Wow. Kilka dni nie było mnie na forum, teraz przeczytałem ten wątek i to co tu się dzieje to mnie po prostu załamuje..
Jak jeden menedżer wcześniej napisał (sorry nie pamiętam ksywki) typowo Polska mentalność. Ktoś wychodzi z jakąś inicjatywą to zamiast konstruktywnej krytyki, próby może dopracowania szczegółów to totalne zgnojenie organizatora, bo nazwał to konkursem a nie jakoś inaczej, bo zagwarantował że zakupi zawodnika zamiast zagwarantować supka i w ogóle jest obłudny bo chce żeby ktoś mu wytrenował grajków pod pretekstem konkursu.
Dodatkowo większość z tych najgłośniej krzyczących o obłudzie to w lidze bez problemu umawia się na TiE . Pełna hipokryzja.
Przecież nikt do tego konkursu nikogo nie zmuszał (czas przeszły bo chyba już PeWu z tego zrezygnował), zasady były jasne i każdy mógł sam zadecydować czy chce w tym brać udział czy nie. Tak samo każdy mógłby zdecydować sam czy zawodnika sprzedaje czy nie. W najgorszym przypadku nikt by się nie zgłosił i konkurs umarłby śmiercią naturalną.
A jeszcze co do tego, że PeWu dzięki temu konkursowi by sobie skompletował swój nietypowy zespół. Nawet jeśli, to co z tego?
Potraktujcie to sobie jako rozbudowany wpis do wątku kupię zawodnika. Tam nie raz były wpisy w stylu kupię na koniec sezonu podkoszowego 19latka który będzie miał cały sezon trenowane OD itp.
Prawde powiedziawszy moglibyśmy mieć z tego nawet pożytek. Ma już nietypowych podkoszowych, jakby skompletował nietypowych obwodowych to moglibyśmy poznać ostateczną odpowiedź czy da się LI pokonać atakiem z dystansu.
A tak cały wątek kojarzy mi się z sytuacją złowionego kraba. Wiecie dlaczego poławiacze krabów trzymają je w zwykłych wiadrach bez przykrycia? Bo nawet jak jeden spróbuje się wspiąć i wydostać z wiadra to pozostałe go łapią szczypcami i ściągają z powrotem do dołu. Typowo polskie zachowanie :((