Pozdrav svima, večeras loše vijesti stižu iz Grčke...
u petom kolu Eurobasketa reprezentacija je upisala poraz protiv Rusije, -12...
Rossiya vs. Bosna i Hercegovina 104 - 92 (49675)maksimalan trud Rusa protiv naše laganice, bez GDPa...
već u prvoj četvrtini je bilo jasno u kojem smjeru će utakmica ići...
od samog starta smo imali problema sa odbranom i ličnim greškama, Rusi brzo odlaze na 10 razlike... vrhunac loše igre su 2 trice Rusa na LI taktiku, i faul Džihića na šutu s centra sa istekom četvrtine...
u drugoj četvrtini nešto bolja igra naših, nekoliko puta smo spustili na 5-6 razlike, no Rusi odlaze sa +8 na poluvrijeme...
odmah u prvom napadu treće četvrtine povreda Zike, do tada našeg najboljeg igrača, i tu se polako gase sve nade naših navijača... Bošnjak nastavlja sa ličnim greškama, kao i Džihić, nominalno naša dva najbolja unutrašnja, i spasa nam više nije bilo...
u zadnjoj četvrtini vrtimo se oko -8, -9, no kriminalnu utakmicu je imao Vanja Uram, koji je je uzeo većinu naših šuteva u završnici, i sve promašio... Rusi sa slobodnim bacanjima (koje su izvodili skoro perfektno 20-22) dižu razliku na konačnih +12...
sve u svemu, donekle očekivan poraz... očekivao sam da će Rusu prekipjeti, i da će se na nekome iskalit, nažalost, ove sezone smo to mi... žao mi je samo što sam maknuo inside GDP 20ak minuta prije tekme, al vjerujem da nam ne bi pomoglo izbjeći poraz, samo bi se vjerojatno više nervirali jer bi bila manja razlika...
što se tiče ostalih rezultata u našoj skupini,
u drugom derbiju, Turska je nakon velike borbe pobjedila Finsku 7 razlike,
(49676)Danska je svladala Bjelorusiju 10 razlike,
(49678) usprkos promašenom GDPu i većem trudu Bjelorusa...
u zadnjoj utakmici naše skupine, Švicarska je pobjedila Armeniju +25,
(49677)poredak nakon 5 kola:
1. Turska 5-0 +108
2. BiH 4-1 +116
3. Finska 3-2 +75
4. Rusija 2-3 +45
5. Danska 2-3 -22
6. Bjelorusija 2-3 -23
7. Švicarska 2-3 -31
8. Armenija 0-5 -251
i dalje smo u dobroj poziciji, i ključna utakmica će nam biti protiv Finske idući ponedjeljak... Turska će imat lagan posao protiv Rusa, a sve ostale repke su već ispale iz svih kombinacija za drugi krug...
šteta što smo danas ispustili meč loptu za drugi krug, ali Rusija je predobra repka da bi se pobijedila sa tie vs CT... procjenio sam da će nam puno važnija utakmica biti protiv Finske, a i potajno se nadao da neće odmah protiv nas Rus ispucat CT...
no što god je moglo poć po zlu, pošlo je, tradicija problema sa ličnim i povredama se nastavlja i dalje, valjda jednom i to stane...
šta je tu je, iz ove kože ne može, idući ponedjeljak je Dan D, i pobjeda protiv Finske je prioritet...
čujemo se opet za vikend,
nema predaje, samo jako, samo BiH!