Popatrz na to z innej strony to nie chodzi oto ze najlepsi gracze trafią do tych managerów którzy zdeklarowali się trenować hardcorowo. 90% zawodników z draftu pozostanie w tych klubach w których trafią zaraz po drafcie wiec tutaj "szalencami" będą te ekipy tak jak do tej pory czyli głównie 4-5 ligowcy którzy przy pomocy skautów będą trenowali tego gracza(zresztą sam wiesz jak to jest). Oni poprostu liczą ze jakiś fajny player pojawi się na TL, a że trochę w BB siedzę to wiem ze coś takiego się napewno zdarzy, nie wiem czy będzie spełniał drastyczne wymagania Myszy no ale mam nadzieje ze kilku się zdarzy. Na pewno nie możemy sobie pozwolić na to aby tacy gracze trafili za granice, chodz ja osobiście nie narzekam na managerów z obcych krajów, ba! nawet licze ze gracz trenowany na Litwie zadebiutuje w kadrze u-21 w przyszłym sezonie. Własnie dlatego popieram tą akcję bo im więcej graczy trenuje w Polsce tym lepiej.
Uważam też, że "Szeleńcem" by można nazwać ekipę która by kupiła JW teraz i go jeszce trenowała a tak to oni są poprostu dobrymi duszkami którzy poświęcą sie mam nadzieje dla kadry;]
Masz racje tez ze może się z tego zrobić małe zamieszanie jak będą sobie skauci z innymi osobami wchodzić w parade. Każdy może sie zglościć na skauta, selekcjonerzy pewnie przyjmą go z otwartymi ramionami. Napewno jeden etat się zwalnia od nowego sezonu, bo ja 4 roczników SG/PG nie ogarne;]