BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Fordítás

Fordítás (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: tudi1948

This Post:
00
10801.645 in reply to 10801.644
Date: 4/19/2011 4:29:14 PM
Overall Posts Rated:
2020
Nem az a cél, szerintem, hogy azokat juttassa előnyhöz, akik folyamatosan on-line tudnak leni. Ezzel elveszik azok kedvét a játéktól, akik csak keveset tudnak fent lenni a hálón. ezzel legalább egy kicsit vissza lehet fogni a dolgokat.

From: Hukli

This Post:
00
10801.646 in reply to 10801.645
Date: 4/19/2011 4:32:15 PM
Overall Posts Rated:
1616
Persze én értem, hogy miért van. Csak érdekes, hogy megszabják az embernek "mennyit legyen online". Nyílván minél szűkebb keretek között folyik a játék, annál izgalmasabb, mert kisebbek a különbségek.

From: tudi1948

This Post:
11
10801.647 in reply to 10801.646
Date: 4/19/2011 4:34:31 PM
Overall Posts Rated:
2020
Nem feltétlenül. Igaza van kaygeenak, egyet értek vele. Ha kereskedni akarsz, akkor tudok ajánlani egészen kiváló gazdálkodós játékokat. Ha kosárlabdázni szeretnél, akkor maradj. de akkor ne azon nyafogj, hogy a daytrade-et meg akarják szüntetni.

This Post:
22
10801.648 in reply to 10801.647
Date: 4/19/2011 4:44:01 PM
Overall Posts Rated:
1616
:D Ez egy menedzser játék, menedzserkedni akarok. Ha kosárlabdázni akarok, elmegyek egy kosárpályára a haverokkal :)

Ennek a játéknak alapvetően két része van:

gazdaság, és taktikázás. Előbbihez tartozik, a jegyárak meghatározása, a játékosok edzése(mivel egy jobb játékos jobb eredményeket hoz, többet ér a piacon), az egyéb kiadások (edző stb) kordában tartása, és a kereskedés röviden ennyi. A taktikázás, a csapatod összeállítása, meccsre meccsre történő taktika beállítása, ellenfelek kielemzése stb.

És igenis a pénz/kereskedés az egyik, ha nem a legfontosabb része a játéknak, hiszen akinek több pénze, jobb csapatot tud venni.

És nem nyafogtam, hanem megjegyeztem, hogy nem értek egyet ezzel a döntéssel/véleménnyel.

From: epszilon

This Post:
00
10801.649 in reply to 10801.648
Date: 4/19/2011 5:51:20 PM
Overall Posts Rated:
6060
Szerintem ott hibázik a logikád, hogy a kereskedést egy szintre sorolod a többi gazdasági kérdéssel. Csakhogy míg egy (igazi) kosárlabda csapatnál ténylegesen fontos kérdés a jegyárak meghatározása (amire itt sincs egyébként naponta lehetőséged mellesleg!), a stadion kapacitásának növelése, az edzők és játékosok fizetésének kordában tartása stb., addig nem látod azt, hogy naponta adjanak-vegyenek játékosokat, vagy egy szezon alatt a teljes csapatot lecseréljék. Nem működnének ugyanis a taktikák, amik ebben a játékban csak annyit jelentenek amúgy is, hogy egyik nap felküldöd a csapatodat Low Post taktikával, a másik napon meg Princetont játszani. (Ez sem túl valóság közeli mellesleg.) Kíváncsi lennék, hogy egy új ember a külön-külön taktikákat mennyi ideig tanulná...

Én teljesen egyetértek a döntés irányával, sokkal reálisabbá teszi a dolgokat (és igen, valószínűleg elősegíti azt, hogy a folyamatosan online lévők ne élvezzenek nagyobb előnyt). Szerintem egyértelműen NEM a kereskedésnek kellene a játék legfontosabb részének lenni, ahogy írod.

This Post:
00
10801.650 in reply to 10801.649
Date: 4/19/2011 5:59:47 PM
Overall Posts Rated:
1616
Akik daytrade-elnek, az alapkeretükön felül kereskednek, tehát a taktikájukat ez nem igazán befolyásolja :)
Nem ez a legfontosabb része a játéknak, de fontos része, mert akinek több pénze van, jobb csapatot tud építeni, ergo mindenki arra törekszik, hogy minél töb bpénze legyen. Le lehet győzni, egy jobb, több pénzzel rendelkező csapatot, nyílván nem 100%, hogy egy meccset az fog megnyerni akinek erősebb csapata/több pénze van, erre vannak a taktikák :)

From: epszilon

This Post:
22
10801.651 in reply to 10801.650
Date: 4/19/2011 6:49:52 PM
Overall Posts Rated:
6060
Több pénzre úgy is szert tehetsz, ha jól edzed játékosokat és azokat eladod, okosan épitesz stadiont, jól határozod meg a jegyárakat, stb. Ehhez nem kellene daytradelni. Sokkal valóság közelibb élményt kapnánk.

Tudom egyébként, hogy mi a fogalom maga, és a csapat teljes lecserélését igazából arra szerettem volna felhozni inkább, hogy ez sem egy túl reális eleme a játéknak (a taktikák újratanulása időigényes lenne ugye...).

Amúgy én lehet, hogy radikálisabban belenyúltam volna a rendszerbe, és több ideig tartottam volna egy játékost a csapatnál. De igy legalább azt megakadályozták, hogy a csapatok a játékosok fizetése nélkül nyerjenek meccseket adott esetben. Ez sem rossz.

Persze ez személyes izlés, értem én a Te gondolatmenetedet is. Aki többet foglalkozik a játékkal, az juthasson gyorsabban előrébb. Hát, igazából én örülök, hogy ez nem olyan játék, ahol egész nap a gép előtt kell üljek az előrejutás érdekében, mint ahogyan azt néhány más játék megköveteli . Nem is tudnám megtenni.

This Post:
00
10801.652 in reply to 10801.651
Date: 4/19/2011 6:59:48 PM
Overall Posts Rated:
1616
Ez nagyon szimpatikus vélemény, és logikus gondolatmenet. :) Én elsősorban azzal nem értek egyet, hogy a játék bizonyos elemeit realizálják, míg másokat nem (nincs fizetési sapka (vagyis alsó határ most lesz), luxusadó, nem lehet cserélni stb). Például aki támogatóságot vásárol, szintén előnyhöz jut (játékosok kedvencek közé rakása pl). ezek apró előnyök, de mégis azok... Akkor miért ne juthatna előnyhöz az, aki több időt fordít rá? Vagyis egyértelmű, hogy előnyhöz jut, jobban megismeri a játékot, ellenfeleit, stb stb, de akkor se értek egyet ezzel a változással, vagy akkor vezessék be a fizetési sapkát is úgy, ahogy az NBA-ben van.

From: Chosen

This Post:
00
10801.653 in reply to 10801.644
Date: 4/19/2011 11:27:21 PM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Akkor mi a cél, ha nem az, hogy minél több pénzed legyen? Ennyi erővel az edzést is lehetne szabályozni, mert van akik jobban csinálják és meggazdagszanak belőle

Mivel ez nem egyszerűen gazdasági játék, hanem kosárlabda menedzser. A cél nem a profitszerzés, a pénz csak eszköz a játék fő eleméhez, a kosárlabdacsapat építéséhez. A cél az, hogy minél jobb csapatod legyen, feljebb juss, kupát, bajnokságot, BBB-t nyerj. Ennek persze fontos része a pénzügyi rész, de ne ez legyen a fő.

Ugyanakkor a daytrading amolyan "könnyű pénz" és pont az ellen hat, hogy a csapatok kitartóan eddzenek játékosokat és ezáltal jussanak majd pénzhez. Márpedig ha senki nem edz, csak lesi a piacot, hogy mikor tud olcsón játékost szerezni, az nem biztos, hogy jó irány.

This Post:
00
10801.654 in reply to 10801.653
Date: 4/20/2011 1:10:35 AM
Overall Posts Rated:
411411
Huklival kell együtt értenem.A daytradinget is lehet jól meg szarul csinálni.nem tud mindenki meggazdagodni belőle, hiszen ugyan úgy érteni kell hozzá, át kell látni mint pl az edzést edzéss terveket csapat összeállításst játszott perceket.A tradelés nem zárja ki azt, hogy közbe valaki edzen is a csapatánál.Tehát az szűk látókör, ha úgy gondolod, aki trédel nem edz.Miért lenne ez így?Lehet nem edzett posztra is tradelni, vagy kereten fellül.Ehez nagy alap tőke kell, de kivitelezhető.Az nem zavar senkit sem, hogy van aki jobban edz és van aki egyáltalán nem tudja kezelni a játszott perceket.Pedig így előnyhöz jut aki ügyes edző.Ugyan úgy, mint a tradelésnél is előnyhöz jut aki ügyesen igazol.Tudok jó pár olyan csapatot mondani, (magas osztályokban is) aki nevetségesen szarul igazolnak adnak el.Le is bukogatnak, van aki már a 3. osztályban is alig marad bent.A tradelés ha tetszik ha nem a játék része.Ettől még lehet valaki jó vagy rossz manager.Mi van pl ha valaki a játék ezen részét élvezi?Nem ez az első és utolsó manager játék, ahol ezt be akarják szüntetni vagy korlátozni akarják.Amúgy én meg úgy érzem, hogy aki többet foglalkozik a játékkal, élvezzen is több előnyt a játékban.Ne csak az aki fizet érte.Nehogy már egy lapon vegyük azokat, akik meccsek előtt 1 órát agyalnak elemeznek azokkal, akik hetente 2x 10 percre lépnek be.Aki rá tud szánni napi 1-1,5 órát a tradelésre, az élvezzen 1-1,5 óra előny adta lehetőséget a játékban.Mert ha ezt sérelmeziket, akkor legyen napi limites a játék (vagy heti limites) mondjuk napi 20 perc max idő, és akor mindenki egyenlő esélyekkel indul, és eltűnnek a különbségek.Itt volt aki emellett érvelt.Ez persze most kisarkított dolog, de azért remélem szemlélteti, hogy egyeseknek milyen a szemlélete a játékhoz.Több idő több esély, több pénz több extra.az életzben is aki többet edz, több játékost néz meg igazolási szezonban, az edző több időt tölt ellenfél elemzésen, vagyis ahol az egész rendszerben több munka van, az az eredményesebb csapat.Ezt hűen tükrözi szerencsére ez a játék is.Szerintem így jó ahogy van.Ne felejtsétek el, a játékos tradelés nem egyszerű dolog.Megveszel egy játékost, amiegyből x%-al kevesebbet ér, és utána drágábban el is kell tudnod adni.ha a nyakadon marad sokat bukhatsz rajta.nagyon képbe kell lenni a játékos árakkal és a piaci tendenciákkal.Attól mert valaki nem érti nem tudja használni, még nem rossz dolog.Ahogy az edzeni sem rossz, attól mert a managerek 75% nem tud optimálisan edzeni pl.

From: JoeBlack

This Post:
00
10801.655 in reply to 10801.653
Date: 4/20/2011 1:40:55 AM
Overall Posts Rated:
411411
Amúgy az igaz, hogy a tradelés rossz, a tradelés csúnya, a tradelés az ellenségünk, de hogy gondoljátok, hogy lehet behozni azt a hátrányt, hogy nekem 8 ezres csarnokom van a 2. osztban, van akinek meg 22 ezres csarnoka van a 2. osztban, vagy akár az első osztban?Elvileg ugyanúgy edz mint én stb.Szóval utol érhetetlen lesz számomra, ha nem csinálok bármi extrát mondjuk hozzá képest.Vagy az nem csinál hozzám képest, aki most kezdi pl a játékot.

Advertisement