BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
149768.643 in reply to 149768.639
Date: 5/6/2013 8:08:23 AM
Overall Posts Rated:
5555
Друже, јас не сум го викнал Тонио во скаутинг тимот, на погрешна адреса се жалиш. Дури и јас сум само формално и привремено член на скаутинг тимот за да соработуваме околу У21.

Last edited by Dadimo at 5/6/2013 8:08:44 AM

From: Dadimo

This Post:
00
149768.644 in reply to 149768.641
Date: 5/6/2013 8:54:35 AM
Overall Posts Rated:
5555
Само уште за ова, заборавив да кажам дека Лазо единствено би бил подобра опција во напад како крило ама во тој случај ќе треба да барам друг играч кој ќе игра крило во одбрана бидеќи Лазо никако неможе да игра како крило во одбрана, а тоа е веќе голем проблем бидеќи неможе да се најде играч кој во напад би играл друга позиција а во одбрана би го заменил Лазо на крило. Лазо, според мене е на 18-то место според квалитет од сите играчи кои моментално ги имаме за У21. Не беше повикан само заради овие 3 кои му го зедоа место а беа повикани за да се спасат а и да беше повикан тешко дека ќе добише некоја голема шанса да игра бидеќи имавме подобри опции од него на Ц и КЦ. И сега јас за крај само ќе прашам дали сетоа ова беше толку битно и вредеше за да се направи толку голема врева од ваша страна. Да Тонио, ти и брат ти ја направивите оваа сосема непотребна врева не јас, јас само ги демантирав лагите и глупостите кои беа изненесени тука. А дека целата оваа глупава расправија беше толку непотребна јас би ја исповетувал со тоа да се караме за тоа дали е подобар Коби Брајант од Леброн Џејмс, дали е подобар Кристијано Роналдо од Меси, дали нашата песна за евровизија е добра или лоша. Да Тонио, за вкусови не се расправа, можеме само да размениме мислење и толку. Ниту ти си крив ако мислиш дека Леброн Џејмс е подобар играч од Коби Брајан ниту јас сум прав ако мислам поинаку. Ова се што го направи брат ти е некоректен испад на разгалено дете кое неможе да се помири со фактот дека сепак имало и подобри играчи од неговиот. И мене ми е криво што мојот Ализоти можеби никогаш нема да игра за сениорската репрезентација ама ни на крај памет не ми паѓа да критикувам селекторот за тоа, вината секогаш ја барам кај себе и во тоа дека не сум го истренирал баш најдобро. Е тоа е она битното што ви фали на повеќето од вас, вината прво да ја побарате кај себе а после кај селекторот.
А за спасувањата деца е веќе друга тема и за тоа можеме посебно да дискутираме дали треба во иднина да се практикува или не. Мене ме прашаа од скаутинг тимот дали може да се најде слободно место за да се спаси некое дете кога веќе имаме слаба генерација а за ова сигурно и ти си добро запознает како член на скаутинг тимот и јас се согласив и не гледам тука некој проблем бидеќи ова е пракса и во другите земји особено оние помалите како нашата кои имаат мал фонд на деца со висок потенцијал.

Last edited by Dadimo at 5/6/2013 9:06:55 AM

From: ^ToNiO^

This Post:
00
149768.645 in reply to 149768.644
Date: 5/6/2013 10:48:07 AM
Overall Posts Rated:
66
Дадимо значи пак ти ми ги префрлаш обвинувањата од брат ми на мене сети се ја не се уклучив во дискусија се дур ти не ме прозва 5 пати и ме натера јас да се објаснувам со тебе у име на брат. Не сум му јас адвокат на брат ми па да одговарам на неговите обвинувања.
Ако брат ми ти го руши угледот тука, ти мене ми го рушиш со тоа што ми префлаш туѓа виниа.
Побара од мене мислење ти го дадов, и на кратко тоа е дека можеби имало место да се даде шанса. Но не би имало неко битно влијание. И се согласивме дека главната причина е спасувањето играчи. Затоа и реков нека дадат и другите мислења и анализа, па да се оцени и моето и твоето мислење дали биле пре субјективни.

Никаде не те обвинив дека лоши ја водиш репрезентацијата, а мислам дека сезонава со таков крпеници тим и лоши форми успеа да направиш какви такви солиднирезултати и подобри од прошлата сезона каде имаше и те како подобар тим. За тие резутакит со таков тим си за пофалба.

Ние овде не развивме дискусија продолживме со распавија у случајов јас и ти а воопшто немав намера. Во мојте два поста нигде не не обвинив никој дадов мислење и лична анализа. Дури и повеќе тебе те бранев и ги оправдува и објаснував твојте постапки отколку што го подржав брат ми.

This Post:
00
149768.646 in reply to 149768.643
Date: 5/6/2013 11:08:33 AM
Overall Posts Rated:
2727
Pa da, kako i sekogas, odgovor kratok i na mesto,izvini jas ne sum go napravil toa, izvini jas ne sum zadolzen za toa, izvini ova....izvini ona.... I na kraj nikoj ne e za nisto vinoven, a vrz osnova na toa, strada reprezentacijava, oks se si e vo red, nie sme vinovni sto vi veruvame na nekolku te menadjeri sto ste vrzani vo igrava.

This Post:
00
149768.647 in reply to 149768.639
Date: 5/6/2013 11:09:04 AM
Overall Posts Rated:
66
E bravo be selektore, vo skauting timot Tonio, eve i tuka ke te prasam, po koja osnova i po koja procedura i koj uslov treba dea se ispolni za da se bide vo skauting timot, pa dobro be selektore, jas kolku pati prakav aplikacija za skauting timot, ama nikoj od selektorite nemase sluh za mojata aplikacija, ili jas ne sum od vasiot krug na drustvo, i za toa ne mozam da bidam vo skauting timot, ako oks, i posle se cudite zs imalo slab trening na nasi deca, i nacionalniot tim do 21 godina, od sezona vo sezona bil se poslab i poslab so mladi i dobri deca, pa so ovoj vas odnos na selektiranje na menadjeri, i tie sto trenirale do sega, i tie poleka ke pocnat da se odkazuvaat od treninzite. Tolku od mene.

Абе Емиле и ти со твојте банди, која банда сум ја ? отвори овде:
http://www.buzzerbeater.com/country/49/jnt/overview.aspx
Со кога ја не се скарав од овие луге тука ? На темата претходна.
Да сум бил банда ќе се карав јавно со сите сигурно.

This Post:
00
149768.648 in reply to 149768.647
Date: 5/6/2013 11:13:05 AM
Overall Posts Rated:
2727
Objasni malku podobro Tonio, ne ti go razbrav bas dobro postot, koga ke mi doobjasnis togas ako se raboti za da ti vratam na odgovor, togas ke ti odgovoram.

This Post:
00
149768.649 in reply to 149768.646
Date: 5/6/2013 11:17:58 AM
Overall Posts Rated:
5555
Емил па ќе ти кажам дека јас не сум одговорен во скаутинг тимот и те молам повеќе да не ме замараш за оваа работа, ако имаш проблем со скаутинг тимот обрати се кај Бобанс, Ксаго, Димац и останатите.
Јас се приклучив откако станав селектор бидеќи ми беше потребна нивната помош во смисла на користење на базата со играчи а и така беше најдобро за У21, а кога јас се приклучив во скаутинг тимот Тонио веќе беше внатре и баш се изненадив за тоа бидеќи во јавноста тоа не се знаеше.
Значи ниту одлучувам кој ќе биде член во скаутинг тимот ниту пак сум некој фактор таму, влегов поради селкторската функција и таму сум веројатно само привремено.

Last edited by Dadimo at 5/6/2013 11:28:06 AM

This Post:
00
149768.650 in reply to 149768.648
Date: 5/6/2013 11:20:20 AM
Overall Posts Rated:
66
Што да ти објаснам ми викаш дека сум банда со скаутин тимот, јас ти кажувам дека не сум зошто во темата Македонски Синдром се скарав и ги обвинив сите тие луге што се на линстата на линкот што ти го покажав во скаутинг тим за местење и лажирање. Ако тоа не ти е доволно што да ти кажам повеќе кажи ти.

From: Dadimo

This Post:
00
149768.651 in reply to 149768.645
Date: 5/6/2013 11:25:27 AM
Overall Posts Rated:
5555
Дадимо значи пак ти ми ги префрлаш обвинувањата од брат ми на мене сети се ја не се уклучив во дискусија се дур ти не ме прозва 5 пати и ме натера јас да се објаснувам со тебе у име на брат. Не сум му јас адвокат на брат ми па да одговарам на неговите обвинувања.
Ако брат ми ти го руши угледот тука, ти мене ми го рушиш со тоа што ми префлаш туѓа виниа.

За ова си целосно во право и еве јавно ти се извнинувам, откако не успеав со брат ти да воспоставам нормална комуникација ти се свртев тебе бидеќи си му брат и многу повеќе ја разбираш играта па и очигледно си многу покоректен од брат и затоа не беше во ред да те третирам како адвокат на брат ти што веќе стана и очигледно од твојов пост.
Поздрав.

This Post:
00
149768.652 in reply to 149768.650
Date: 5/6/2013 11:25:34 AM
Overall Posts Rated:
2727
Oks, kako i da e, te razbrav, ama me skaraa na forum, i ne smeam poveke da go zamaram selektorot, bidejki gledam deka ne raspolozen da go kritikuvaat, ajde kako i da e, takov ni e mentalitetot na nas Makedoncite, belkim ke go promenime, ama cisto sumnjam. Se zafativ za trening na nase proizvodstvo, no izgleda za brzo vreme ke se odkazam, ke gi prodadam, i pak ke se vratam na trening na stransko proizvodstvo, bidejki e poisplatlivo taka.

Advertisement