Czytałem sobie ten chaos w wątku o NT i doszedłem do wniosku, że rozwiązanie problemu przydziału 18-letnich zawodników do treningu pod U21 i NT jest banalnie prosty.
U21 powinna dostac tylko tych zawodników, których potencjał jest w stanie wykorzystać. Wygląda to tak:
PG - =<wieloletnia gwiazda/allstar
SG - =<supergwiazda/wieloletnia gwiazda
SF - =<wieloletnia gwiazda/allstar
PF - =<supergwiazda/wieloletnia gwiazda
C - =<MVP/supergwiazda
Zawodników z potencjałami wyższymi powinien dostać Hawkeyed i jego projekt, natomiast U21 nie będzie kierowała rozwojem tych zawodników niezależnie od poziomów skilli początkowych. Po co ma marnować zawodników, którzy mogliby się przydać kiedyś w NT. Wystarczy, że już teraz produkuje na masową skalę mutantów, których nikt nie chce po U21 trenować i utrzymywać.
W ten sposób U21 nie będzie poszkodowane i Hawkeyed będzie zadowolony, że dostał wreszcie odpowiednich graczy do treningu i prawdopodobieństwo powodzenia jego projektu bardzo wzrośnie.
Co o tym myślicie?
zgadzałbym się z tym :) w wątku o NT widzę inny problem, a mianowicie: zobaczy ktosię udziela - Hawkeyed, kilka osób żywo zainteresowanych wyszukaniem rozwiązania, i czasem odpowie vinnie - niestety nie ma w wątku o NT głosów samego szefa NT i to mnie gryzie. Przecież on powinien głównie tu się udzielać co nie?
Twoje rozwiązanie jest bardzo dobre i już pewnie dawno zaświtało każdemu ale chodzi o to by główne osoby siadły i sobie to powiedziały a tak gadamy gadamy gadamy i nic..:)
są rozbieżne zdania są nowe pomysły a M4ti jedyne co napisał to:
(159725.130)chciałbym by się wypowiedział dosadniej :) no i w temacie:)
ja bym dążył do tego co podałeś czasem wprowadzając wyjątki jeśli nie będą godzić w interes NT (np ktoś stricte z grupy NT jednak się przyda U21 to czemu ma nie grać w niej ?)
Z drugiej strony - co pisałem na forum - nie dziwię się, że vinnie akurat nic nie robi bo wiadomo, że to osłabi U21 więc czemu to on ma świadomie działać na szkodę kadry, którą ma w opiece? Nie od niego powinna wyjść inicjatywa a jestem pewny, że jest gotów do współpracy o ile ludzie kierujący NT wykażą minimum zainteresowania i działania:)