Nem hiszem el, hogy ezen rágódsz napok (hetek?) óta...
Azon megy az általad generált "vita", ami kb. minden választás során előjön, mint kérdés. Tavaly is Charlie kérdezte Cimitől: "Számíthatunk-e kockáztatásra az esélytelenebb meccseken?"
ugyanez volt itt is, Dzsevasz kockáztatott egy esélytelen meccsen. Valami meglepőt kellett húznia, különben semmi esélyünk. Így is, úgy is kikapunk, de így legalább volt valami minimális esély (ami igazából az ismeretlenbe vetett "hit" volt). Dzsevasz ráadásul már a választás előtt is ismertette, hogy szeret kockáztatni (2 szezonnal ezelőtti választás előtti bemutatkozásból):
Aki ismer, tudja, én kockáztatós típus vagyok. Engem nem érdekelnek az olyan alap célok, hogy jussunk ki az EB-re vagy jussunk be a vigaszági vb rájátszására. Én nyerni akarok, nem vegetálni, és ha erre lehetőség lesz, mindent megteszek, hogy a maxot hozzam ki a csapatból, és nem a minimum elvárást. Előfordulhat, hogy néha nagyot bukik a csapat velem, de így látok lehetőséget arra, hogy ha lesz egy kis szerencsénk és megfelelő csapatunk, talán valami igazán nagyot érhetünk el! Akit ez zavar, kérem ne szavazzon rám!
Számomra hatalmas +1, hogy be is vállalta.
ismétlem kérdéseim: Szerinted jelentős vagy jelentéktelen a difi 0 és 1 között? Szerintem jelentéktelen, de ezt még egy 6 éves kisiskolás is látja, talán még ovis is, aki ismeri már a számolást... Te miért nem látod???.
Ez a kedvencem :D
Óriási különbség van 0 és 1 között. Mivel az egyik megtörténhet, a másik pedig nem. De tovább megyek, még 0 és 0% között is lehet óriási különbség.
Mondok is egy példát:
1. dobókockával 7est dobsz
2. számegyenesen véletlenszerűen kiválasztott pont racionális lesz
Mindkettő valószínűsége 0, de a második megtörténhet, csak 0 a valószínűsége (ugyanez volt a belső vegyesnél is, csak az szerintem egy kicsivel több, mint 0)
De ez is ugyanazon a kockáztatáson alapul. Te 2-3mal mentél volna a 0%-kal letérdelve a törökök elé, míg Dzsevasz megpróbált egy ismeretlen taktikát.
Last edited by blive at 1/19/2015 6:37:20 AM