Určite je to dlouhodoby cil ale taky se pamatuji že si ode mě ziskal medaili a ješte nejsem ani převzal tym :D.Takže mysliš vyhrat medile za 10 sezon?Neřikam že to není možní ale za uspech U21 potrebuju třikrat min času.NT a U21 jsou jiné disciplíny, takže úspěch se v jednom a druhém dosahuje jinak. U21 ano, vezmeš 18 leté hráče a v 21 se uvidí, jestli něčeho dosáhnou nebo ne. Nicméně každou sezónu buduješ tým znova. Když v NT začínáš od začátku, tak to trvá nějakých 4 až období, až se hráči dostanou někam do 28 let, výhodou zase je že, pak můžeš s minimálníma změnama v týmu dosahovat opakované výsledky. Já ti dám jen historické statististiky českých U21 a NT. Ne vždycky jsme měli současnou strategii a dříve jsme se o výsledky snažili, ale po zkušenostech jsme dospěli k tomu, že na to nemáme dobré výchozí podmínky konkurovat těm nejlepším.
U21počet účastí na MS - 1 (skončili jsme 5. v sezóně 21)
počet účastí v baráži o MS (Repechage) - 2 (sezóny 7 a 21)
počet medailí na ME - 1 (bronz v sezóně 20)
počet postupů ze základní skupiny na ME - 8 (sezóny 6, 14, 20, 22, 24, 30, 34, 36)
tzn. jen ve 2 z 8 případů jsme uspěli v druhé fázi ME (25%)
NTpočet účastí na MS - 8 (sezóny 18, 20, 22, 24, 26, 28, 34, 52, tady si všimni, že to fakt letos bylo překvapení, vrátili jsme se po 18 sezónách) - postupně 6., 1., 5., 2., 3., 7., 6. a letos 8., tedy celkem 1-1-1 medaile)
počet účastí v baráži o MS (Repechage) - (úspěšné 22, 26, 28, 34, 52 neúspěšná 48)
počet medailí na ME - 5 (zlato 17, stříbro 19 a 23, bronz 21 a 25)
počet postupů ze základní skupiny na ME - 12 (sezóny 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 45, 47, 51)
tzn. v 9 ze 12 případů (75%) jsme uspěli ve druhé fázi ME
Jak už jsem ti tady vysvětloval, máme problém s tím, kdo ty hráče bude trénovat. I v NT některé generace vypouštíme, protože prostě nemáme dost kvalitních tréninkových míst, abychom byli schopni vytrénovat dostatek kvalitních hráčů ve všech generacích a mít pořád silný tým. Pro U21 potřebuješ minimálně 15 hráčů z každého ročníku, který by měl být konkurenceschopný. My má problém najít třeba 5 míst z každého ročníku pro potřeby NT, kde budeme hledat k tomu dalších 15? Proto ti i nabízím koncept, ať zajistíš jejich trénink v zahraničí. Kdybychom se je snažili trénovat doma a mysleli to vážně, má to jen 2 možné scénáře. Budeme to dělat částečně na úkor NT a výsledek bude, že nebude šance na úspěch ani v NT, ani v U21. Nebo rezignujeme na NT a pojedeme trénink jen pro U21, ale i tam mám velké pochybnosti, jak často a jestli vůbec by nám to vedlo k úspěchu v U21.
Ano, NT je běh na dlouhou trať. Doporučím ti třeba moji volební řeč z voleb sezóny 11
(122417.2), kdy jsme přebíral NT v tragickém stavu bez koncepce, 3 období jsme budovali tým, 6. šestou sezónu vyhráli turnaj útěchy a díky tomu 7. sezónu domácí ME a nastartovali období, kdy jsme během 10 sezón dovezli 8 medailí (jen 2x jsme vyšli naprázdno na MS v tomto období).
Takže když přijdeš s konceptem, který v mých očích bude dávat naději na medaile, tak nemám problém ho podpořit, ale jestli jsme v žebříčku 80. nebo 40. mi je úplně jedno, jediné, co mně osobně dává smysl, jsou medaile.
Dlužíš mi jednu starší odpověď, říkal si, že už si dříve měl na BB tým, žádal jsem tě, jestli nám něj můžeš dát odkaz. Díky