BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
149768.639 in reply to 149768.612
Date: 5/6/2013 5:57:51 AM
Overall Posts Rated:
2727
E bravo be selektore, vo skauting timot Tonio, eve i tuka ke te prasam, po koja osnova i po koja procedura i koj uslov treba dea se ispolni za da se bide vo skauting timot, pa dobro be selektore, jas kolku pati prakav aplikacija za skauting timot, ama nikoj od selektorite nemase sluh za mojata aplikacija, ili jas ne sum od vasiot krug na drustvo, i za toa ne mozam da bidam vo skauting timot, ako oks, i posle se cudite zs imalo slab trening na nasi deca, i nacionalniot tim do 21 godina, od sezona vo sezona bil se poslab i poslab so mladi i dobri deca, pa so ovoj vas odnos na selektiranje na menadjeri, i tie sto trenirale do sega, i tie poleka ke pocnat da se odkazuvaat od treninzite. Tolku od mene.

From: Dadimo

This Post:
00
149768.640 in reply to 149768.636
Date: 5/6/2013 7:25:26 AM
Overall Posts Rated:
5555

Пред да почнам со споредба еден со друг. Прво мора да кажам дека сум изненаден од тоа што ги занемаруваш драјвиг и хендлиг. Во внатрешниот напад ите како се битни и DV и HA па и ЈS и кај играчите на SF и на PF и на С.
Еве сликовито ако има 10 да распределам за тоа колку е важно DV и HA по позиција би ставил вака 4.5 на SF, 3.5 на PF и 2 на С. Зошто кога играш внатрешен напад Look Inside или Low Post многу често се случува да играчите на овие позици завршуваат самостојно со влес према кош каде главна улога играат IS+DV+HA(бројчано по претпоставка од IS 50%+ DV30% + HA20%). Особено кога немаат многу јаки подавачи во тимот а тоа во U21 e невозможно да го има. Исто така многу често се случува да играчите на овие позиции кога ќе бидат под притисок на играч со јака одбрана или пак зона да завршуваат со шут од полудистанци(Скок шут во близина на кош), каде што главна улога игра ЈS+JR (Бројчано по претпоставка JS 80% + JR 20%). Ова се некој мој видувања и заклучоци од мојте анализи што сум ги правел и искуства. Ако мислите дека за ова не сум во право поправете ме или надополнете ме.

Во наредниот пост оделно за секој.

1. Немој да сме сфатиш погрешно ама вакви математики (збир на внатрешни,надворешни скилови) како твоие ми се тотално безмислени и јас така не ги селектирам играчите и ми е ептен аматерски. Значи само аматер и мало дете може тие бројки да ги користи при селекција на играчи.
2.Кога веќе правиме муабет за играчи кои имаа мала минутажа зошто дигнавте толку врева со брат ти. Дали јас ви личам на Дедо Мраз кој треба на некого да му исплонува желби или сум селектор кој треба да ги слеектира според сопствено убедување.
3.Ердит можеби имаше преголема минутажа ама повели најди посоодветен играч од него за крило.
4.Неколку пати објаснив и пак ќе кажам, не ги занемарувам техниката и продорноста, баш напротив се трудам што повеќе да ги тренирам кај моите играчи ама кога немавме комплетен играч предност дадов на одбраната затоа што според мене таа е најважна. Кога бев понеискусен ја занемарував одбраната ама за овие 15 сезони сфатив дека таа е најважна.
5. Ако толку сакал брат ти да игра неговиот играч, требало да биде упорен и да продолжи да го тренира а не да го продаде после само неколку недели од сезоната и со ова пркатично нема ни право, АМА БАШ НИКАВО ПРАВО да се буни. Сетоа ова што го правите е премногу детско и за џабе се расправаме пола ден тука.

This Post:
00
149768.641 in reply to 149768.637
Date: 5/6/2013 7:57:48 AM
Overall Posts Rated:
5555
1. Ердит има 7 на надворешна одбрана а не 6 и за него време да се прекине дискусијата затоа што овој играч не спаси на позицијата крило, очекувам да ми најдеш посоодветен играч од него за таа позиција кога веќе критикуваш.
2. За Лир и Дојран донекаде би се согласил дека горе-доле се слични и немало да биде погрешно ако го селектирам Лазо место некој од овие двајца но Лир некако ми се виде побалансиран во скиловите, немаше единици, можеше донекаде да покрие и како крило во одбрана со таа 5-ка надворешна одбрана, има 20-години, фантастично напредува, значи треба малку и визија да се има и да се мисли и за следната сезона ама не само да си гледате вашите лични интереси. Јас мислам на иднита на У21 Македонија вие мислите самк на иднината на вашите играчи и клубови. Тука е разликата помеѓу мене и тебе и брат ти. А за Дојран кој е големо разочарување за мене бидеќи многу слабо се тренира, освен потенцијалот кој може да го направи иден сенорски репрезентативец другото е тажно но пак мислам дека е подобра опција од Лазо за центар, а дека е ништо посебно се гледа и од малата(скоро никаква) минутажа што ја доби.
Во краен случај, иако мразам да ги споредувам играчите според плата, но сите тројца имаа поголема плата од Лазо, значи буквални ништо,ама баш ништо немаше позитивно кај Лазо за да му дадам него предност.

Не е во ред да ме обвинуваш МЕНЕ за карање и расправии, да должност ми е да дадам објснување и тоа го направив иако брат ти со КРАЈНО НЕКОРЕКТНИОТ однос тоа воопшто не го заслужи па затоа и не го дадов тоа објаснување заради него туку заради останатите менаџери во МКД. Брат ти цело време продаваше магла на форумот, прво ме обвинува за некакви смешни шеми кои никако неможат да постојат кога се повикани само 3 играчи од домашни екипи и мислам дека веќе сите се согласивме заслужено. После ми се закануваше дека ќе ги објавил пораките што сум му ги пишал, ги објавив јас не он затоа што сум бескрајно чист а он 2 збора не пиша за тие пораки иако се закануваше па уште се дрзна на самиот почеток да ЛАЖЕ дека не сум занел кој е он а најмалку 2 пораки имаме разменото и тоа баш за овој Лазо. На крај се силеше чекајќи да ги објавам скиловите од овие спорни тројца продавајќи магла дека сум правле некакви циркузи во селекцијата на играчи и ги објавив и што, само ќе се уверат повеќето(ако не и сите) што доволно добро ја познаваат играта дека сум го направил вистискиот избор.

Last edited by Dadimo at 5/6/2013 8:22:40 AM

This Post:
00
149768.642 in reply to 149768.638
Date: 5/6/2013 8:06:01 AM
Overall Posts Rated:
5555

Мене друго ме фрапира сношти а тоа е начинот на кој е водена конверзацијата помеѓу Алекс и Дадимо,сигурно не доликува на зрели луѓе плус академски граѓани бидејќи без разлика што е ова интенет формум самото ниво на разговор кажува за карактерот на личноста.А имав високо милсење и за двајцата.

Ти благодарам Гари на комплиментот и на убавите зборови, претходниот пост ти беше првиот во кој според мене беше објективен спрема мене и целосно се согласив со тоа што го напиша ама еве сега пак си оној стариот Гари кој секогаш има по некој “убав и објективен“ збор за мене. Да и јас сум човек од крв и од месо и јас имам право некогаш да се изнервирам и да вратам со удар ако некој ме удри 10 пати, зарем треба да седам како жена и чекам да ме удираат.
Ако беше барем малку објективен немаше ни во лудило да ме ставиш во ист кош со дотичниот за тоа што јас И ПОКРАЈ СЕ задржав некое пристојно ниво на комуникација и покрај тоа што сум 90% ако не и 100% во право и бев обвинет за смешни, безмислени и непостоечки работи. Да беше било кој на мое место исто ќе реагираше па дури и ќе беше многу по груб од мене.

This Post:
00
149768.643 in reply to 149768.639
Date: 5/6/2013 8:08:23 AM
Overall Posts Rated:
5555
Друже, јас не сум го викнал Тонио во скаутинг тимот, на погрешна адреса се жалиш. Дури и јас сум само формално и привремено член на скаутинг тимот за да соработуваме околу У21.

Last edited by Dadimo at 5/6/2013 8:08:44 AM

This Post:
00
149768.644 in reply to 149768.641
Date: 5/6/2013 8:54:35 AM
Overall Posts Rated:
5555
Само уште за ова, заборавив да кажам дека Лазо единствено би бил подобра опција во напад како крило ама во тој случај ќе треба да барам друг играч кој ќе игра крило во одбрана бидеќи Лазо никако неможе да игра како крило во одбрана, а тоа е веќе голем проблем бидеќи неможе да се најде играч кој во напад би играл друга позиција а во одбрана би го заменил Лазо на крило. Лазо, според мене е на 18-то место според квалитет од сите играчи кои моментално ги имаме за У21. Не беше повикан само заради овие 3 кои му го зедоа место а беа повикани за да се спасат а и да беше повикан тешко дека ќе добише некоја голема шанса да игра бидеќи имавме подобри опции од него на Ц и КЦ. И сега јас за крај само ќе прашам дали сетоа ова беше толку битно и вредеше за да се направи толку голема врева од ваша страна. Да Тонио, ти и брат ти ја направивите оваа сосема непотребна врева не јас, јас само ги демантирав лагите и глупостите кои беа изненесени тука. А дека целата оваа глупава расправија беше толку непотребна јас би ја исповетувал со тоа да се караме за тоа дали е подобар Коби Брајант од Леброн Џејмс, дали е подобар Кристијано Роналдо од Меси, дали нашата песна за евровизија е добра или лоша. Да Тонио, за вкусови не се расправа, можеме само да размениме мислење и толку. Ниту ти си крив ако мислиш дека Леброн Џејмс е подобар играч од Коби Брајан ниту јас сум прав ако мислам поинаку. Ова се што го направи брат ти е некоректен испад на разгалено дете кое неможе да се помири со фактот дека сепак имало и подобри играчи од неговиот. И мене ми е криво што мојот Ализоти можеби никогаш нема да игра за сениорската репрезентација ама ни на крај памет не ми паѓа да критикувам селекторот за тоа, вината секогаш ја барам кај себе и во тоа дека не сум го истренирал баш најдобро. Е тоа е она битното што ви фали на повеќето од вас, вината прво да ја побарате кај себе а после кај селекторот.
А за спасувањата деца е веќе друга тема и за тоа можеме посебно да дискутираме дали треба во иднина да се практикува или не. Мене ме прашаа од скаутинг тимот дали може да се најде слободно место за да се спаси некое дете кога веќе имаме слаба генерација а за ова сигурно и ти си добро запознает како член на скаутинг тимот и јас се согласив и не гледам тука некој проблем бидеќи ова е пракса и во другите земји особено оние помалите како нашата кои имаат мал фонд на деца со висок потенцијал.

Last edited by Dadimo at 5/6/2013 9:06:55 AM

From: ^ToNiO^

This Post:
00
149768.645 in reply to 149768.644
Date: 5/6/2013 10:48:07 AM
Overall Posts Rated:
66
Дадимо значи пак ти ми ги префрлаш обвинувањата од брат ми на мене сети се ја не се уклучив во дискусија се дур ти не ме прозва 5 пати и ме натера јас да се објаснувам со тебе у име на брат. Не сум му јас адвокат на брат ми па да одговарам на неговите обвинувања.
Ако брат ми ти го руши угледот тука, ти мене ми го рушиш со тоа што ми префлаш туѓа виниа.
Побара од мене мислење ти го дадов, и на кратко тоа е дека можеби имало место да се даде шанса. Но не би имало неко битно влијание. И се согласивме дека главната причина е спасувањето играчи. Затоа и реков нека дадат и другите мислења и анализа, па да се оцени и моето и твоето мислење дали биле пре субјективни.

Никаде не те обвинив дека лоши ја водиш репрезентацијата, а мислам дека сезонава со таков крпеници тим и лоши форми успеа да направиш какви такви солиднирезултати и подобри од прошлата сезона каде имаше и те како подобар тим. За тие резутакит со таков тим си за пофалба.

Ние овде не развивме дискусија продолживме со распавија у случајов јас и ти а воопшто немав намера. Во мојте два поста нигде не не обвинив никој дадов мислење и лична анализа. Дури и повеќе тебе те бранев и ги оправдува и објаснував твојте постапки отколку што го подржав брат ми.

This Post:
00
149768.646 in reply to 149768.643
Date: 5/6/2013 11:08:33 AM
Overall Posts Rated:
2727
Pa da, kako i sekogas, odgovor kratok i na mesto,izvini jas ne sum go napravil toa, izvini jas ne sum zadolzen za toa, izvini ova....izvini ona.... I na kraj nikoj ne e za nisto vinoven, a vrz osnova na toa, strada reprezentacijava, oks se si e vo red, nie sme vinovni sto vi veruvame na nekolku te menadjeri sto ste vrzani vo igrava.

This Post:
00
149768.647 in reply to 149768.639
Date: 5/6/2013 11:09:04 AM
Overall Posts Rated:
66
E bravo be selektore, vo skauting timot Tonio, eve i tuka ke te prasam, po koja osnova i po koja procedura i koj uslov treba dea se ispolni za da se bide vo skauting timot, pa dobro be selektore, jas kolku pati prakav aplikacija za skauting timot, ama nikoj od selektorite nemase sluh za mojata aplikacija, ili jas ne sum od vasiot krug na drustvo, i za toa ne mozam da bidam vo skauting timot, ako oks, i posle se cudite zs imalo slab trening na nasi deca, i nacionalniot tim do 21 godina, od sezona vo sezona bil se poslab i poslab so mladi i dobri deca, pa so ovoj vas odnos na selektiranje na menadjeri, i tie sto trenirale do sega, i tie poleka ke pocnat da se odkazuvaat od treninzite. Tolku od mene.

Абе Емиле и ти со твојте банди, која банда сум ја ? отвори овде:
http://www.buzzerbeater.com/country/49/jnt/overview.aspx
Со кога ја не се скарав од овие луге тука ? На темата претходна.
Да сум бил банда ќе се карав јавно со сите сигурно.

This Post:
00
149768.648 in reply to 149768.647
Date: 5/6/2013 11:13:05 AM
Overall Posts Rated:
2727
Objasni malku podobro Tonio, ne ti go razbrav bas dobro postot, koga ke mi doobjasnis togas ako se raboti za da ti vratam na odgovor, togas ke ti odgovoram.

Advertisement