no nie powiem, troche mi w glowie namieszal Twoj post :) weryfikuje moj caly poglad dotyczacy treningu i patrze na moja historie treningu pod wzgledem zysk/strata. Sa oczywiscie transfery, gdzie zarabialo sie na graczu czysto 400-600k, ale to tylko nieliczne transfery, a prkatyka tez bywa rozna, zdarzaja sie kontuzje, faule itd.
idac Twoim tropem to mysle, ze najlepiej albo skupic sie na treningu tylko mlodych (takich zakup do 150k) i sprzedawac ich pod koniec sezonu, albo w trakcie w zaleznosci od skokow. I wtedy jest zarobek rzedu 450-500k na zawodniku. I posiadac tutaj trenera 4/5 (bez specjalnosci).
Albo druga opcja to kupic najgorszego trenera z pensja ok. 5k i do tego specjalnosc przedluzenie kariery. W pierwszej opcji minusem jest, ze posiadasz na 1 pozycji malo wytrenowanego grajka z nastawieniem tylko na kase, co jak wspomniales przeklada sie na gorsze wyniki, mniej wplywow z kibicow itd. W tej natomiast masz jakies 500-650k/sezon na czysto z racji braku treningu i taniego trenera, a do tego zyskuje sie specjalnosc, bo przy najgorszym trenerze mozna na nia pozwolic ;)
Do tego zawsze mozna trenowac kondycje/rzuty osobiste z dobrym rezultatem, a to tez pomaga wygrywac mecze (z dobrymi rzutami osobistymi, to jakies 5-10pkt/mecz wiecej, a ile meczy przegrywa sie kilkoma punktami. Do tego mozna tez wrzucic trening zbiorek/rzuty z wyskoku, ktory leci w miare szybko i mysle, ze na 1-2 skoki w sezonie przy graczach ok. 25lat mimo kiepskiego trenera mozna liczyc (chodz to obliczenie nie oparte na wiedzy, tylko na przypuszczeniach).
Powiem szczerze, ze nie patrzylem nigdy na trening tak, ze mozna go nie miec. Jakos tu funkcjonowalo w mojej glowie, jako cos co byc musi :) Takze zawrzało teraz w mojej glowie :))
tak czy siak, narazie jednak najpewniej bede kontynuowac trening, jako ze niedawno byl grany nowy trener 5 z niska pensja, takze jeszcze pewnie nastepny sezon podtrenuje to co mam i troche zarobkowo mlodych ;) a potem, jak narazie nastawiam sie na wyprobowanie opcji z jak najtanszym trenerem i podstarzalymi graczami :)
Troche sie rozpisalem :))
Last edited by Georgian at 7/22/2012 4:57:55 AM