BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > Dober nakup/slab nakup

Dober nakup/slab nakup

Set priority
Show messages by
This Post:
00
249885.64 in reply to 249885.63
Date: 1/25/2014 7:47:27 PM
Overall Posts Rated:
7979
Osebno želim približati košarko nekomu ,ki mu je španska vas košarka.Ne pa nekomu ,ki že vse ve.Vseeno pa so moje razlage boljši približek resnici kot pa ,da rečemo znotraj trojke ,ko si večina potem predstavlja 3 igralce na trojki dva pa skoraj na sredini igrišča kot se dogaja ponavadi ob tesnem rezultatu zadnje sekunde tekme.
Ko nasprotnik prodira pod koš torej po tvoje John Boy Center stoji v raketi krilni center in krilo pa takoj ,ko nasprotnik steče pod koš tečeta kam?
Ma pozabte ni važno vsaj Croation je razumel kaj mislim ostalim pa očitno sem genij ,ki piše članke ,da vas bom lažje premagoval.
Zato pa sem objavil na svojem forumu nove taktike ,da bo nasprotnik mislil ,če je objavil sigurno ne bo uporabljal.
In čestitajte mi načrt je uspel podaljški in ...
(66277916) ne bom komentiral čeprav je bil nasprotnik boljši sem igral pošteno objavil nove taktike v Slovenščini objavill par dni pred tekmo napisal ,da se nanaša na nove taktike.Mogoče je svet preveč nepošten ,da bi verjel ,da probleme pomaga nasprotnikom,ki pa ne sprejmejo pomoči zato pa zmaga.
lp

This Post:
00
249885.65 in reply to 249885.64
Date: 1/25/2014 8:50:04 PM
Overall Posts Rated:
170170
Osebno želim približati košarko nekomu ,ki mu je španska vas košarka.Ne pa nekomu ,ki že vse ve.Vseeno pa so moje razlage boljši približek resnici kot pa ,da rečemo znotraj trojke ,ko si večina potem predstavlja 3 igralce na trojki dva pa skoraj na sredini igrišča kot se dogaja ponavadi ob tesnem rezultatu zadnje sekunde tekme.
Ko nasprotnik prodira pod koš torej po tvoje John Boy Center stoji v raketi krilni center in krilo pa takoj ,ko nasprotnik steče pod koš tečeta kam?
Ma pozabte ni važno vsaj Croation je razumel kaj mislim ostalim pa očitno sem genij ,ki piše članke ,da vas bom lažje premagoval
Zato pa sem objavil na svojem forumu nove taktike ,da bo nasprotnik mislil ,če je objavil sigurno ne bo uporabljal.
In čestitajte mi načrt je uspel podaljški in ...
(66277916) ne bom komentiral čeprav je bil nasprotnik boljši sem igral pošteno objavil nove taktike v Slovenščini objavill par dni pred tekmo napisal ,da se nanaša na nove taktike.Mogoče je svet preveč nepošten ,da bi verjel ,da probleme pomaga nasprotnikom,ki pa ne sprejmejo pomoči zato pa zmaga.
lp

Aha, zato si pa tole tekmo izgubil a ne ?

(http://www.buzzerbeater.com/match/68613878/boxscore.aspx)

In zato tudi vsako tekmo igraš z isto taktiko ??

Ti se imaš še veliko za naučiti

This Post:
00
249885.66 in reply to 249885.65
Date: 1/25/2014 11:37:26 PM
Overall Posts Rated:
7979
Vsako igro igram z isto taktiko ker:
1 Imam igralce za to taktiko
2 ker me malo klubov kaznuje
3 Da če bo v končnici premočen klub ga lahko presenetim
Iz pokala sicer nisem hotel izpasti a vseeno se mi je zdelo ,da lahko.
A ker sem imel na izbiro ali dokupit igralce ali pa trenerja ,ki je treniral moje igralce zamenjat z cenejšim sem se pač odločil za drugo možnost. Zamenjal sem trenerja.
Če bi dal v pokal enega igralca več bi to tekmo zaradi slabšega osebnega razpoloženja en teden kasneje sigurno izgubil. Kar je še huje še naslednji teden bi si uničil osebno razpoloženje vse ekipe. Če boš pozorno opazoval vsi klubi ,ki trenirajo na račun (obstajajo izjeme vendar te izjeme imajo že zgrajeno veliko dvorano) igralca ,ki ga trenirajo morajo predčasno zapustiti pokal ali pa na kakšen drug način žrtvovati to čast. Moj igralec je sicer še preslab ,da bi igral a kaj ,ko se v prihodnosti ne ve kako bodo drugi klubi treniral.
Moja obljuba je bila ,da bom uporabil vse moje znanje ,da ne padem spet v najtežjo 2 ligo. Če bom igral predobro se o moj načrt ne bo uresničil. Vsak ima možnost ,da pride do cilja eni grejo s klini na goro drugi pa po najlažji poti na goro.
Ne trdim ,da bo načrt uspel bom pa osebno jezen na vodstvo BB ja ,če bo klub ,ki zmaguje ali pa zgublja s podalški dalo v najtezjo ligo pa četudi bi kdo lahko pomislil ,da to dela lastnik ,da bi več minut treninga dobil.
Osebno vem ,da računalnik uporablja vedno isto taktiko torej lahko vsak to taktiko ,ki sem jo (nove taktike s zeleno kljukico) dal brez ,da bi se bali daste in boste vedno zadeli.Nisem se nič pritoževal ,ko sem izpadel iz pokala ,ker sem zmago 50% pričakoval tako tudi poraz 50% saj sem dal vse i3 igralce s slabšim razpoloženjem od zadovoljivo rescetable v igro.In ko je eden celo najbolši za to taktiko dobil 6 osebnih sem izpadel.
Rad bi bil vladar in imel to moč ,da premagal bot ekipo bi a na žalost je miljon stvari.....nimam izgovorov...lp

This Post:
00
249885.67 in reply to 249885.64
Date: 1/26/2014 1:32:45 AM
Overall Posts Rated:
952952
ne bom komentiral čeprav je bil nasprotnik boljši

Oprosti ampak kar se mene tiče, je zame tvoja kredibilnost še vedno na nuli, ker ne znaš niti presoditi, katera ekipa je boljša. Poleg tega imaš ti veliko boljše centre od njega, on pa boljšo zunanjo linijo. Zato bi bilo logično, da igraš 3-2, ker so tvoji centri toliko dobri, da jim malo slabši skok ne bo škodoval, na račun tega pa boš okrepil svojo zunanjo obrambo. Namesto tega odigraš popolnoma nelogično 2-3 cono, s katero skoraj podariš zmago nasprotniku, katerega bi moral s pravilno taktiko razbiti za najmanj 20 pik.

This Post:
00
249885.68 in reply to 249885.63
Date: 1/26/2014 2:42:29 AM
Overall Posts Rated:
122122
Ojoj ti pa si kr strokovnjak očitno. Če se malo zavzameš boš opazil, da se to zna zgoditi že pri man to man, kaj šele pri 2-3 coni, ki je postavljena za čim boljšo obrambo pod košem. Ja, res je, ko se žoga podaja po trojki se res ne bo zgodilo, da bi trije stopili v raketo - ob vsaki podaji pod koš in ob vsakem prodoru pa se obramba zgosti v raketo. Tukaj pride do tistega fenomena, ki ga je opazil union olimpija, igralci ki so stopili v raketo imajo par korakov do trojke, kar je pri dobrih šuterjih usodno.

This Post:
00
249885.69 in reply to 249885.68
Date: 1/26/2014 5:29:58 AM
Overall Posts Rated:
2525
Nisem tega rekel...stokovnjak... Nimam se za strokovnjaka, vendar pri teh stvareh si je potrebno predstavljati sliko.
To kar si napisal delno drži. Ta cona res brani raketo, vendar v obrambi ponavadi pomaga bližnji igralec pod košem, saj mora drugi še vedno paziti podajo proti trojki (na krilo). V raketi se res znajdejo 3-je igralci, vendar je ponavadi eden zunanji in 2 notranja. 3-je notranji igralci pridejo v raketo, ko je skok in je potrebno zapirati.
Kdaja se znajdejo trije notranji igralci v raketi?
-Ponavadi takrat, ko je že prepozno, da bi uspešno branili akcijo in zaradi zmede v obrambi prevzemajo ali pa se spravijo vsi na žogo (ponavadi je takrat osebna).

Ta fenomen je unoion olimpijo stal zmag. Z igro man to man bi proti base offense igral mnogo bolje (ko gre za začetne igralce).
Cono 2-3 moraš znati uporabiti! Igra se jo, ko ugotoviš nasprotnikovo namero igre pod koš in je dobro vidno, da nasprotnik nima dobrih šuterjev. Se pravi, zgolj ko je nasprotnik v izraziti premoči pod košem!
Če bo igral nasprotnik igro pod koš in ima dobre šuterje, ti pa boš odigral z notranjo cono, si pečen... Dobri šuterji tudi pri igri pod koš še vedno vržejo veliko žog, če pa temu dodaš še cono... Igralec je praktično sam ko meče z razdalje. Tako tekmo je zmožen odločiti en sam igralec. Če si spremljal NBA, veš kaj je naredil sedaj Carmelo Anthony. Točno to se bo zgodilo pri tebi. Ti pa se boš držal za glavo.

Toliko o teoriji unoiona in o uporabnosti le te teorije. Cone so zelo uporabne takrat, ko hočeš izolirati najbolše igralce (branilce / centre).
Me pa zanima kako je unoion olimpija hotel igrati cono z tremi igralci... hahaha

This Post:
00
249885.70 in reply to 249885.69
Date: 1/26/2014 6:29:06 AM
Overall Posts Rated:
122122
Ja, še enkrat, trije notranji se res ne bodo znašli v raketi, 3 igralci pa že :) Mislim da je bil point unoiona, kako malo pomaga zunanja obramba, če stojijo igralci predaleč od šuterjev.

Ob tej priložnosti, ko že diskutiramo o conah - a je kdo že uspešno uporabil box and one? V naši ligi sva jo proti Kastrinu uporabila že dva (Croatoans, KK Savlje) in obema je nasul 50+, kar je celo NAD povprečjem.
Če bi igral box and one in bi prišlo do situacije, kjer bi ostali igralci zadevali odprte mete za 3 in ostajali sami pod košem bi razumel, da pa igram box and one in mi igralec, na katerem igramo "flajšter" da 50 točk je pa nesprejemljivo...

This Post:
00
249885.71 in reply to 249885.70
Date: 1/26/2014 6:51:35 AM
Overall Posts Rated:
2525
Sedaj sem šel brati vse komentarje... sory sam tole
Tale fnt ni še nikoli gledal košarke... Kaj šele igral. :P
Zelo redko se znajdejo pri coni vsi trije v raketi.
je bilo namenjeno unoionu in ne tebi. To pravim zaradi tvoje reakcije.

Jaja... no meni se zdi obratno. Napisal je, kam po moje gresta krilo in krilni center, ko dobi nasprotnikov center žogo pod košem in igra 1 na 1 z centrom. V tem primeru je ponavadi že prepozno, saj žoga pri coni sploh nebi smela priti pod koš. V nasprotnem primeru pa pride pomagati najbližji igralec. Oba pa definitivno ne!

Box and one. Ko imaš ti igralce, ki so za tri razrede boljši od tebe, ti tudi to ne pomaga. Kastrin je res odličen igralec! Za KK Savlje pa bi bilo bolje, da bi igral man to man. Saj ima solidnega organizatorja. Igral je pa prav tako z "slabim" branilcem in krilom, ki ju je z lahkoto prebijal.
Drugače pa ne razumem zakaj bi bilo tako zelo neuspešno? Oba sta zmagala tekmo. Njegov igralec pa je dražji od obeh ekip skupaj. Polek tega nima nobenega dobrega soigralca, zato meče samo on. Nekako logično je, da če ti nimaš dobrih soigralcev boš igral sam. Če si v formi (pripravljenost) ti bo šlo, drugače pa tako ali tako nimaš možnosti. No Kastrin je v dobri formi in če takega igralca pokrivaš z zunanjo obrambo 10 ali man... no saj si videl koliko pik je dal.

Last edited by Johny Boy at 1/26/2014 6:59:21 AM

This Post:
00
249885.72 in reply to 249885.71
Date: 1/26/2014 7:00:46 AM
Overall Posts Rated:
122122
Aja, sem mislil da je blo mišljeno za mene... pardon :)
Če bi dal "samo" 40, bi mi bilo bolj logično. Tako pa je igral tekme proti man to man, proti različnim conam itd., pa je ravno nama dal več kot povprečno število točk. Tega igralca bi se naj rezalo od žoge, pričakoval sem, da bodo posledično ostali igralci dobivali odprte mete in jih malo slabše zadevali, ker pač niso tako kvalitetni.
Saj za to tekmo me toliko ne moti, rad bi pa dokončno razumel vse ali vsaj večino obramb in tako mi ne gre v glavo, da je očitno bolje igrati 2-3, 3-2, man to man, še 1-3-1 proti ekipi z enim samim igralcem. Mislim, ta ekipa je pa res definicija ekipe proti kateri igraš box and one!

This Post:
00
249885.73 in reply to 249885.72
Date: 1/26/2014 7:13:32 AM
Overall Posts Rated:
2525
Ja, tudi sam najprej nisem ugotovil...nevem zakaj sem dal odgovor na tvoje in ne na njegovo sporočilo. -_-
Ja to je malo čudno... Očitno mu leži, da se nasprotniki stiskajo okoli njega... :)
Ima odlično prodiranje in vodenje žoge, tako da mu po mojem mnenju prav težko ni bilo preigrati enega ali dveh. Pod košem pa je bil potem povsem osamljen. Jaz bi raje igral 1-3-1. Osebno imam najboljše izkušnje z to zunanjo cono.
Pri tem bi rekel, da je povsem odvisno od forme.

Last edited by Johny Boy at 1/26/2014 7:14:57 AM

This Post:
00
249885.74 in reply to 249885.66
Date: 1/26/2014 7:20:50 AM
Overall Posts Rated:
170170

....Moja obljuba je bila ,da bom uporabil vse moje znanje ,da ne padem spet v najtežjo 2 ligo. Če bom igral predobro se o moj načrt ne bo uresničil. Vsak ima možnost ,da pride do cilja eni grejo s klini na goro drugi pa po najlažji poti na goro.
...

Brez zamere, ampak tvoje znanje je zelo zelo šibko Za sedaj, seveda.

Advertisement