 99%-ot tudtam hozni, kb az évben először..
Mi az oka, rosseb tudja? Talán nyertem idegenben múlt kedden.

Apropó!

(221667.1)

A hétvégén olvastam nemzetközin egy olasz srác által indított témát "Az idióta szurkolóim tönkreteszik a gazdasági helyzetem" címmel. Abban az feszegeti, hogy milyen hátrányos a retardált szurkolók egy csoportjának megkérdezése általi értékelés. Ha nem sikerül 1-1 meccs, ami fontos az mennyire megvágja a csapat pénzügyeit...
Teljesen igaza van! Azért az abnormális mennyire borzalmasan nehéz idegenben 2 hasonló képességű csapat meccsét megnyerni. Volt itt már MKL-es siránkozó is ez ügyben. Ott gondolom az esély idegenbeli sikerre kb 1-2% vagy annyi se hasonló erőket képviselők esetén.
Ezt is hibának érzem, de legalább akkor egy idegenbeli bukta után méltányosak lennének a szurkolók...
Alapvetően nem is ilyen véletlenszerű közvélemény-kutatásra bíznám a csapat pü-inek megítélését, hanem teljesen objektív mutatókra! Pl: Az elmúlt 10-15 meccs mérlege és ebből súlyozottan a hazai eredmények. Miért is? Mivel a hazai pálya sokszor legyőzhetetlen a játékban. Nehogy már a gyenge idegenbeli mérleg szabjon gátat egy csapat pü-i helyzetének.

*: Erről jut eszembe! Miért korlátozzák még ezt is 6-7 hetes változtatási ciklusokra? A valóságban rugalmas jegyárak is vannak magasabb egy rangadóra és olcsóbb a "kicsik" ellen.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 7/23/2012 4:02:33 AM

This Post:
00
217339.644 in reply to 217339.643
Date: 7/23/2012 7:03:21 AM
Overall Posts Rated:
411411
ti aztán elvagytok rendesen. 12 óráig nem jövök fel, és egy teljes misényi liturgia fogad állandóan!

This Post:
00
217339.645 in reply to 217339.644
Date: 7/23/2012 7:14:08 AM
Overall Posts Rated:
350350
Kinek a pap... :)

Egyébként érdekes lenne gy olyan fórumot csinálni, ahol csak a kezdők mondanák el mit tartanak jónak illetve hibásnak a mostani rendszerből. A BB-bék meg elgondolkodhatnának rajta...

Most, hogy bevettem az agymenés kapszulát még valami eszembe jutott :)
Mi lenne, ha ösztönzésképpen minden a játékban eltöltött IRL év után a csapatok kapnának csekély segílyt?
Például 250000-300000 pénzt, csak úgy "jutalomként"
Nem nagy durranás, de ösztönzőleg hathatna a játékban maradásra.
Mivel én is úgy gondolom a kezdeti pénzszerzés nehézsége veszi el sok játékos kedvét az egésztől.
Ezen kéne leginkább változtatni.

This Post:
00
217339.646 in reply to 217339.645
Date: 7/23/2012 7:25:41 AM
Overall Posts Rated:
411411
neked tabletta kell az agymenéshez? azt hittem ez magától jön nálad.

és akkor az teljesen újak soha nem érik majd utol a régi játékosokat? mondjuk vendabal az eddigi évek alapján + 6 millióval nagyobb bevételt kapott volna eddig, mint egy most induló manager. mit gondolsz ezt mivel tudná behozni ezt a hátrányt? a vip helyek eltörlését és maximalizálását is pont az ilyen problémák miatt vezették be pont akkor, amikor én bereggeltem.

Advertisement